ФИФА избира нов президент

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DIMO
Контакти:

Re: ФИФА избира нов президент

Мнениеот DIMO » 29 май 2015 22:05

Alexx написа:
Tzar_Kiro написа:Африканците имат повече футболисти в европейските първенства от азиатците.И кои трябва да са тези 16 европейски отбора,които ще вдигнат нивото на Мондиала???Те европейските отбори освен да не правят и квалификации,а направо да се класират.Пък и нали имаме Европейско първенство.Всички виждаме колко е сдухано.

Пълни глупости! В Последно време европейското е класи над световното. Най-малкото отборите играят грамотен футбол.

Дрън-дрън. Пъпчив малоумник.

Южна и Сев. Америка имат право на 7-9 отбора на Световно. (Бразилия се класира по право)
Уругвай и Мексико играха допълнителни плейофи срещу Йордания и Нова Зеландия и спечелиха, така че имаха двете зони общо 9 отбора.
Европа има 13 отбора, доста повече...
На 8-ин финалите се класират 8 отбора от Америките срещу 6 от Европата...(+2 от Африка).

Колко още места да и дадат на Европа? Англия ни срами, Испания ни срами, Италия ни срами...Португалия... кой ?

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Мнениеот locke » 29 май 2015 22:27

Единствено ни остана да се надяваме тази мумия да се гътне, че и е време вече и да остави футбола на мира :|
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 май 2015 22:32

locke написа:Единствено ни остана да се надяваме тази мумия да се гътне, че и е време вече и да остави футбола на мира :|

Няма, благодарение на мултикултурата, която е толкова омразна в Русия, сега Блатер ще се дундурка с лични самолети до 100 годишна възраст, вместо да търка нара в любимия затвор на алахсандров - Гуантанамо... :oops: :lol: :lol:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 май 2015 23:03

Преизбраният за президент на ФИФА Сеп Блатер бе изключително развълнуван, след като спечели вота.

Швейцарецът обеща да работи в името на ФИФА, след като стана ясно, че печели вота. Принцът на Йордания, неговият единствен опонент, си направи отвод преди втория вот, след като Блатер спечели първия със 133 гласа срещу 73. Това на практика предизвести финала.

"Преди всичко, искам да поздравя и да благодаря на принц Али. Той беше претендент, който получи много добър резултат. Сега съм президент на всички. Аз съм президент на ФИФА“, заяви Сеп Блатер.

79-годишният преизбран шеф на ФИФА обяви: „Възрастта не е проблем. Някои хора на по 50 години изглеждат много по-възрастни. Аз харесвам и обичам своята работа. Не съм съвършен, никой не е съвършен, но ще свършим добра работа заедно.

„Имаме някои организационни проблеми. Имаме нужда от жени в този комитет, трябва да направим повече. Няма да променям Световното първенство, защото то е твърде важно.“

„Аз съм вярващ човек, сега Бог, Аллах или в който и да вярваме, ще ни помогне да вдигнем ФИФА. Обещавам ви, в края на моя мандат ще предам на своя наследник една много силна организация“, коментира още Блатер.

Новият президент на ФИФА ще даде пресконференция в събота.

Русофили, ей това е човекът, дето яростно подкрепяте. Вие сте същите боклуци като него.

Потребителски аватар
Tzar_Kiro
Контакти:

Мнениеот Tzar_Kiro » 29 май 2015 23:15

Достоен човек!Истински лидер!Респект!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 май 2015 23:20

Tzar_Kiro написа:Достоен човек!Истински лидер!Респект!

Боклук досущ като тоя на аватара ти, явно такива хора са ти любимци, пълни боклуци и нещастници.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 май 2015 23:22

Дипломате, ти за Алито ли си? :roll:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 май 2015 23:30

NOMER14 написа:Дипломате, ти за Алито ли си? :roll:

Човече, аз съм срещу Блатер, а не за някой от опонентите му. Честно казано, не го знам тоя принц дали е читав, но пак заслужава повече шанс от дъртака. Иначе като кандидатури най-адекватни за мен бяха Фиго и холандецът.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 май 2015 23:45

Португалската легенда Луиш Фиго не скри разочарованието си от категоричната победа на Сеп Блатер на изборите за президент на ФИФА. Самият Фиго бе кандидат за президент, но миналата седмица оттегли заявката си с мотива, че "изборите няма да бъдат нормални".

"Днес беше още един черен ден в Цюрих. ФИФА загуби, но преди всичко загуби футболът и всички тези, на които наистина им пука за тази игра. Ако Блатер се поне малко се вълнуваше от футбол, щеше да се откаже от участие в тези избори. Ако има поне малко благоприличие, той ще подаде оставка в близките няколко дни", коментира Фиго.

Своето разочарование от избора на Блатер изразиха от Футболната федерация на САЩ. В изявление за медиите ръководителят на американската федерация Сунил Гулати изтъкна: "Макар да сме разочаровани от резултатите от избора, ние и занапред ще се борим за реални промени във ФИФА. Нашата цел е такова ръководство на ФИФА, което да бъде отговорно, подотчетно, прозрачно и съсредоточено върху интересите на самата игра. ФИФА се нуждае от това, тя го заслужава, това го изискват любителите на нашата игра по целия свят. Ние поздравяваме президента Блатер и се надяваме, че той ще превърне реформата в първостепенен приоритет, за да осигури честността и неподкупността на нашия спорт по целия свят."

Междувременно ръководителят на Кралския футболен съюз на Нидерландия Михаел ван Праг възнамерява да продължи борбата за подобряване на ФИФА. Това той оповести на личния си сайт, след като досегашният президент на ФИФА Йозеф Блатер бе преизбран за пети път на поста.

Ван Праг се отказа от борбата за президентския пост на ФИФА преди седмица, като даде подкрепата си за другия кандидат - принцът на Йордании Али бин ал-Хусейн.

"Ние загубихме битката, но войната е далеч от приключване. Докато ФИФА се измъчва от безпорядък и е опетнена от корупционни скандали, аз ще продължавам да се боря за подобряване на организацията. За една ФИФА, която поставя развитието на футбола по-високо и от себе си. Ще продължавам да се боря за футбол за всички. В бъдеще заедно с другите държави, които искат да вървят напред, ще обсъдим бъдещето на ФИФА и нашата роля в тази организация. Ще започнем на 6 юни в Берлин, когато се срещнем с всички членове на УЕФА", казал ван Праг.

Много от страните-членки на УЕФА разчитаха, че на изборите за президент на ФИФА загубилият кандидат принц Али Бин Ал Хюсеин от Йордания ще получи над 100 гласа.

Това сподели след вота президентът на Германския футболен съюз Волфганг Нирсбах.

"В УЕФА не смятаха, че поражението ще бъде толкова голямо. Бяхме настроени оптимистично и бяхме уверени, че Али ще получи 100 и дори повече гласа. Но гласовете от Азия и Африка си казаха думата", коментира Волфганг Нирсбах.

Той добави, че е разтревожен от заявлението на Блатер да разшири изпълкома на ФИФА до 30 члена. "В този случай Европа ще остане с 8 гласа, Южна Америка с 4 и така мнозинството ще бъде на другата страна", обясни Нирсбах.

Вече стана ясно, че вицепрезидентът на ФИФА Дейвид Гил има намерение да бойкотира утрешното заседание на Изпълкома на организацията. Той заяви намерението си пред журналисти след преизбирането на Йозеф Блатер за президент на ФИФА./БГНЕС

Само нефутболни корумпирани отрепки са зад Блатер. Хора като Фиго, които са врели и кипели по терените го ненавиждат, и ще се борят с тираничната му власт докрай! :!:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 май 2015 00:11

Да му таковам принципите на Фиго - играл е и в Барса, и в Реал. Двуличник.

Върни се в “Футбол - Свят”