Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 28 май 2015 17:10

becks32milan написа:
dunavfc написа:Кое е лъжа ? САЩ е пред тях във всяко едно отношение, пък дори и военно, единствената гордост на руснаците...

А като на всички им писне да им дават пари назаем и трябва да си изплатят дълга, какво ще стане ? Пак ли война ?

Да, и другите пак ще ядат дървото. 8-)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 май 2015 21:46

dunavfc написа:Кое е лъжа ? САЩ е пред тях във всяко едно отношение, пък дори и военно, единствената гордост на руснаците...

Първо, от няколко месеца официално Китай е икономика №1 в света. Второ, чисто военно самите американци си признават изоставането. Трето, Китай нямат дългове, Русия има скромни, докато с близо 20 трилиона наистина САЩ е пред тях, поне в едно отношение. Четвърто, с над 10 познати, емигрирали в СШП, поддържам връзка. И споделеното никак не е в полза на великото предимство на пиндосия...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 май 2015 22:07

Икономиката не се равнява само на това, какъв ти е БВП и какъв растеж имаш. Китайците могат да имат 5 пъти по-голяма икономика от САЩ, но никога тази икономика няма да се отплати на обикновеният човек, както е в САЩ. Швейцария сигурно имат 50 пъти по-слаба от към количество икономика, но можем ли да сравним средностатистическият швейцарец и китаец ?

САЩ могат да си позволят дългове, колкото си поискат, докато доларът е водеща валута, ако някога това се промени, тогава можем да говорим за проблем.

Трудно ми е да си представя, че държава, която отделя 750 млрд. за отбрана е по-слаба от държава, която дава 75 млрд....Има неща, които нито ти, нито аз можем да знаем. Това, че едните си показват техниката на показ, не означава, че другите не могат да имат нещо и по-добро, пък макар и достояние на малцина.

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 28 май 2015 22:15

sin4ec написа:

Първо, от няколко месеца официално Китай е икономика №1 в света. Второ, чисто военно самите американци си признават изоставането. Трето, Китай нямат дългове, Русия има скромни, докато с близо 20 трилиона наистина САЩ е пред тях, поне в едно отношение. Четвърто, с над 10 познати, емигрирали в СШП, поддържам връзка. И споделеното никак не е в полза на великото предимство на пиндосия...

По коя статистика Китай са 1-ва световна икономика ? Аз четох, че това се очаква да стане в края на годината
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 28 май 2015 22:17

dunavfc написа:Икономиката не се равнява само на това, какъв ти е БВП и какъв растеж имаш. Китайците могат да имат 5 пъти по-голяма икономика от САЩ, но никога тази икономика няма да се отплати на обикновеният човек, както е в САЩ. Швейцария сигурно имат 50 пъти по-слаба от към количество икономика, но можем ли да сравним средностатистическият швейцарец и китаец ?

САЩ могат да си позволят дългове, колкото си поискат, докато доларът е водеща валута, ако някога това се промени, тогава можем да говорим за проблем.

Трудно ми е да си представя, че държава, която отделя 750 млрд. за отбрана е по-слаба от държава, която дава 75 млрд....Има неща, които нито ти, нито аз можем да знаем. Това, че едните си показват техниката на показ, не означава, че другите не могат да имат нещо и по-добро, пък макар и достояние на малцина.

В Китай десетки милиони преминават над прага на бедността годишно, небезизвестно е, че тази държава е най-бързо развиващата се икономика.

САЩ рано или късно ще трябва да започнат да изплащат дълга си, не може вечно само да се натрупва.
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 май 2015 22:31

Съгласен съм, но към днешна дата, нито средностатистическият китаец живее по-добре от американецът, нито САЩ ще тръгнат да фалират, заради дълговете си.
След 10 год. това може да е налице, но засега не е .

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 май 2015 23:19

dunavfc написа:Съгласен съм, но към днешна дата, нито средностатистическият китаец живее по-добре от американецът, нито САЩ ще тръгнат да фалират, заради дълговете си.

Не съм запознат, но средностатистическия американец не живее ли на кредити? :roll:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 28 май 2015 23:22

HoUs4oOL написа:
dunavfc написа:Съгласен съм, но към днешна дата, нито средностатистическият китаец живее по-добре от американецът, нито САЩ ще тръгнат да фалират, заради дълговете си.

Не съм запознат, но средностатистическия американец не живее ли на кредити? :roll:

Да, защото хем им излиза по-евтино, хем и спокойно могат да си го позволят с техните заплата и при положение, че жилищните лихвите са около 1%. Всъщност, почти в целия ЕС също се живее предимно на кредити. Много са западнали, нали?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 май 2015 23:24

vaskonti написа:
HoUs4oOL написа:

Да, защото хем им излиза по-евтино, хем и спокойно могат да си го позволят с техните заплата и при положение, че жилищните лихвите са около 1%. Всъщност, почти в целия ЕС също се живее предимно на кредити. Много са западнали, нали?

Друго си е да си харчиш всички пари за водка и... оръжия.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 май 2015 23:36

vaskonti написа:Да, защото хем им излиза по-евтино, хем и спокойно могат да си го позволят с техните заплата и при положение, че жилищните лихвите са около 1%. Всъщност, почти в целия ЕС също се живее предимно на кредити. Много са западнали, нали?

Значи система да е да се прибират по най-бързия начин парите на американеца?
Освен това съм чел, че в тая страна хората нямат спестявания, плащат винаги с кредитни карти, заеми и така нататък?
Това вероятно е ключа към 18 трилиона външен дълг?
Нещо не я разбирам тая политика, какво става, ако някой ден долара падне?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”