Добре написано, но пречупено през сините интереси.Само да вметна,че истинския ЦСКА умря през 1999г когато го превърнаха в АД.
Важен е духът всико останало са формалности и фриволни интерпретации.
Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интерв
Да попитам аз сините радетели за законност един въпрос. Просто от любопитство.
Прави ли ви впечатление, че когато свата на Божков - Софиянски през 1997г. като служебен премиер дава базите на "Левски" за безвъзмездно ползване за вечни времена, в документа като начална дата на безвъзмездното ползване пише 1990г? Не 1997, а 7 години преди това. Да не би с това да се опрощават неплатените наеми за базата? Не че търся някаква връзка със сегашното положение на ЦСКА и гугутковата декларация, просто питам така от любопитство.
И също така от любопитство този акт на държавата как се нарича от гледна точка на законността?
Прави ли ви впечатление, че когато свата на Божков - Софиянски през 1997г. като служебен премиер дава базите на "Левски" за безвъзмездно ползване за вечни времена, в документа като начална дата на безвъзмездното ползване пише 1990г? Не 1997, а 7 години преди това. Да не би с това да се опрощават неплатените наеми за базата? Не че търся някаква връзка със сегашното положение на ЦСКА и гугутковата декларация, просто питам така от любопитство.
И също така от любопитство този акт на държавата как се нарича от гледна точка на законността?
Re: Скъпи мутри, не убивайте ЦСКА.
Tatone написа:След десет години тежко боледуване, пред отборът на ЦСКА има само два пътя. Да живее или да умре. Ако преживее задаващото се лято, вероятно никога повече няма да може да скача както преди, но може и да се възстанови напълно след някоя и друга година на лечение. Ако в понеделник т.е. утре умре, това ще е краят, без значение, колко други отбори ще се наложи да умрат с бившото футболно величие на Европа в опити да бъдат заблудени хората. Не, това няма как да стане. Ако друг отбор заеме мястото на ЦСКА в Борисовата градина, то тогава онзи истинският, фалирал клуб няма да може да се върне никога у дома. Ако не вярваш виж Пирин. В опит да се спаси отборът най-вероятно ефектът ще е негативен и вместо спасение ще се случи гибел.
Днес в жертва ще се принесе отборът на Ловеч. Утре вероятно ще е този от Разград. После? После ще видим. Едва ли има нещо по-зловещо от това заедно с фараона да се погребват и всичките му придворни. Това се случва и днес. Заедно с ЦСКА се обрича на гибел и Ловеч. Верният Ловеч, който през годините даваше футболисти, титли, точки и футболна помощ на футболният фараон ЦСКА. Същият този Ловеч, който нанесе най-голямата загуба на своя господар, сега ще стане жертва на обстоятелствата. Вероятно в това няма нищо лошо. Ловеч е плод на усилията на човек ( няма да коментирам, защото темата е дълга и мутренска ) и този човек може да спре тока всеки един момент. Както е дошъл така и ще си отиде. Това е повече от ясно и едва ли някой си е мислил, че и след мутрите отборът от града на люляците ще съществува във вида в който е познат от времената след Осъм, Ловеч и Лекс.
Ако днес Ловеч ще остане без отбор, защото същият ще заеме мястото на агонизиращият ЦСКА, то какво да кажем за всички, вероятно стотици хиляди армейци, който също ще останат без любимият си ЦСКА. И ако в 25 000 Ловеч, скръбта ще е за неколцина, то в София мъката ще е за хиляди, десетки хиляди червени сърца, на който няколко мутри се опитват да им пробутат нещо фалшиво, нещо което не е ЦСКА, колкото и червена боя да изливат върху оранжевата основа. И все пак всеки армеец има правото да си харесва който отбор си пожелае.
Утре Ловеч ще стане ЦСКА. След десет години вероятно Разград ще стане ЦСКА. Времето ще лети а ЦСКА ще спре да съществува през 2015г. Титли, купи, обувки, музеи, стадиони, фенове ... всички те са материални и ще се пренасят от едно ЦСКА на друго ЦСКА. В това няма никакво съмнение. Единственто което ще липсва на новите отбори боядисани от мутрите в червено ще е духа. Той ще умре на 15.06.2015г. Армейският дух. Ще умре ако утре мутрите прекръстят Литекс на ЦСКА. Тогава истинският ЦСКА е обречен. Истинският ЦСКА. ЦСКА не е Ботев Пловдив, не е Славия, не е Локомотив, Пирин, Берое, Велбъжд. ЦСКА не е Разград и Ловеч. ЦСКА е икона на футболна Европа. Икона, излющена от лашкането и удрянето наляво и надясно. Икона с избледнели цветове, но все пак оригинални. ЦСКА е убиец на европейски шампиони. ЦСКА е велик отбор. Всички сравнения с другите в България ( с изключение на Левски ) са несъстоятелни, неестествени... смешни. ЦСКА ще продължи да съществува. Истинският ЦСКА. И тогава ще има парадокс. Един ЦСКА, втори ЦСКА... пет ЦСКА, шести ЦСКА. Това е бъдещето ако утре на Литекс му наложат името ЦСКА. Възродителният процес ще започне и никой не знае как ще завърши защото ЦСКА е само един и колкото и мутри да се опитват да ни накарат да повярваме в друго, толкова ние няма да им повярваме.
Аз обичам Левски, но не мога без ЦСКА. Без истинският ЦСКА. Скъпи мутри, не убивайте ЦСКА. Не убивайте футболът в България.
Ма много ме разчувства
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!
onegavon написа:Добре написано, но пречупено през сините интереси.Само да вметна,че истинския ЦСКА умря през 1999г когато го превърнаха в АД.
Важен е духът всико останало са формалности и фриволни интерпретации.
Това е самата истина,ама айде де...Нали знаеш ,че подуяне само така може да оправдае своята несъстоятелност и да потисне комплексите си
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
Всеки има право да обича, да припознава, да се самоопределя с каквото си иска. Това е лично право и никой не може да ти отрече!
Но и никой не може да отрече факта, защото си е самата истина, че Литекс не е ЦСКА! Без значение какво се говори и какво име му се сложи.
Както и никой човек не търси да прекръства други възрастни хора с имената на родителите му, щом те се споминат от този свят!
По-същата логика миналия месец ми гръмна микровълновата, много хубава микровълнова беше LG ползвах я повече от 10 години и бачкаше като пушка. Но в един хубав ден миналия месец препука, изкара искра и до там беше магнетрона и, и с нея като цяло! Затова и на другия ден си взех нова, но реших да не давам много пари за микровълнова а си купих евтина и то куче марка. В момента новата е на същото място на старата, влиза същата посуда от преди в нея, същия бял цвят, същия литраж, даже ползвам старата чиния в нея. Е тогава какво ми пречи да извадя старата микровълнова поставена в кашона на новата? Да я извадя, да и изрежа логото на LG и да го залепя върху логото на новата, кой ме спира? Дори може и да заблудя някой като я види и да си помисли, че вярно е LG! Ама не е и аз вътрешно винаги ще си го знам това, дори да виждам логото на LG върху нея всеки божи ден! Затова и не го правя, вместо това виждам някакво си име върху нея което дори не мога да запомня цял месец вече! Това е положението!
Но и никой не може да отрече факта, защото си е самата истина, че Литекс не е ЦСКА! Без значение какво се говори и какво име му се сложи.
Както и никой човек не търси да прекръства други възрастни хора с имената на родителите му, щом те се споминат от този свят!
По-същата логика миналия месец ми гръмна микровълновата, много хубава микровълнова беше LG ползвах я повече от 10 години и бачкаше като пушка. Но в един хубав ден миналия месец препука, изкара искра и до там беше магнетрона и, и с нея като цяло! Затова и на другия ден си взех нова, но реших да не давам много пари за микровълнова а си купих евтина и то куче марка. В момента новата е на същото място на старата, влиза същата посуда от преди в нея, същия бял цвят, същия литраж, даже ползвам старата чиния в нея. Е тогава какво ми пречи да извадя старата микровълнова поставена в кашона на новата? Да я извадя, да и изрежа логото на LG и да го залепя върху логото на новата, кой ме спира? Дори може и да заблудя някой като я види и да си помисли, че вярно е LG! Ама не е и аз вътрешно винаги ще си го знам това, дори да виждам логото на LG върху нея всеки божи ден! Затова и не го правя, вместо това виждам някакво си име върху нея което дори не мога да запомня цял месец вече! Това е положението!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
Avanti_Ragazzi написа:Всеки има право да обича, да припознава, да се самоопределя с каквото си иска. Това е лично право и никой не може да ти отрече!
Както и никой човек не търси да прекръства други възрастни хора с имената на родителите му, щом те се споминат от този свят!![]()
А кой е истинския „Левски“-1914 или този на Кучето с оригиналната емблема и права от 1990г.
- Red Warrior
- Контакти:
Avanti_Ragazzi написа:Всеки има право да обича, да припознава, да се самоопределя с каквото си иска. Това е лично право и никой не може да ти отрече!
Както и никой човек не търси да прекръства други възрастни хора с имената на родителите му, щом те се споминат от този свят!![]()
Гледай си микровълновата и не се занимавай с футбол! Аз съм последния, който иска да се преименува друг отбор, или да се създаде ново дружество, но ЦСКА ще го има винаги. Поне докато има и един жив цесекар. ЦСКА не е ЕИК (Булстат, за който не знае). ЦСКА е емоция. ЦСКА е мириса на изгорели вестници след победите. ЦСКА е отекващото скандиране на феновете от стадиона останали след мач от евротурнирите, докато аз се прибирам по алеите на Борисовата градина в късна лятна вечер. ЦСКА е бирата с приятели на Ариана. ЦСКА са вековните дървета около "Армията". ЦСКА е смехът и плачът едновременно на децата и 80 годишните старци на стадиона. Това е ЦСКА! Не е ЕИК-а на АД-то!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
Red joker написа:А кой е истинския „Левски“-1914 или този на Кучето с оригиналната емблема и права от 1990г.Ти може би си от този,ползващ „лопата“ за емблема-кой е истинския
![]()
На всеки пооделно ли трябва да се обяснява, че няма Левски на Кучето. Колкото пъти са водени дела, толкова пъти Левски е печелил срещу него. Докато делата са били в ход сме нямали право да ползваме емблемата... Ето защо е използвана "лопатата". И когато делата преключиха (ако не се лъжа през 2006г.) ние отново сме си с оригиналната емблема. Не е толкова сложно да се разбере дори и от цесекар.
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!
[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]
[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]
Кашчей написа:pomiqr268 написа:1982 написа:pomiqr268 написа:1982 написа:Фиорентина не знам да са заграбили, примерно, Рома и да са го прекръстили на Фиорентина, местейки го във Флоренция и така да продължат директно в серия А.
ЦСКА кого са заграбили? Никого, но на вас някой ви е заграбил мозъците?
Искате да прекръстите Литекс на ЦСКА 1923 и да го преместите в София.
Даде пример с Фиорентина .... те си основават нов клуб и започват от четвърта дивизия май, а не от ...... серия А.![]()
![]()
Прекръствайки Лацио, да речем.
Кой ръководител на ЦСКА го е поискал или четем Крум редовно? Литекс не може да бъде прекръстен на ЦСКА и да участва в европейските турнири и А група, освен ако УЕФА не даде благословията си.
Куче, понеже си як, кажи ни как Литекс, дори и с благословията на УЕФА, може да бъде преименуван и да му се смени седалището, без да е проведено ОСА в Ловеч!
Може и с ник cska-632 да ми отговориш!
Превеждаш ми 150 лв. BG65RZBB91554083010008 и ще напиша. Трудно мога да отговоря от профила на Иво, освен ако не му пиша и да ме цитира.
1982 написа:Изместваш темата в съвсем друга насока ...... сам даде пример с Фиорентина, ама те не са заграбвали никого, просто фалират и си създават ново дружество.
Съвсем друго е това, което искат Божков, Ганчев, Дудучето и голямата част от червената общност - прекръстване на Литекс на ЦСКА и местенето му в София, като Литекс да е наследник на истинския ЦСКА и да носи историята му, но без дълговете му, да му играе на стадиона и всичко да е все едно нищо не се е случило.
Двата случая са коренно, ама коренно различни.
Не са заграбили никого, но не са си платили задълженията от $50 млн. и са създали нов клуб. Сериозно ли не са заграбили никого?