Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот dunavfc » 19 юни 2015 00:33

Балкански Орел написа:Банките и МВФ са най-голямата сатана в днешно време.Колкото и да не харесвам гърците, няма как да не ги подкрепям.

Само мишоци, страхливци и тем подобна паплач харесват демокрацията, финансовото робство и днешната система.Както каза Сарафа, аз казвам на хората:

"Fuck the system"

И кое точно подкрепяш на гърците ? Това, че живееха, като царе години наред ? Това, че си раздаваха 13,14,15 заплата и пенсия ? Това, че не знаят, какво означава касова бележка ? Това, че работят до 2 на обяд ? Стига се излагахте с тия малоумни клишета, колониално робство, финансово робство, марсианско робство. Чехите защо нямат финансово робство ? Словакия ? Естония ?
Който смята, че на гърците друг им е виновен, освен тях, значи живее в паралелен свят...
Последна промяна от dunavfc на 19 юни 2015 00:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 19 юни 2015 00:33

CTAHKO написа:Томи, гръцкият фалит е ясен още от преди няколко години. Какво си мислеха някои европейски политици и бюрократи, така и не става ясно 8-) Само че Гърция фалира ли, Франция тръгва и тя по спиралата и френската банкова система дава фира :) А от там вече знаем какво следва. Англичаните си правят един референдум (даже го имат заплануван) и по стар английски обичай се измъкват по терлички като пичове от ситуацията, когато не им отърва и не е в техен интерес. Германско-руските отношения не са тайна за никого и всички сме наясно каква позиция ще заемат...и какво остава от този ЕС :roll:

Остава Полша, която според американските анализаторски агенции е бъдещия доминант и бъдеща икономическа сила номер 1 в Европа. :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 юни 2015 00:36

dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Шансът Гърция да напусне Еврозоната е толкова голям, колкото Лудогорец да вземе ШЛ тази година.

Май имахме бас с теб, русенско нубче :) Като ти обяснява човек, че не чуваш петела, ти не вярваш 8-)

Хаахаха, абе хасковски селяк, какво ти даде повод за оптимизъм, че ти ще спечелиш басът ?

Моето неграмотно, русенско, грозно, патенце, Русе е по-голямо село от Хасково, така че не се опитвай да ме провокираш 8-) Капиш ;) Най-малкото, селяците от Хасково са открили интернета и четат и попиват информация, за разлика от влашките несретници, за които думички като "информираност" и "четене" са все още географски понятия 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 юни 2015 00:40

HoUs4oOL написа:
CTAHKO написа:Томи, гръцкият фалит е ясен още от преди няколко години. Какво си мислеха някои европейски политици и бюрократи, така и не става ясно 8-) Само че Гърция фалира ли, Франция тръгва и тя по спиралата и френската банкова система дава фира :) А от там вече знаем какво следва. Англичаните си правят един референдум (даже го имат заплануван) и по стар английски обичай се измъкват по терлички като пичове от ситуацията, когато не им отърва и не е в техен интерес. Германско-руските отношения не са тайна за никого и всички сме наясно каква позиция ще заемат...и какво остава от този ЕС :roll:

Остава Полша, която според американските анализаторски агенции е бъдещия доминант и бъдеща икономическа сила номер 1 в Европа. :lol:

Ами не е смешно, щото можеше и да стане, ако бяха успели в Украйна :) Просто разглеждат нещата от географска гледна точка и има логика в тези неща. Искаха да направят нещо като буферна зона м/у Русия и ЕС, ама не ги огря нещо. Иначе всички сме наясно че Полша са си американски лакеи и то от най-долнопробните.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 19 юни 2015 00:42

dunavfc написа:
Балкански Орел написа:Банките и МВФ са най-голямата сатана в днешно време.Колкото и да не харесвам гърците, няма как да не ги подкрепям.

Само мишоци, страхливци и тем подобна паплач харесват демокрацията, финансовото робство и днешната система.Както каза Сарафа, аз казвам на хората:

"Fuck the system"

И кое точно подкрепяш на гърците ? Това, че живееха, като царе години наред ? Това, че си раздаваха 13,14,15 заплата и пенсия ? Това, че не знаят, какво означава касова бележка ? Това, че работят до 2 на обяд ? Стига се излагахте с тия малоумни клишета, колониално робство, финансово робство, марсианско робство. Чехите защо нямат финансово робство ? Словакия ? Естония ?
Който смята, че на гърците друг им е виновен, освен тях, значи живее в паралелен свят...

Гръците сами са си виновни, ясно е.
Но това не означава, че банките и въобще МВФ не е едно от най-големите злини и поробвания в историята на човечеството.
Гърците както вече съм казвал приключиха курса.От тука на там започва беднотията и тиранията.Тъжно е..
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 19 юни 2015 00:43

CTAHKO написа:
dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Шансът Гърция да напусне Еврозоната е толкова голям, колкото Лудогорец да вземе ШЛ тази година.

Май имахме бас с теб, русенско нубче :) Като ти обяснява човек, че не чуваш петела, ти не вярваш 8-)

Хаахаха, абе хасковски селяк, какво ти даде повод за оптимизъм, че ти ще спечелиш басът ?

Моето неграмотно, русенско, грозно, патенце, Русе е по-голямо село от Хасково, така че не се опитвай да ме провокираш 8-) Капиш ;) Най-малкото, селяците от Хасково са открили интернета и четат и попиват информация, за разлика от влашките несретници, за които думички като "информираност" и "четене" са все още географски понятия 8-)

Браво, Вазов, браво Каравелов ! Сега обясни на глупавият русенски селяк/влах, какво те кара да смяташ, че басът ще бъде спечелен от теб ? Само да не ми избягаш пак след някой и друг месец, когато дойде време за разплата ;)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 19 юни 2015 00:46

Балкански Орел написа:
dunavfc написа:

"Fuck the system"

Гръците сами са си виновни, ясно е.
Но това не означава, че банките и въобще МВФ не е едно от най-големите злини и поробвания в историята на човечеството.
Гърците както вече съм казвал приключиха курса.От тука на там започва беднотията и тиранията.Тъжно е..

Добре, де пич, кое е злото на тия институции ? Какво зло правят ? Не е ли странно цяла Европа да няма проблем с МВФ,МВБ и каквото си там искаш, само Гърция, а може би и Унгария да имат проблеми с тях ? Аз не съм финансист или икономист, но смятам, че точно Международният валутен борд вдигна нашата страна в един тъмен период в който бяхме дали фира..

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 юни 2015 00:49

Е, чак пък да фалира френската банкова система заради гърците... пресилена прогноза. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 юни 2015 00:50

dunavfc написа:Браво, Вазов, браво Каравелов ! Сега обясни на глупавият русенски селяк/влах, какво те кара да смяташ, че басът ще бъде спечелен от теб ? Само да не ми избягаш пак след някой и друг месец, когато дойде време за разплата ;)

Ти си този със "селяците" и квалификациите 8-) Относно въпросът ти...хронологията на събитията и вариантите около развитието на ситуацията. Естествено, обобщени от хора и специалисти, разбиращи много повече от мен и теб 8-) Само че някои хора обичаме да четем и да размишляваме над прочетеното, а други само си пишете празни приказки, колкото да става вятър :) Давай, сега си ти наред :) Чакам 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 юни 2015 00:59

Tommi написа:

Е, чак пък да фалира френската банкова система заради гърците... пресилена прогноза. :)

Не е никак пресилена даже. Сосиете Женерал и БНП Париба фалират при фалит на Гърция. То за това се намесиха и ЕЦБ и германцте де. Това са най-големите частни кредитори на Гърция!!! Не знам дали си спомняш, но преди няколко години, преди да започнат уж спасителният план за Гърция, имаше сума ти пазърлъци м/у Франция и Германия за това. Честно казано, така и на никой не му става ясно, с какво се е променила ситуацията от ореди 2-3 години, след като единственото което направиха е, да забавят неизбежното, че и да стане по-лошо. Аз съм от хората, които са на мнение, че още тогава трябваше да я оставят да фалира и да я изключат от еврозоната, а не сега, след като са наляти сума ти пари, можещи да отидат за много други цели и на други места.

Върни се в “Свободна зона”