Къде са ни паметниците?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Странджата
- Контакти:
Re: Мистри
Този паметник изисква специално пространство, защото е много важен за нас самите. И общината трябва да му намери час по-скоро подобаващо пространство!
Re: Мистри
Странджата написа:Този паметник изисква специално пространство, защото е много важен за нас самите. И общината трябва да му намери час по-скоро подобаващо пространство!
Пространството си му е в градинката на НДК.Още повече, че там бяха казармите на двата полка.

- Балкански Орел
- Контакти:
Re: Къде са ни паметниците?
Мен паметника и очите му ме кефят.ДГД за плювачите.
[center]Levski & Lazio[/center]
Балкански Орел написа:Мен паметника и очите му ме кефят.ДГД за плювачите.
И кво те кефи ?
- Балкански Орел
- Контакти:
ЕМИЛ написа:Балкански Орел написа:Мен паметника и очите му ме кефят.ДГД за плювачите.
И кво те кефи ?
Ми харесва ми, нестандартен и големи и страшни очи от които са се страхували враговете му.
[center]Levski & Lazio[/center]
-
anonim1000
- Контакти:
Много хубава тема и много хубаво изложение в началото. Поздравления! Радостно е, че има такива хора в България, които задават такива въпроси и мислят по този начин.
Ами не знам дали знаете, но от черквата "Св. Неделя" до Централна гара са казвали на отсечката "Малката Света Гора", защото е било пълно с черкви. Сега няма нито една. За комунистите историята преди 1944 г. не съществуваше.
А паметникът на Чапа е езически. Нищо християнско няма в него. Какво прави там на мястото на езическият идол "Ленин"? Преди паметник на идола "Ленин", сега паметник на някаква езическа "богиня".
Дай Боже да има повече паметници на Български владетели в българската столица, такива като Симеон Велики, св. Борис равноапостолен, св. цар Петър.
А тази грозотия в центъра дето се извисява трябва да се махне. Да я ликвидират направо. И всички "паметни плочи" на партизани и червени главорези да се разкарат от софийските улици.
Ами не знам дали знаете, но от черквата "Св. Неделя" до Централна гара са казвали на отсечката "Малката Света Гора", защото е било пълно с черкви. Сега няма нито една. За комунистите историята преди 1944 г. не съществуваше.
А паметникът на Чапа е езически. Нищо християнско няма в него. Какво прави там на мястото на езическият идол "Ленин"? Преди паметник на идола "Ленин", сега паметник на някаква езическа "богиня".
Дай Боже да има повече паметници на Български владетели в българската столица, такива като Симеон Велики, св. Борис равноапостолен, св. цар Петър.
А тази грозотия в центъра дето се извисява трябва да се махне. Да я ликвидират направо. И всички "паметни плочи" на партизани и червени главорези да се разкарат от софийските улици.
Red Warrior написа:Вал написа:А какво е значението на София в Българската история че да има паметници. Освен че Васил Левски е обесен от Софийските съдебни заседатели. Не виждам какво лошо има в катедралата Александър Невски. Тя дори не е построена от Държавата, а с дарения не от някой друг, а от Българите.
Комит Никола - бащата на Самуил е управител на Средец и Самуил най-вероятно е роден тук, ако питаш за паметника специално. Ти първо напиши в аватара от кой град си, за да не помисля, че си поредния селски комплексар!
Никога не съм се интересувал от псевдо исторически спорове!Защото историята,за всеобщо учудване е точна наука!Това нашите македонски сънародници,не го разбраха....и станаха смешни!Да не тръгваме по техните стъпки,защото имаме достатъчно славна и истинска история с която да се гордеем!Относно Самуил,от историческа гледна точка,той е доста спорна личност!За баща му,комит Никола,само се предполага от някои историци,че е управител на Средец!Има минимум три различни хипотези,чий комит е бил!!!А фактите,като започнат някои да ги уйдурдисват,вече не са факти!И какво означава"Самуил най вероятно е роден тук"?!Много ли е вероятно,или е малко вероятно?
,,Къде са ни паметниците? Та къде са ни паметниците? ,,- На път от Турция са -завръщат се,а може и да са тука вече.........
Иначе сериозно по хубавата тема-нека не превръщаме София във Скопие 2-надявам се да не се конкурираме с македонците в това отнощение !
Иначе сериозно по хубавата тема-нека не превръщаме София във Скопие 2-надявам се да не се конкурираме с македонците в това отнощение !
Tepkobek написа:,,Къде са ни паметниците? Та къде са ни паметниците? ,,- На път от Турция са -завръщат се,а може и да са тука вече.........
-
КРАСОТА ВЯРА БОРБА
- Контакти:
В Пловдив паметника на Левски е в подножието на Альоша,на Ботев в цар Симеоновата градина.На Крум в ЖК Тракия.Един свирчо беше сложил паметник на Джумаята на Филип Македонски,който е куц и полусляп,но беше на пиедестала като Аполон.Добре че го преместиха на по-скромно място.Някой би ли ме светнал къде има паметник на Аспарух,че нещо не се сещам.И какво стана с американският паметник в столицата на хамериканците бомбандирали София. и Марино поле.