Войната - свeтът, в който руснаците се чувстват у дома си

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Re: Войната - свeтът, в който руснаците се чувстват у дома с

Мнениеот Син до гроб_ » 24 юни 2015 22:19

BF39 написа:
Син до гроб_ написа:Интелигентни хора сте. Ще ви помоля малко по-сериозно. :lol: :)

Никъде не съм написал, че "Тигър" е бил неефективен и тн. Просто споделих мнение, че не е коректно да се сравнява среден клас танк с тежък и на база на това сравнение да се счита, че Т-34 е бил провал. Коректното сравнение би било между Pz. III и Т-34. Сходни години на разработка, сходен тонаж.

И аз не съм споменал ,че Т-34 е провал.
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 24 юни 2015 22:23

Син до гроб_ написа:Басня, небасня...по съветски записки е туй нещо. Тъй че по-скоро е наистина вярно.

Прочетох аз вече, не е по съветски, а по немски данни, викнали човека даже лично при Фюрера, да правят пропаганда! Но нещо отзивите за него не са много ...хм, възторжени. Странна история е тази, но както и да е. Цитирам разказа" Руските танкове откриват ответен огън, но Тигърът по чудо оцелява...". Още един цитат: " Почва да стреля с фугасни, и 4 танка пламват". Те това ми дойде вповече! :)
Всъщност има доста съветски танкисти, унищожавали по два, че и три Тигъра в бой, но никой не прави от това сензация. Както споменах, Тигър е бил наистина добър танк. Но си е имал и слабите места, и проблемите, и на практика не оказва влияние на хода на войната. При Курск само в първите 48 часа Вермахта губи 70 % от Тигрите и Фердинандите... Там ИЛ-2 са имали лоша изненада-касетки с по 48 бомби, дори една от които при попадение разрушава танка. Така се случва един щурмовик да унищожи цяла бронеколона.
Но много се навлезе в излишни подробности.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 юни 2015 22:26

Германия - 323 tanks and assault guns destroyed, and ~600 tanks and assault guns damaged....СССР 1,614 – 1,956 tanks and assault guns destroyed...
Германия -еstimate 760 tanks and assault guns destroyed.....СССР-6,064 tanks and assault guns destroyed

Тез данни отде си ги черпил, Сине на вятъра?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 24 юни 2015 22:45

fcb_bg написа:Германия - 323 tanks and assault guns destroyed, and ~600 tanks and assault guns damaged....СССР 1,614 – 1,956 tanks and assault guns destroyed...
Германия -еstimate 760 tanks and assault guns destroyed.....СССР-6,064 tanks and assault guns destroyed

Феноменални са, спор няма! Да не е от сводката на Гьобелс за Курск? :)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 юни 2015 22:49

Синьо сърце написа:
fcb_bg написа:Германия - 323 tanks and assault guns destroyed, and ~600 tanks and assault guns damaged....СССР 1,614 – 1,956 tanks and assault guns destroyed...

Феноменални са, спор няма! Да не е от сводката на Гьобелс за Курск? :)

Ам не знам, то при тез цифри да се чуди човек, как Вермахта не ойде на Червения площад след Курската битка.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 25 юни 2015 01:59

Вече 70 години сме роби на комунистическата чужда враждебна на България страна СССР! Кога ли България най-после ще се освободи от кърваво-червеното съветско комунистическо робство?
За съжаление никога , защото България е управлявана от комунистически престъпници служещи на чужда и враждебна на България страна - СССР!
Бог да пази България от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
ivojel

Мнениеот ivojel » 25 юни 2015 09:55

Безкомпромисен написа:Вече 70 години сме роби на комунистическата чужда враждебна на България страна СССР! Кога ли България най-после ще се освободи от кърваво-червеното съветско комунистическо робство?
За съжаление никога , защото България е управлявана от комунистически престъпници служещи на чужда и враждебна на България страна - СССР!
Бог да пази България от комунисти!

Факт!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 25 юни 2015 10:15

Същото важи за всяка империя.
Особено за съвременната Римска империя наречена САЩ, която не може да съществува без войни и конфликти.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 25 юни 2015 13:05

Синьо сърце написа:
Син до гроб_ написа:Басня, небасня...по съветски записки е туй нещо. Тъй че по-скоро е наистина вярно.

Прочетох аз вече, не е по съветски, а по немски данни, викнали човека даже лично при Фюрера, да правят пропаганда! Но нещо отзивите за него не са много ...хм, възторжени. Странна история е тази, но както и да е. Цитирам разказа" Руските танкове откриват ответен огън, но Тигърът по чудо оцелява...". Още един цитат: " Почва да стреля с фугасни, и 4 танка пламват". Те това ми дойде вповече! :)
Всъщност има доста съветски танкисти, унищожавали по два, че и три Тигъра в бой, но никой не прави от това сензация. Както споменах, Тигър е бил наистина добър танк. Но си е имал и слабите места, и проблемите, и на практика не оказва влияние на хода на войната. При Курск само в първите 48 часа Вермахта губи 70 % от Тигрите и Фердинандите... Там ИЛ-2 са имали лоша изненада-касетки с по 48 бомби, дори една от които при попадение разрушава танка. Така се случва един щурмовик да унищожи цяла бронеколона.
Но много се навлезе в излишни подробности.

Що се обясняваш на човек който не е виждал патрон, камоли снаряд :lol: Тъпотиите са му от рода да сравняваш изтребител с бомбандировач :mrgreen:

Що се отнася до темата, нека автора ни разясни колко войни е започвала агресора Русия и колко носителите на морала и демокрацията Англия, Германия, Франция, Испания, Италия,и т.н. САЩ пък въобще не ми се споменават :? И кой е агресор в случая, тоя който е на няколко хиляди километра от теб и иска да сложи ракети на оградата ти ( за да се пази ), или тоя който си пази оградата и не иска в съседния му двор да има ракети :roll:

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 25 юни 2015 14:14

И на мен ми е интересно, къде е темата за държавата със 100 военни конфликта/намеси и така нататък? :roll:
Къде е темата за страната с бюджет ''войни в чужбина'', страната която отделя по 50 милиона за пропаганда срещу светът на руснаците?
Къде е темата с изказването, че американците могат да свалят законно избрани правителства, ако чувстват, че националната им сигурност е застрашена?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”