гонгПортугалският специалист Бруно Рибейро е новият старши треньор на шампиона на България Лудогорец. Той подписа своя договор след продължителни преговори с президента на клуба Александър Александров и спортния директор Методи Томанов. Бруно Рибейро ще се присъедини към лагера на отбора в Смолян в петък, придружен от двамата си помощници Марсело Чагас и Андрю Смит, информират от Разград.
В екипа му влиза и новият треньор на вратарите Милан Стойкович. Двамата испански кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос, които работят в Лудогорец от началото на миналата година, остават ще продължат да се грижат за кондиционната подготовка на отбора.
„Има вероятност някои футболисти на Челси да дойдат в Лудогорец. Ще разговаряме с Моуриньо и ще видим дали това може да се случи. Но при всяко едно положение, той ще ни помогне. Нуждаем се от трима или четирима нови футболисти“, започна Рибейро, за когото в португалската преса се появиха слухове, че ще парафира за 2 години с „орлите“.
„Идвам в голям клуб. Преди 6 години Лудогорец е бил в трета дивизия, а сега играе в Шампионската лига. Мисля, че това е единственият подобен клуб в света“, добави още специалистът.
„Жозе Моуриньо ми сподели, че това е проект, който си заслужава. Той е като мой брат. Знам, че президентът на Лудогорец Александър Александров е разговарял с него за мен“, каза Рибейро.
Да видим дали си е заслужавало.