Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот FLANKER » 16 юни 2015 20:47

THE G.A.M.E написа:Тоше, в другата тема бе брат. :lol:

Аааа,случвало ми се е и на мен :)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 17 юни 2015 09:03

правилно 20% суровини (всички) + 79% от оръжия (те САЩ само прашки продават явно, нали са най-големите продавачи на оръжие) + 1% всичко останало!
За глухите камбаната по два пъти не бие!
Не съм сигурен дали в парите на бюджета вписват тези от ВПК.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 17 юни 2015 09:23

Честно казано, то и американския бюджет не се формира особно много от производство на реални продукти за хората ... Там играят китайците, чието качество, между другото, доста се вдигна последните години ... Видяли "Made in China" - значи, съм спокоен :lol: Нито единия, нито другия модел ми харесва особено ... Има неща, които трябва да се подобрят. Не е зле Конгреса да гласува т.нар. "Buffet rule" , което чичо Барак предлага от 2011-та ... Според Бъфет, не е нормално той, който изкарва неприлично много пари за година, да плаща само 17-18% данъци ... :!: Предлага, всеки изкарващ над 1 милион на година, да плаща 30% данък. Не знам как е в Русия, но за да има добър бюджет за подобряване на живота на всички, трябва всички да дават ... Във Франция 2013 и 2014 беше 75% за над милион евро :shock: В Англия си е 45% ... Ние къде сме тръднали с 10% плосък и циганите да изхранваме ... няма как да стане
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

PassionAbout
Контакти:

Мнениеот PassionAbout » 17 юни 2015 12:35

Германия винаги ще бъде пример за добре функционираща държава!

http://slava7.bg/bg/catalog/327/0.html
Последна промяна от PassionAbout на 24 юни 2015 11:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 17 юни 2015 12:53

PassionAbout написа:Германия винаги ще бъде пример за добре функционираща държава!

Определено - миналата година ходих там и съм впечатлен 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 юни 2015 16:20

boabbb написа:Честно казано, то и американския бюджет не се формира особно много от производство на реални продукти за хората ... Там играят китайците, чието качество, между другото, доста се вдигна последните години ... Видяли "Made in China" - значи, съм спокоен :lol: Нито единия, нито другия модел ми харесва особено ... Има неща, които трябва да се подобрят. Не е зле Конгреса да гласува т.нар. "Buffet rule" , което чичо Барак предлага от 2011-та ... Според Бъфет, не е нормално той, който изкарва неприлично много пари за година, да плаща само 17-18% данъци ... :!: Предлага, всеки изкарващ над 1 милион на година, да плаща 30% данък. Не знам как е в Русия, но за да има добър бюджет за подобряване на живота на всички, трябва всички да дават ... Във Франция 2013 и 2014 беше 75% за над милион евро :shock: В Англия си е 45% ... Ние къде сме тръднали с 10% плосък и циганите да изхранваме ... няма как да стане

Над определено ниво на средната данъчна норма, приходите в хазната намаляват. ;) Ако Жерар Депардийо беше българин, щяхме да оскубем 100 000 евро от милиона му, а французите му искаха 75% и хванаха на петела човката. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 17 юни 2015 17:57

Tommi написа:
boabbb написа:Честно казано, то и американския бюджет не се формира особно много от производство на реални продукти за хората ... Там играят китайците, чието качество, между другото, доста се вдигна последните години ... Видяли "Made in China" - значи, съм спокоен :lol: Нито единия, нито другия модел ми харесва особено ... Има неща, които трябва да се подобрят. Не е зле Конгреса да гласува т.нар. "Buffet rule" , което чичо Барак предлага от 2011-та ... Според Бъфет, не е нормално той, който изкарва неприлично много пари за година, да плаща само 17-18% данъци ... :!: Предлага, всеки изкарващ над 1 милион на година, да плаща 30% данък. Не знам как е в Русия, но за да има добър бюджет за подобряване на живота на всички, трябва всички да дават ... Във Франция 2013 и 2014 беше 75% за над милион евро :shock: В Англия си е 45% ... Ние къде сме тръднали с 10% плосък и циганите да изхранваме ... няма как да стане

Над определено ниво на средната данъчна норма, приходите в хазната намаляват. ;) Ако Жерар Депардийо беше българин, щяхме да оскубем 100 000 евро от милиона му, а французите му искаха 75% и хванаха на петела човката. :lol:

Като се замислиш ако човек с 500 бона е обложен с 30% ще му останат 350. При това положение един човек с милионче няма да иска да даде 750 бона.. и да остане с 250. По-скоро ще каже, че има половин милион че да мине с по-малък данък :D

Аз лично мисля, че и да се увеличава процента при по-богатите.. не трябва да е нещо супер драстично. В края на краищата нали като декларират повече доходи самата сума е по-голяма?
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 юни 2015 18:13

Betchualeng Arnaikem написа:
Tommi написа:

Като се замислиш ако човек с 500 бона е обложен с 30% ще му останат 350. При това положение един човек с милионче няма да иска да даде 750 бона.. и да остане с 250. По-скоро ще каже, че има половин милион че да мине с по-малък данък :D

Аз лично мисля, че и да се увеличава процента при по-богатите.. не трябва да е нещо супер драстично. В края на краищата нали като декларират повече доходи самата сума е по-голяма?

Правилно си се ориентирал. Укриването на данъци се увеличава, когато се увеличават ползите от укритите данъци (сумата, която си задържал за себе си, вместо да я дадеш като данък) и когато се намалят разходите (наказанията, ако те хванат). Затова на укриването на данъци се противодейства по три начина: намаляваш данъчните ставки (което намалява ползата да се укриват данъци), увеличаваш контрола и наказанията.
Прогресивното облагане (нарастване на средната данъчна норма с нарастване на доходите) е по-добро от гледна точка на справедливостта, защото така се намалява неравенството между доходите на хората. Но не е по-добро за събираемостта на данъците.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 17 юни 2015 18:24

Само че май е по-добре да се следи доходите да са законни. В края на краищата ако доходите са законни откъде накъде трябва изкуствено да изравняваме чистите пари на един човек, който законно е събрал 1 милион и човек, който е спастрил 5 бона, пак законно? Нали идеята е, че който може законно да направи повече пари да има възможност да ги прави, ако ще му режат главата заради това или губи стимул да се старае или ще крие парите.

Аз лично се дразня не на това, че някой има 5 или 100 милиона, дразня се единствено на незаконните методи, с които се съкращава срока за натрупването им. Съкращава, защото умен човек с възможности и нюх има някакъв шанс да се справи и законно, просто няма как да стане твърде бързо.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 юни 2015 18:43

Betchualeng Arnaikem написа:Само че май е по-добре да се следи доходите да са законни. В края на краищата ако доходите са законни откъде накъде трябва изкуствено да изравняваме чистите пари на един човек, който законно е събрал 1 милион и човек, който е спастрил 5 бона, пак законно? Нали идеята е, че който може законно да направи повече пари да има възможност да ги прави, ако ще му режат главата заради това или губи стимул да се старае или ще крие парите.

Аз лично се дразня не на това, че някой има 5 или 100 милиона, дразня се единствено на незаконните методи, с които се съкращава срока за натрупването им. Съкращава, защото умен човек с възможности и нюх има някакъв шанс да се справи и законно, просто няма как да стане твърде бързо.

Доходите от незаконна дейност са си друго нещо. За тях си има специализирани органи и институции, които трябва да противодействат на тези дейности. Но и при тях принципът е долу-горе същият. Като увеличиш контрола, проверките, наказанията това ще намали ползата за престъпниците. Едно е да знаеш, че ще лежиш 5 години в затвора, ако те хванат, друго е ако знаеш, че те чакат 20 години примерно. Или примерно ако знаеш, че са увеличили проверките и рискът да те хванат е по-голям.
А ролята на данъците е да финансират държавния харчлък и да преразпределят общественото благосъстояние. Държавата взима от по-богатия, дава на по-бедния, а целта е благосъстоянието на обществото като цяло да се повиши. Имат и някои други функции.
Има един принцип на справедливото данъчно облагане, според който, когато богатият си плати данъците, сърцето трябва да го боли толкова, колкото и бедния. :)
Но и твоята теория е напълно вярна и може би е по-добра за икономическото развитие. Десните възгледи са такива - за по-малка намеса на държавата.

Върни се в “Свободна зона”