Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Едно велико видео от един велик филм! Научихме ли си уро
Мерси!
Не знам защо е така при мен...

Captain Stottlemeyer написа:sin4ec написа:Captain Stottlemeyer написа:Ако трябва да бъдем съвсем точни, войната започва близо 2 години по-рано - през 1939 г., когато армиите на съюзниците съгласно пакта Молотов - Рибентроп - Вермахтът (на 1 септември) и Съветската армия (на 17 септември) нападат Полша от две страни...![]()
П.П. А филмът наистина е велик, но урокът определено не е научен: Виетнам, Афганистан, Крим...
Ако трябва да бъдем точни, войната е между Вермахта и РККА. Завземането на Полша, Бенелюкса, Мажино, Норвегия и прочее трудно може да се нарече война. Русия и Германия водят война на живот и смърт, но не това е темата...
Малко суха статистика за съветско-финландския конфликт през 1939-1940 г., който съветската историография счита за локален, а всъщност е част от военните действия през Втората световна война (данните са само по руски източници):
От страна на Финландия:
- загинали - до 95000 войници;
- ранени - 45000;
- пленени - 806;
От страна на СССР:
- загинали - 126875 загинали, или починали по време на евакуацията;
- 16292 - починали от раните си в болници;
- 39369 - изчезнали безследно;
- 264908 - санитарни загуби;
Или общо (само загинали или починали от раните си) - над 200 хиляди войници от двете страни. За три месеца и половина война - доста добро "постижение", но не това е темата...
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... %80%941940)
Капитане, имам по-добре мнение за теб - не очаквах да даваш линкове към wiki-то.
А сега по същество. Ако според теб конфликта не е локален, ще ми кажеш кои участват от двете страни.
Ако от едната страна е СССР, то по думите ти излиза, че от другата страна освен суомита трябва да има и други жертви (или съветите са убивали само по национален признак

[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]
valheru написа:Captain Stottlemeyer написа:sin4ec написа:Captain Stottlemeyer написа:Ако трябва да бъдем съвсем точни, войната започва близо 2 години по-рано - през 1939 г., когато армиите на съюзниците съгласно пакта Молотов - Рибентроп - Вермахтът (на 1 септември) и Съветската армия (на 17 септември) нападат Полша от две страни...![]()
П.П. А филмът наистина е велик, но урокът определено не е научен: Виетнам, Афганистан, Крим...
Ако трябва да бъдем точни, войната е между Вермахта и РККА. Завземането на Полша, Бенелюкса, Мажино, Норвегия и прочее трудно може да се нарече война. Русия и Германия водят война на живот и смърт, но не това е темата...
Малко суха статистика за съветско-финландския конфликт през 1939-1940 г., който съветската историография счита за локален, а всъщност е част от военните действия през Втората световна война (данните са само по руски източници):
От страна на Финландия:
- загинали - до 95000 войници;
- ранени - 45000;
- пленени - 806;
От страна на СССР:
- загинали - 126875 загинали, или починали по време на евакуацията;
- 16292 - починали от раните си в болници;
- 39369 - изчезнали безследно;
- 264908 - санитарни загуби;
Или общо (само загинали или починали от раните си) - над 200 хиляди войници от двете страни. За три месеца и половина война - доста добро "постижение", но не това е темата...
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... %80%941940)
Капитане, имам по-добре мнение за теб - не очаквах да даваш линкове към wiki-то.
А сега по същество. Ако според теб конфликта не е локален, ще ми кажеш кои участват от двете страни.
Ако от едната страна е СССР, то по думите ти излиза, че от другата страна освен суомита трябва да има и други жертви (или съветите са убивали само по национален признак) - тогава можеш ли да кажеш колко са загубите при не-фините?
Капитанът, сигурно съвсем несъзнателно е пропуснал и Халхин Гол, който също е през втората половина на 1939-а

Всъщност, реално войната в Европа започва с навлизането на германските войски в Рейнската зона, без ответна реакция на Англия и Франция.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Re: Тема за политика - Свят
fcb_bg написа:dunavfc написа:Още малко и ще му дам един бохем, още малко...Такъв хубав подпис и аватар съм му приготвил...Ще го видя, тогава какъв капацитет е, когато всички го питат, защо професор, като него носи подобни символи...
Ти влизай по-често да обсъждаме Боковото управление и как страната върви напред.... че тука един гербер не мога да хвана на къс пас, да Му обсъдим Реформите...
Нямаш проблеми, питай свободно, каквото ти е на сърце

CTAHKO написа:dunavfc написа:Още малко и ще му дам един бохем, още малко...Такъв хубав подпис и аватар съм му приготвил...Ще го видя, тогава какъв капацитет е, когато всички го питат, защо професор, като него носи подобни символи...
30-ти Юни е последния срок за гърцитеРазвръзката наближава
Присъдата също ще бъде изпълнена според аристократичния ми и демократичен мироглед
Ако имаш някакво последни желания, започни да мислиш от сега. Колкото и да нямат край добрините ми, ще ти дам право само на едно
Нямам никакви претенции, Бат Станко, ще направя, каквото кажеш, нямам притеснения от нищо

"Нямаш проблеми, питай свободно, каквото ти е на сърце"
Баце да не го е страх от токов удар преди избори?
Баце да не го е страх от токов удар преди избори?

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
С тока, винаги е голям популизъм, независимо, кой е на власт. Всички знаят, че няма как да не се дигне, но всеки се опитва по някакъв начин да отлага.
Дали ще се отложи с 1,2,3 или 5 месеца, не е кой знае с какво значение. Изборите са вече ясни, как ще завършат, не виждам никаква интрига. Единствените въпросителни са, дали няма някъде БСП да успее да направи някой удар, но по-скоро се съмнявам. ДПС ще си вземе 3-4 техни района, всичко останало, би трябвало да е за ГЕРБ. Аз лично съм много доволен от сегашният кмет на Русе и ще гласувам с удоволствие за него, но на следващите парламентарни избори, нещата са ми яко на кантар, по-скоро бих дал шанс на РБ, ако изобщо съществуват още.
Дали ще се отложи с 1,2,3 или 5 месеца, не е кой знае с какво значение. Изборите са вече ясни, как ще завършат, не виждам никаква интрига. Единствените въпросителни са, дали няма някъде БСП да успее да направи някой удар, но по-скоро се съмнявам. ДПС ще си вземе 3-4 техни района, всичко останало, би трябвало да е за ГЕРБ. Аз лично съм много доволен от сегашният кмет на Русе и ще гласувам с удоволствие за него, но на следващите парламентарни избори, нещата са ми яко на кантар, по-скоро бих дал шанс на РБ, ако изобщо съществуват още.
dunavfc написа:С тока, винаги е голям популизъм, независимо, кой е на власт. Всички знаят, че няма как да не се дигне, но всеки се опитва по някакъв начин да отлага.
Дали ще се отложи с 1,2,3 или 5 месеца, не е кой знае с какво значение.
Има как да не да не се вдигне, а даже и как да се намали. Ама Баце не иска да пляска през ръцете когото и да е.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
fcb_bg написа:dunavfc написа:С тока, винаги е голям популизъм, независимо, кой е на власт. Всички знаят, че няма как да не се дигне, но всеки се опитва по някакъв начин да отлага.
Има как да не да не се вдигне, а даже и как да се намали. Ама Баце не иска да пляска през ръцете когото и да е.
Да, ама като гледам Домуса го пляска през лицето май и сега се опитва да угоди на всички играчи.

fcb_bg написа:dunavfc написа:С тока, винаги е голям популизъм, независимо, кой е на власт. Всички знаят, че няма как да не се дигне, но всеки се опитва по някакъв начин да отлага.
Признавам за Бог, този, който успее да разформирова този сектор. ББ със сигурност не е този, който може да оправи този проблем, честно казано, нямам вяра на никого по този въпрос.
Tommi написа:CTAHKO написа: То и българския дълг беше в евро, ама го трансформираха в долари
Кога е станала тая трансформация, че нещо съм я пропуснал?
http://www.mediapool.bg/sdelkata-na-mil ... 86212.html
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване