Обща тема за LFC

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Re: Обща тема за LFC

Мнениеот Scholesy93 » 03 юни 2015 11:34

drvasko98 написа:
Разберете, че моментният ви ранг (и то не е много моментен) е там между 5-то и 7-мо място в битка с Тотнъм и Евертън.

Там е въпроса.Има треньори, които вдигат моментния ранг на отбора.Всички критикуват Клоп за слабия сезон, който изкара в Дортмунд.Аз питам-ако не беше Клоп, очакванията в Борусия изобщо нямаше да са толкова големи.Настоящата им позиция в класирането и финал за Купата на Германия биха се считали за успех, ако бяха постигнати със слабия състав, който Клоп намери като пристигна в Дортмунд.Но Клоп повиши очакванията, защото повиши и класата на отбора-Кагава,Хумелс,Суботич,Шмелцер,Пишчек,Куба,Гюндоган.....всички тези дойдоха за нищожни пари.Преди да срещнат Клоп бяха непознати на футболния свят, ама германеца на всички им вдигна класата.Ако Роджърс беше събрал една такава пасмина щеше да се говори за модели, липса на пари, на заплати и т.н. и как седмото място е напълно приемливо, защото не подобрява класата на играчите.Но след като тези играчи бяха подложени на ефекта "Клоп" класата и очакванията към отбора се повиши неимоверно.Иначе не ми се мисли какво щяха да пишат някои хора, ако Роджърс постигнеше 7мо място с Кагава, пристигнал за 250хил. от втора японска дивизия, в отбора:модела, собствениците, нямаме пари, нормално е да падаме 6-1 от Стоук и т.н.
Същото е и при Симеоне-какви пари има човека?Нищо, само каквото получи от продажбите на Фалкао, Коща, Филипе Луис и т.н.На Роджърс единственото извинение е:"Мама и тати продадоха Суарез, затова си нааках стаята".А Симеоне питате ли го-пристига в клуба в момента, в който Агуеро и Форлан си тръгват(основните играчи).Изгражда нов отбор около Фалкао, печели Копа дел рей и Лига Европа и му казват:Браво, сега и Фалкао ще продадем.А той какво прави-докато основните конкуренти на Атлетико купуват Бейл,Неймар,Иско за космически суми, той решава да се довери на Диего Коща и взима титлата в Испания+на минута от ШЛ.Продават Коща,Филипе Луис, губят Куртоа и какво става-трето място в Испания и четвъртфинал в ШЛ.Пак си е доста достойно.Роджърс единствения му силен сезон се дължи не на него, а на играч, който е докаран в клуба от Далглиш.Тръгна си, продължаваш нататък, а не да плачеш за него.Всички извинения на Брайън падат в момента, в който Симеоне застане до него.
Кой велик треньор е успял да спечели първата си титла с много пари?Всеки първо печели първите си успехи без особени пари и играчи, пък след това получава и мангизи, но първо трябва да ги заслужи.Моуриньо с какъв отбор спечели ШЛ с Порто?Анчелоти как направи име в Италия-кои бяха Шева и Кака преди Милан?САФ да не е купил Ван Бастен и Платини при първия си успех?Венгер да не е тръгнал с някакви уникални инвестиции-Виера,Анелка,Анри за някакви мизерни пари.Роджърс трябва да успее да постигне сериозни успехи и без някакви големи инвестиции, за да смята, че ще стигне класата на тези треньори.Иначе дотогава ще си остане в една и съща категория с Пюлис,Марк Хюз,Мойс, Ходжсън:"Направиха ни добро впечатление, ама нямат сериозни успехи."
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
mb45
Контакти:

Мнениеот mb45 » 03 юни 2015 11:42

И само още нещо, аз съм оптимист за следващия сезон, след 3 години в Ливърпул Роджърс натрупа опит, мина през много бури, изгуби доверието на много от феновете и мисля, че и той самият разбира, че това му е последния шанс да покаже на всички, че е достоен да води Ливърпул. Факт е, че не даваме високи трансферни суми, не даваме най-високите заплати, не привличаме утвърдени звезди, нямаме треньор печелил купи, но пък WE ARE LIVERPOOL!

Потребителски аватар
9lives
Контакти:

Мнениеот 9lives » 03 юни 2015 11:44

Рафата официялно е треньор на Реал. Чудно как е достатъчно добър да води Реал Мадрид, но не е достатъчно добър за Ливърпул...
You cannot transfer the heart and soul of Liverpool Football Club, although I am sure there are many clubs who would like to buy it.

- Jurgen Klopp

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 03 юни 2015 11:46

9lives написа:Рафата официялно е треньор на Реал. Чудно как е достатъчно добър да води Реал Мадрид, но не е достатъчно добър за Ливърпул...

В един момент ,остават много малко треньори с име (профил),които могат да бъдат избрани за Реал . Просто няма кой друг.
Но Бенитес няма да успее там .Давам му точно една година и ще го освободят.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 03 юни 2015 12:49

Gil никога не съм казвал , че моето мнение е меродавно.Винаги съм се опитвал моите мнения да се подкрепени с факти.Последните няколко дни са показателни.Всички чакаха уволнение , а нямаше дори намек от FSG за такова.Поне за мен FSG с какво да се заемат са успявали.Ако не си добър в спортният мениджмънт ще те наеми ли спортист като Леброн Джеймс ?! Те се занимават и с други спортове и успяват.Защо точно в Ливърпул да не успеят ?! Никой не може да ми отговори.Ако ми отговори придружено с факти ще се съглася.Да не споменавам , че още преди срещата възможните варианти за нов мениджър на Ливърпул бяха сведено до нула с изказванията на Клоп и Анчелоти.Финансово стабилизираха клуба и сега ако го направят същото и с играта всичко си идва на мястото.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 03 юни 2015 12:57

iliev72 написа:Ако не си добър в спортният мениджмънт ще те наеми ли спортист като Леброн Джеймс ?!

Леброн Джеймс не ги наема за да печели титли, а за да помогнат с печеленето на пари.Краля си нае Уейд и Бош в Маями и Лав и Ървинг в Кавалиерс за печеленето на титли.Той и Жорже Мендеш го наемат големи играчи, ама това не ти гарантира титли(повярвай ми, като фен на МЮ ти го казвам-по половин милион седмично за Фалкао, а той си се разхожда по терена.Ето това е добър спортен мениджмънт-да продадеш едно л***о с глазура за половин милион на седмица)
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 03 юни 2015 13:03

Scholesy93 написа:
iliev72 написа:Ако не си добър в спортният мениджмънт ще те наеми ли спортист като Леброн Джеймс ?!

Леброн Джеймс не ги наема за да печели титли, а за да помогнат с печеленето на пари.Краля си нае Уейд и Бош в Маями и Лав и Ървинг в Кавалиерс за печеленето на титли.Той и Жорже Мендеш го наемат големи играчи, ама това не ти гарантира титли(повярвай ми, като фен на МЮ ти го казвам-по половин милион седмично за Фалкао, а той си се разхожда по терена.Ето това е добър спортен мениджмънт-да продадеш едно л***о с глазура за половин милион на седмица)

Само , че FSG менаджират и отбори и те са успешни.Не са футболни , но печелят титли.Такава им е политиката.А за Фалкао не знам как някой очакваше , че след такава контузия ще е същият.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 03 юни 2015 13:41

9lives написа:Рафата официялно е треньор на Реал. Чудно как е достатъчно добър да води Реал Мадрид, но не е достатъчно добър за Ливърпул...

Не знам дали е достатъчно добър за Ливърпул , но на тази през 2010 Рафа беше уволнен от Ливърпул :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 03 юни 2015 14:33

iliev72 написа:
Scholesy93 написа:

Само , че FSG менаджират и отбори и те са успешни.Не са футболни , но печелят титли.Такава им е политиката.А за Фалкао не знам как някой очакваше , че след такава контузия ще е същият.

Разлики между САЩ и Англия има бол.Бейзбол не гледам, но предполагам че правилата са същите като в NFL и NBA.Тоест-имаш таван на заплати, имаш право на определени разходи в период от няколко години и т.н.Нови играчи не пристигат срещу 100млн., а срещу размяна.Това във ВЛ го няма.Във ВЛ тавана се определя от възможностите и печалбата на клуба.Колкото и да ми е неприятно , феновете на Челси и Сити се увеличават.Докато Гари Невил добре описа ситуацията в Пуул-провинциален клуб.Стадиона винаги ще е пълен, града винаги ще е зад отбора, но глобалната фенбаза ще намаля ако липсват успехи и сериозни играчи.Оттам намалят приходите, оттам намалят и възможностите за разходи.Ние доста объркахме с трансферите чисто игрово, но половината пари за Фалкао си ги избихме само с продажбата на тениски.А от Пуул, като си тръгне Джерард, кой остава?Коутиньо може и да продаде някоя тениска и дотам.Стърлинг и Стъридж още не са световни звезди и са англичани.Атакуването на английския пазар е грешка, защото 90% от англичаните вече си обичат определен клуб.Стърлинг е добър, но в Лондон колко тениски ще продаде примерно?Малко.Сега виж Сити-турнета, ШЛ, тука там титла.....В Аржентина са на почит покрай Агуеро и Сабалета, в Африка покрай братята Туре.Нали знаеш, че дори и да бяха завършили зад вас, пак щяха да продават повече тениски?Тук идва и другото-и успехи не им липсват вече, което допълнително допринася за спонсори, фенове и т.н.Футбола се глобализира, Сити,Арсенал,ние, Челси-все клубове, които се движат с времето и целят и извън терена да са сериозна марка.Откакто Хенри е дошъл аз не съм видял Пуул да вършат сериозна работа в това отношение.Може и да бъркам-не съм толкова навътре в нещата с вашия клуб.

Spielberg
Контакти:

Мнениеот Spielberg » 03 юни 2015 14:36

Абе умеят да печелят титли, обаче колко години са начело на клуба вече, Ман сити вече успяха да спечелят за 5 години 2 титли, без да са отбор с такива традиции, Челси за десет години, май това им е 4-тата титла с Абрамович(говорим само шампион в първенството)-каквото и да си говорим парите играят основна роля и така е било винаги, не от скоро. Берлускони като купи Милан в средата на 80-те и купуваше най-скъпите играчи след 3 години вече печелиха КЕШ за втори път. Ако искаме отбор доминант(който да е редовно в борбата за титлата), а не като Борусия Дортмунд(макар че и те са доста по напред, в сравнение с Ливърпул, последните години и на тях ,дори можем да завиждаме) и др. подобни с епизодчни успехи през 10-тина години титла през 20-тина някой финал в Шампионската лига. Пътят е само един-отборът трябва да разполага с добри футболисти-те струват пари-с тях не винаги успехът е гарантиран, но поне има някава надежда, с тези с които разполагаме и надежда няма, склонен съм да се съглася, че в такава ситуация треньорът може и да има леко оправдание с лошия материал, в случай, че му е наложено не знаем точно как стоят нещата. Сега след напускането на Джерард, за първи път от както следя Ливърпул- от началото на 90-те години- няма да има нито един футболист в отбора, който да ми харесва-донякъде Коутиньо и Стъридж, но не смятам, че са от най-висока футболна класа- конкурентите на техните позиции разполагат с по-добри изпълнители.

ПС: На Роджърс едно не мога да му простя, и заръди, което по- скоро бих се радвал на негово уволневние, е, че не успя да победи Лудогорец, при положение, че му трябва задължителна победа- тук и оправданието с лошия материал не върши работа. Много собственици биха го изритали още тогава.

Върни се в “Ливърпул”