hd29 написа:Кашчей написа:hd29 написа:za nas e toj religiq написа:hd29 написа:doktora25 написа:Твърдо ЗА държавните пари във футбола, но съм съгласен, че не трябва да бъдат давани за чужденци. За "конвертируеми" български момчета обаче съм съгласен.
От къде накъде държавата да дава пари за това псевдо-подобие на футбол у нас.Народа едва свързва двата края с 400-500 лв заплата,а на някакви ритнотопковци ще им плащаме заплатите по 10 000 лв.Какво ме е.е мен ,че бил ''конвертируем българин".Я се осъзнай малко и не пиши глупости.Всичко друго сме оправили та футбола.Това с тия общински отбори в А гр също е някаква чутовна простотия,разбирам всичко в тия общини да е на шест,но то едни от най-бедните райони в страната.
Ако държавата дава пари (общината), то задължително трябва да е само за децата и базите на които играят, за всичко друго си има АД-та и Мастеркард
Именно това е истината.Трябва обаче да се отчетем ,че в това отношение софийските клубове са доста ощетени.
С какво са ощетени?
Ощетени са с това,че държавата не дава пари за спортните обекти и стадиони на територията на София(с малки изключения),за разлика от други места в страната.
Арена Армеец кой я построи?
В случая не иде реч за частно използваемите спортни обекти, а за общодостъпните, в които софийските клубове участие нямат..то и никой отбор в страната няма де, за общинските спортни площадки.
Държавата може да подпомага спорта, но това не означава, че трябва да налива пари в частни дружества-има и други начини, но законът за меценатството ще засегне не само спорта, обаче нашите бащици не го желаят това. Тук подпомагането на спорт, наука, култура, даровити деца е табу за държавата, но субсидии за партиите..охххх, майкоуууууууууу