Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Der Schmarotzer » 22 юни 2015 22:13

diplomat написа:
Der Schmarotzer написа:Не съм говорил за комунисти, този път си в голяма грешка. Моята теза се основава на това, че Русия на 99% от случаите е победителка и като повечето "големи сили" налага своето виждане на историята върху историците - ти сам го каза за "западните" такива. Явно обаче имаш симпатии към Русия и ненавист към Запада, което те прави пристрастен в анализите ти... Не виждам защо се опитваш да наложиш мнението си като меродавно и единственото правилно виждане. Разбирам, че явно ти самия си историк, аз съм много бос в това отношение сравнение с теб, но все пак се интересувам и чета, когато намирам време. Човек се учи цял живот, а той е целият пред мен. ;)

Руската историческа наука е рожба на немската такава - първите руски историци са немци и те поставят основите на руската отечествена история - теми, постановки, методология, методика, които се следват неотклонно от следващите поколения руски историци. Немската педантичност + руският дух, създават такава историческа наука, представители на която след 1920 г. стават основоположници на ред направления в доста европейски страни, включително и в България. Т.е. в обективността на истинската руска историческа наука няма причини да се съмняваме. За разлика от историческата наука в западните страни - особено във Великобритания и САЩ, която следва неотклонно политическата конюнктура, дори за изследвания преди 19 век. По тази причина, моето отношение към някои части от западната историческа наука е по-особено. И кое е пристрастно в анализите ми? Това, че не използвам украинска литература по историческите въпроси относно Източна Европа, писана след 90-те години на 20 век? Та те не могат да се нарекат дори чалга историци. Имам преки наблюдения върху няколко от тях - освен необразовани са и заслепени от омраза, а това вече не е история. Западните изследвания (предимно немци и французи) преписват това, което са писали или руснаците, или поляците (които са много близки до руските, с известен оттенък за земите в сегашна Полша). Австрийските имат доста хубави наблюдения относно Галиция, но те не се различават от руските тези (докато на някой във Виена не му хрумва да измислят украинската нация). Чешките иследвания повтарят руските тези, българските също (говоря за историците, а не за Божидар Димитров и производните му). Румънските игнорират всички сведения и не се занимават с тези територии, щото трябва да напишат истината, но не им оттърва... Т.е. моето мнение се основава на погледа, който имам върху огромна част от литературата по проблема, а не само върху една част от нея. И ако изводите ми не ти харесват по ред причини, това не означава, че не са верни или че са плод на "ненавистта" ми към Запада. Аз не се опитвам да налагам мнението си, а давам обоснован коментар по теми, които са ми познати и имам наблюдения и какво конструктивно да кажа, което ще бъде интересно за четящите...
П.П. Освен четене трябва и да се осмисля прочетеното...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 юни 2015 22:27

Der Schmarotzer написа:
diplomat написа:
Der Schmarotzer написа:Не съм говорил за комунисти, този път си в голяма грешка. Моята теза се основава на това, че Русия на 99% от случаите е победителка и като повечето "големи сили" налага своето виждане на историята върху историците - ти сам го каза за "западните" такива. Явно обаче имаш симпатии към Русия и ненавист към Запада, което те прави пристрастен в анализите ти... Не виждам защо се опитваш да наложиш мнението си като меродавно и единственото правилно виждане. Разбирам, че явно ти самия си историк, аз съм много бос в това отношение сравнение с теб, но все пак се интересувам и чета, когато намирам време. Човек се учи цял живот, а той е целият пред мен. ;)

Руската историческа наука е рожба на немската такава - първите руски историци са немци и те поставят основите на руската отечествена история - теми, постановки, методология, методика, които се следват неотклонно от следващите поколения руски историци. Немската педантичност + руският дух, създават такава историческа наука, представители на която след 1920 г. стават основоположници на ред направления в доста европейски страни, включително и в България. Т.е. в обективността на истинската руска историческа наука няма причини да се съмняваме. За разлика от историческата наука в западните страни - особено във Великобритания и САЩ, която следва неотклонно политическата конюнктура, дори за изследвания преди 19 век. По тази причина, моето отношение към някои части от западната историческа наука е по-особено. И кое е пристрастно в анализите ми? Това, че не използвам украинска литература по историческите въпроси относно Източна Европа, писана след 90-те години на 20 век? Та те не могат да се нарекат дори чалга историци. Имам преки наблюдения върху няколко от тях - освен необразовани са и заслепени от омраза, а това вече не е история. Западните изследвания (предимно немци и французи) преписват това, което са писали или руснаците, или поляците (които са много близки до руските, с известен оттенък за земите в сегашна Полша). Австрийските имат доста хубави наблюдения относно Галиция, но те не се различават от руските тези (докато на някой във Виена не му хрумва да измислят украинската нация). Чешките иследвания повтарят руските тези, българските също (говоря за историците, а не за Божидар Димитров и производните му). Румънските игнорират всички сведения и не се занимават с тези територии, щото трябва да напишат истината, но не им оттърва... Т.е. моето мнение се основава на погледа, който имам върху огромна част от литературата по проблема, а не само върху една част от нея. И ако изводите ми не ти харесват по ред причини, това не означава, че не са верни или че са плод на "ненавистта" ми към Запада. Аз не се опитвам да налагам мнението си, а давам обоснован коментар по теми, които са ми познати и имам наблюдения и какво конструктивно да кажа, което ще бъде интересно за четящите...
П.П. Освен четене трябва и да се осмисля прочетеното...

Ясно... Общо взето те разбирам, ама малко съм скептичен към твърдението, че руснаците са света вода ненапита, а западняците са долни и подли манипулатори, с западнали морали и устои. Това си е типично русофилско мислене и ще си позволя да не се съглася. С много лека ръка отмяташ една огромна маса хора, която също се занимава професионално с тази работа и то не от вчера. И за да продължим в тази насока, бих те попитал - само на Изток (Русия) ли може човек да получи адекватно образование, от всякакъв вид, за човешката история?

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2015 22:53

Илюстрация в холандски учебник.
Изображение
После да ми говорят за пропагандната война на Кремъл боклуците.

На иллюстрациях в обновлённых голландских учебниках для старших классов Россия представлена как «злая» страна, которая пытается поглотить «несчастную» Украину. Более того, Россия без указания критериев попала в число несвободных стран. Интересно, чем Нидерланды с их партиями, пропагандирующими педофилию или выступающими против женщин в политике, заслужили место среди самых свободных
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 22 юни 2015 23:31

.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 юни 2015 23:38

HoUs4oOL написа:Илюстрация в холандски учебник.
Изображение
После да ми говорят за пропагандната война на Кремъл боклуците.

На иллюстрациях в обновлённых голландских учебниках для старших классов Россия представлена как «злая» страна, которая пытается поглотить «несчастную» Украину. Более того, Россия без указания критериев попала в число несвободных стран. Интересно, чем Нидерланды с их партиями, пропагандирующими педофилию или выступающими против женщин в политике, заслужили место среди самых свободных

Кое не ти харесва в илюстрацията?

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 23 юни 2015 00:23

diplomat написа:
Der Schmarotzer написа:Т.е. в обективността на истинската руска историческа наука няма причини да се съмняваме. За разлика от историческата наука в западните страни - особено във Великобритания и САЩ, която следва неотклонно политическата конюнктура, дори за изследвания преди 19 век. По тази причина, моето отношение към някои части от западната историческа наука е по-особено. И кое е пристрастно в анализите ми? Това, че не използвам украинска литература по историческите въпроси относно Източна Европа, писана след 90-те години на 20 век?

Ясно... Общо взето те разбирам, ама малко съм скептичен към твърдението, че руснаците са света вода ненапита, а западняците са долни и подли манипулатори, с западнали морали и устои. Това си е типично русофилско мислене и ще си позволя да не се съглася. С много лека ръка отмяташ една огромна маса хора, която също се занимава професионално с тази работа и то не от вчера. И за да продължим в тази насока, бих те попитал - само на Изток (Русия) ли може човек да получи адекватно образование, от всякакъв вид, за човешката история?

Явно отново изопачаваш ясно и точно написани думи - всичко, което съм написал за западната историческа наука (предимно тази от Великобритания и САЩ) се отнася само и единствено по отношение историята на Русия и Източна Европа. За собствената си история те са точни и компетентни. Но тук не разглеждаме тяхната история, а тази на Източна Европа. Ако всяко мнение, което не съвпада с твоето (за което ти имаш само съвсем бегли познания), колкото и компетентно и обосновано да е, е за теб пристрастно, си е твой проблем на възприятието и мисленето. Що се отнася до образованието, коментирам само и единствено това, което съм видял и в което съм компетентен - ако искаш да се занимаваш с изучаване на Източна Европа (древност и съвремие) задължително трябва да се посещават лекции в три университета и между тях няма нито един западен университет. Тези три университета са МГУ, Карловия университет и Ягелонския университет. Останалите по отношение на изследване и преподаване на историята на Източна Европа са доста назад и настрани. В западноевропейските университети можеш да получиш адекватно образование по история на древния свят, средновековна история, на историята на собствените им страни. Що се отнася до общата история на Европа през 19-21 век много е трудно да се каже, къде е най-добре - политиката взема все повече и повече връх, а истинската история остава на заден план, ако въобще е някъде в плана. Все пак не лоши лекционни курсове имат следните университети - LMU, L'école des hautes études en sciences sociales, МГУ, Uni Wien (но ако тук се попадне на преподавател от сръбски или гръцки произход....). В България - в НБУ може да се изучава великолепно история на древен Египет, останалото е на нивото на средното училище, с изключението на отделни преподаватели... Във ВеликоТърново - средновековна българска история и археология, останалите дисциплини са.... В СУ - История на България (всички части) - тук са събрани най-добрите иследователи на българска история(изключение правят само един-двама от съвременната българска история, намиращи се там по политически причини и с политически протекции), История на балканските държави - преподавателският състав е на много високо ниво. Същото се отнася и за археологията. На много ниско ниво са общите истории. Там проблясъците са само един-двама от преподавателския състав.
Всъщност по-важният елемент от обучението е самообразоването и многото четене и осмисляне. И в най-престижния университет да си ако не се занимаваш допълнително по още 5-6 часа всеки ден, ползата от файдата от ученето там е нулева.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 юни 2015 11:17

Снощи войските от ВКО на РФ успешно изведоха на орбита военен спътник. Това е втори такъв, забележете, само за месец юни!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 24 юни 2015 15:39

Русия и САЩ се готвят за "горещата фаза", която вече може във всеки момент да започне!
Русия има в доктрината си и параграф, казващ, че ако разберат за противник, който вече е готов да ги нападне, то те могат и трябва да го ИЗПРЕВАРЯТ!

С нашата простотя и поддържане на САЩ, но не само нашата а и на цяла Европа , го докарахме до това:

"...САЩ са готови да предоставят всякаква военна помощ, включително бомбардировачи, изтребители и ракети, но няма да изпращат голям контингент американски войници...."

Четете правилно и няколко пъти!!! Ще ни докарат оръжие и ние ще воюваме против Русия а те "...няма да изпращат голям контингент американски войници...."
Сега ясно ли е на всички, за какво става въпрос изобщо? Ние и европейците ,против армията на Русия и техните ракети, самолети и т.н...?
САЩ ще седят там и ще чакат 2-ят рунд, ако Русия след това все още е боеспособна, те да изпратят наемниците- мексиканци и негри.

НО понеже добре познавам Русия, 2-ри рунд няма да има! Ще има само един, първи и последен. В него ще изгори цялата Земя...
САЩ, тези сатанисти успяха да ни заблудят пак!
Вижте каква стратегия са имали през ВСВ:

http://www.globalresearch.ca/harry-trum ... er/5345276

Искате защита и НАТО ли, долни продажници? Това е вашето НАТО!!! Те са искали да се убиваме, ние тука в Европа, колкото се може повече. Май и сега искат същото, нали ?!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 юни 2015 09:31

Пичове, влезте си в ТУ-София, заебете тая история :mrgreen: :mrgreen: Иначе ситуацията се нагнетява изкуствено с тия войски в нашата част на Европа. Това не помага на споразумението от Минск :!: Иначе се надявам да не се стигне до "гореща" част на войната - опасна е позицията на прибалтийските страни, да не се окажат и те анексирани скоро :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 25 юни 2015 12:46

boabbb написа:Пичове, влезте си в ТУ-София, заебете тая история :mrgreen: :mrgreen: Иначе ситуацията се нагнетява изкуствено с тия войски в нашата част на Европа. Това не помага на споразумението от Минск :!: Иначе се надявам да не се стигне до "гореща" част на войната - опасна е позицията на прибалтийските страни, да не се окажат и те анексирани скоро :lol: :lol:

Тия от Прибалтика сега е момента да поискат от Москва нещо като споразумение: Русия гарантира, че никога при никакви обстоятелства няма да предяви претенции към територията им, в замяна на това те не допускат НАТО на територията си.
На пръв поглед излиза, че ще искат от Русия нещо, което им се пада по право като независими държави, това е вярно. Но тънкия момент е, че Русия не може да откаже без да признае, че има аспирации към земите им :D Естония, Латвия и Литва печелят и при отказ и при съгласие.
А и предложената сделка би трябвало да успокои и двете страни ако се спазва.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Архив”