Ще си позволя единствено да коментирам думите на ГГ.
Предполагам, че мнението ми няма да с е хареса на повечето, но все пак ....
Това, което ГГ казва е абсолютен факт - без ЦСКА и Левски родното футболно първенство ще е като една колиба.
ЦСКА и Левски имат многократно по-голяма фенска маса от всички останали ФК-та взети заедно и генерират многократно по-голям интерес.
Интересът пък генерира инвестиции (реклама, ТВ права и т.н.), а тези инвестиции са жизненоважни за всички отбори ( с много малки изключения).
Без ЦСКА и Левски проектът "А група" е обречен.
Справка - Черно Море (при цялото ми уважение към клуба) печели купата на страната и след 3 дни всичко е забравено. Левски предоговаря заплати на скъпоплатени, набедени звезди и втора седмица са по първите страници. 2-те събития дори не могат да бъдат сравнявани, но медиите отразяват това, което генерира интерес и води до по-висок рейтинг. От там и популярността на самото първенство.
Това, че ЦСКА и Левски в последните години са използвани за съмнителни финансови далавери, съвсем не намалява значението на 2-та клуба за цялото първенство. В случая ГГ говори, като инвеститор, а не като собственик на ФК Литекс.
Както казах, коментирам само думите на ГГ и категорично съм против да се заобикаля закона с единствената цел, ЦСКА да остане в А група.
Понеже ти опонират някои колеги с Шотландия аз пък да ви питам за Сърбия!
Отнесете дълговете на ЦСКА и Левски към тези на Партизан и Цървена Звезда!
И къде са Шотландия и къде Сърбия които онзи ден празнуваха световна титла!
Как Цървена Звезда взима лиценз и как бива допускан да играе евротурнири?
Сръбското правителство ще помогне за рефинансиране на дълговете на местните грандове Цървена звезда и Партизан. Това съобщи вицепремиерът Александър Вучич на специална пресконференция.
Държавата назначи и мениджърски екип, който временно да управлява Цървена звезда след оставката на президента Владан Лукич, който се оттегли вчера, тъй като не успя да се справи с погасяване на дълговете на клуба, които са около 60 милиона евро.
"Говорих с клубните легенди и лидери от името на правителството на Сърбия и се договорихме да рефинансираме дълговете на Цървена звезда и Партизан, защото държавата не може да позволи тези два клуба да фалират", каза Вучич.
"Ситуацията е страшна и ние ще направим каквото можем да помогнем на Цървена звезда и Партизан. Ще говорим с "Газпром" - генералният спонсор на Цървена звезда, да налеят пари в клуба, колкото се може по-скоро", каза още вицепремиерът на Сърбия.
Начело на Цървена звезда е поставена работна група начело с легендата на клуба Драган Джаич, които ще опитат да закрепят финансовото положение до избора на ново ръководство през декември или януари.