sin4ec написа:dunavfc написа:Много нахъсано и надъхано го играеш, винаги когато става въпрос за невероятната и непобедима Русия, но дано някой ден не видим в реалност техните възможности, защото имам силни съмнения. Не можеш да ме убедиш, че една страна е велика и неповторима и може да си прави, каквото си поиска, когато тя самата не може да изгради една нормална магистрала между двата си най-големи града. Каква е тая велика страна и как светът да я вземе на сериозно, когато подобен маловажен проблем, като магистрала и създава проблеми ?
Ти дали имаш съмнения, си е твой проблем. А може да питаш велики личности като Наполеон и Хитлер колко е победима Русия. И не се вглеждай в магистралите ѝ, гледай си на Вожда полюциите тук. Че открива един участък по два-три пъти. Русия не я мисли, там с древните методи създадоха ваксина за ебола, пък ултраразвитите раздават антракс наляво-надясно. В Русия гонят педерасите с камъни и БМБ, а тук твоите любимци им правят минети. Заеби...
Просто смятам, че надъхването ти е безсмислено, защото нито ти, нито аз, знаем истинските военни възможности на САЩ, Русия, Китай или някой друг. И да се надъхваме, как едните щели да премажат другите, пък вторите били еди си какви, пък третите можели да се бият едновременно с четвъртите и петите, при положение, че сме невежи за подобни дълбоки води, лично за мен е наистина безсмислено. Аз съм ти казвал, не знам дали си отбелязал, че единственият аргумент, поради който смятам, че САЩ не бива да бъдат подценявани и може би са най-великата военна сила е факта, че отделят за отбрана, толкова средства, колкото целият останал свят отделя общо. Може примерът да не е удачен, но то е като футболът. Трудно е два отбора с 10-кратна разлика в бюджетите да бъдат равностойни.
Това, разбира се не означава, че това е така, може и Русия, наистина да превъзхожда САЩ, кой знае....
Ти разбираш от история, знаеш, че нещата не са черно - бели. И Наполеон и Хитлер са подценили Русия, най-вече нейните коварни природни дадености, но никак не са били далеч от истината, а особено Хитлер, ако вместо да разпръсква военният си потенциал на 10 места се беше концентрирал само върху Русия и ако хипотетично беше направил някакъв съюз с останалите страни от Западът, то като нищо Русия си губеше Москва от раз.
Ако за твоята ценностна система гоненето на гейовете е нещо хвалебствено при мен е точно обратното, но всеки с разбиранията си.