Софийските и провинциалните отбори

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Софийските и провинциалните отбори

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 21:06

hd29 написа:
Кашчей написа:
hd29 написа:
za nas e toj religiq написа:
hd29 написа:
doktora25 написа:Твърдо ЗА държавните пари във футбола, но съм съгласен, че не трябва да бъдат давани за чужденци. За "конвертируеми" български момчета обаче съм съгласен.

От къде накъде държавата да дава пари за това псевдо-подобие на футбол у нас.Народа едва свързва двата края с 400-500 лв заплата,а на някакви ритнотопковци ще им плащаме заплатите по 10 000 лв.Какво ме е.е мен ,че бил ''конвертируем българин".Я се осъзнай малко и не пиши глупости.Всичко друго сме оправили та футбола.Това с тия общински отбори в А гр също е някаква чутовна простотия,разбирам всичко в тия общини да е на шест,но то едни от най-бедните райони в страната.

Ако държавата дава пари (общината), то задължително трябва да е само за децата и базите на които играят, за всичко друго си има АД-та и Мастеркард :)

Именно това е истината.Трябва обаче да се отчетем ,че в това отношение софийските клубове са доста ощетени.

С какво са ощетени?

Ощетени са с това,че държавата не дава пари за спортните обекти и стадиони на територията на София(с малки изключения),за разлика от други места в страната.

Арена Армеец кой я построи?
В случая не иде реч за частно използваемите спортни обекти, а за общодостъпните, в които софийските клубове участие нямат..то и никой отбор в страната няма де, за общинските спортни площадки.
Държавата може да подпомага спорта, но това не означава, че трябва да налива пари в частни дружества-има и други начини, но законът за меценатството ще засегне не само спорта, обаче нашите бащици не го желаят това. Тук подпомагането на спорт, наука, култура, даровити деца е табу за държавата, но субсидии за партиите..охххх, майкоуууууууууу :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юни 2015 21:10

Кашчей написа:Нали сте грандове бре, що ревеш? Един гранд не реве, а приема с достойнство съдбата си!

ПП- Би ли ни разяснил, защо Левски и ЦСКА са грандове, а не сеньори, курфюрсти, лордове, панове или боляри..може и бейове?!

Ами поради същата причина, поради която женският баскетболен тим на „Дунав 8806” – Русе (единственият читав клубен отбор в петия по големина град в България) са „сините феи”, а не сините русалки, нимфи, самодиви, елфи, валкирии, пеперуди (от Павел Вежинов) моруни или каракуди... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 21:19

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:Нали сте грандове бре, що ревеш? Един гранд не реве, а приема с достойнство съдбата си!

ПП- Би ли ни разяснил, защо Левски и ЦСКА са грандове, а не сеньори, курфюрсти, лордове, панове или боляри..може и бейове?!

Ами поради същата причина, поради която женският баскетболен тим на „Дунав” – Русе (единственият читав клубен отбор в петия по големина град в България) са „сините феи”, а не сините русалки, нимфи, самодиви, елфи, валкирии, моруни или каракуди... 8-)

Кептън, това с грандовете е измислица на (ако не се лъжа) господина Александров от СШ ГОНГ.
напиши в гугъл, но не на български нещо за еврограндове и ще съм любопитен да науча резултатите. Освен това, кептън, аз съм дал пример с еднакви по ранг звания в различни европейски държави, но май е трудно да очаквам от теб да го разбереш това:
Гранд в Испания и Сеньор в Италия е едно и също, както и лорд в Англия. Сега ми обясни, с думи прости (колкото теб) каква е връзката между фея, каракуда и всяка друга риба.
Ах да, феята е вълшебница, а нашите вълшебници редовно пляскат вашите и май и това трудно понасяш :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 06 юни 2015 21:20

Кашчей написа:
В случая не иде реч за частно използваемите спортни обекти, а за общодостъпните, в които софийските клубове участие нямат..то и никой отбор в страната няма де, за общинските спортни площадки.
Държавата може да подпомага спорта, но това не означава, че трябва да налива пари в частни дружества-има и други начини, но законът за меценатството ще засегне не само спорта, обаче нашите бащици не го желаят това. Тук подпомагането на спорт, наука, култура, даровити деца е табу за държавата, но субсидии за партиите..охххх, майкоуууууууууу :evil:

Не казвам да налива пари в частните дружества а да си оправи стадионите и базите,които са си нейни.Разбира се за това,че се използва от частен клуб си има съответно цена ,не е нужно да откриваме топлата вода нали ;)пример: стадион Васил Левски,лицензиран,за всичко,плащаш и играеш.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 21:24

hd29 написа:
Кашчей написа:

Не казвам да налива пари в частните дружества а да си оправи стадионите и базите,които са си нейни.Разбира се за това,че се използва от частен клуб си има съответно цена ,не е нужно да откриваме топлата вода нали ;)пример: стадион Васил Левски,лицензиран,за всичко,плащаш и играеш.

Ми то два стадиона са нейни-Васил Левски и БА. На единият плащаш и играеш и тя си му бере гайлето. на другия само играеш, но държавата трябва да го оправя и да ти го дава оправен, защото си..гранд, сеньор или лорд :roll: Ресторантът на БА държавен ли е или не и кой го ползва и печели от него?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 06 юни 2015 21:36

Кашчей написа:
hd29 написа:
Кашчей написа:

Ми то два стадиона са нейни-Васил Левски и БА. На единият плащаш и играеш и тя си му бере гайлето. на другия само играеш, но държавата трябва да го оправя и да ти го дава оправен, защото си..гранд, сеньор или лорд :roll:

А какъв е проблема с всички да е като при ст. Васил Левски.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 06 юни 2015 21:45

Кашчей написа:е да се отчетем ,че в това отношение софийските клубове са доста ощетени.

С какво са ощетени?[/quote]
Ощетени са с това,че държавата не дава пари за спортните обекти и стадиони на територията на София(с малки изключения),за разлика от други места в страната.[/quote]

Държавата може да подпомага спорта, но това не означава, че трябва да налива пари в частни дружества-има и други начини, но законът за меценатството ще засегне не само спорта, обаче нашите бащици не го желаят това. Тук подпомагането на спорт, наука, култура, даровити деца е табу за държавата, но субсидии за партиите..охххх, майкоуууууууууу :evil:[/quote]

Само да ти кажа, че спортните обекти, стадионите , земята под тях, са изключителна общинска или държавна собственост.Някои отдадени на концесия.Надали това ти говори нещо,но ще ти дам пример.Повечето сгради-жилищни,след 1950 г. са построени на държавна или общинска земя , което си е почти едно и също.Предполагам и твоята панелка.Общината, респективно държавата не получава нищо -нито наем нито аренда , за тях.Но не ги и продава на собствениците.Ако можеш, обясни си сам продължението.Ако не-и да ти го обясня, няма смисъл.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 21:52

Мистри написа:Само да ти кажа, че спортните обекти, стадионите , земята под тях, са изключителна общинска или държавна собственост.Някои отдадени на концесия.Надали това ти говори нещо,но ще ти дам пример.Повечето сгради-жилищни,след 1950 г. са построени на държавна или общинска земя , което си е почти едно и също.Предполагам и твоята панелка.Общината, респективно държавата не получава нищо -нито наем нито аренда , за тях.Но не ги и продава на собствениците.Ако можеш, обясни си сам продължението.Ако не-и да ти го обясня, няма смисъл.

Без да ти поправям куотето-аз притежавам собственост, но не върху земята, а само на нещо, построено върху нея, което не е едно и също. Ако сега Общината реши да строи друго тук,нямам право на поземлено обезщетение, на каквото имахме право, преди да отчуждят имота и да построят блока.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 06 юни 2015 22:03

Кашчей написа:
Мистри написа:Само да ти кажа, че спортните обекти, стадионите , земята под тях, са изключителна общинска или държавна собственост.Някои отдадени на концесия.Надали това ти говори нещо,но ще ти дам пример.Повечето сгради-жилищни,след 1950 г. са построени на държавна или общинска земя , което си е почти едно и също.Предполагам и твоята панелка.Общината, респективно държавата не получава нищо -нито наем нито аренда , за тях.Но не ги и продава на собствениците.Ако можеш, обясни си сам продължението.Ако не-и да ти го обясня, няма смисъл.

Без да ти поправям куотето-аз притежавам собственост, но не върху земята, а само на нещо, построено върху нея, което не е едно и също. Ако сега Общината реши да строи друго тук,нямам право на поземлено обезщетение, на каквото имахме право, преди да отчуждят имота и да построят блока.

Е това ти казах и аз.Имаш въздушна кула.
Не разбрах какво ми поправяш?
Утре, ако недай Боже, тресне земетресение, какво ще правите хиляди , с "право на строеж, на общинска земя"?
Същото е и с базите и стадионите.
На Левски стадиона е построен на земя , дарена от СОБСТВЕНИК, но в последствие-ОДЪРЖАВЕНА!
И? Конституция?
Говоря за стадиона, не за КОМПЛЕКСА, който не ме вълнува и не знам на каква земя е построен, въпреки, че там си беше село, кавото до преди 50-те години беше и Лозенец.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 22:13

Мистри написа:
Кашчей написа:

Е това ти казах и аз.Имаш въздушна кула.
Не разбрах какво ми поправяш?
Утре, ако недай Боже, тресне земетресение, какво ще правите хиляди , с "право на строеж, на общинска земя"?
Същото е и с базите и стадионите.
На Левски стадиона е построен на земя , дарена от СОБСТВЕНИК, но в последствие-ОДЪРЖАВЕНА!
И? Конституция?

Аз знам какво имам и не проявявам излишни претенции. Тъпо е в самата тема да се говори за нещо, което сега е незаконно, просто защото сме в ЕС. Много фенове не отчитат тази дребна подробност, а тя не е маловажна, когато стане реч за държавна помощ.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Футбол - България”