"Отдавна съм оставил на заден план, това което стана в залата за пресконференции. Дали ще им стисна ръката? Ще им стисна ръката, когато признаят кой ги е пратил. Сигурен съм и вие знаете, че е така. За себе си имам отговор на това. Има грешка има и прошка, въпросът е, че това беше целенасочено и недоумявам как може да се случи в такъв клуб. В случая загуби Левски, а аз отидох на място, където постигнах резултати и ми се отвори път към националния отбор", каза Петев в предаването "Спортна треска" по БНТ." http://bgfootball.com/new.php?id=54381& ... m=facebook
Ясно е, че им бе платено, а ОТ КОГО май не е трудно да се разбере. Кой друг, ако не тези, които искаха да вземат властта във ФК"Левски" - Иво Тонев, адв. Ангелов и хората зад тях. Бяха готови на всичко, за да дестабилизират клуба. Иво Тонев "случайно" тогава не се яви на представянето на Петев. Да си припомним какви бяха думите на Перчема след събличането:
Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев изрази категоричното си мнение, че напуска окончателно клуба, без значение какво е решението на Тодор Батков относно депозираната му оставка.
"Това беше унижение за футболен клуб "Левски". Аз няма как да говоря от името на тези фенове, които влязоха в залата за пресконференции, но две от момчетата вечерта, като гледах случката по телевизията, ги разпознах. Не са хора, на които под някаква форма би могло да им се въздейства. Те са крайни в любовта и оценките си към "Левски", но са доста интелигентни момчета", сподели Тонев. - познава ги, съвсем случайно, много точни момчета

Аз напускам "Левски". Никога името ми не е набърквано в такива неща и никога не бих допуснал да бъда замесен в интриги.

Благодарихме си за отношенията през тези години, но аз съм категоричен, че нямам желание да работя повече в "Левски". Това не е театър или някакъв цирк, който да разиграваме. Напускам всички длъжности, които заемам." ...
Всеки средно интелигентен човек, като прочете интервюто на Тонев и помисли кой имаше интерес от "унижението" за клуба, както и кой взе властта в "Левски" сега, едва ли има съмнение около случката с Петев. ФК "Левски" стана арена за най-подли задкулисия и интриги, а най-жалкото е, че това се случи със съдействието на част от "най-верните" фен-фракции.