Да не ви разочаровам, но на TUV рейтинг Audi А6 издухва БМВ 5 и Мерцедес Е при 6-7 годишните автомобили.
Това, че вашите познати си купуват 10- годишни таратайки от български автокъщи (или турски автокъщи в Германия) и ги карат по български пътища, с гориво наливано в български бензиностанции и после реват колко се чупели какъв критерий е точно?
Ето ги данните за 2013:
модел (място) (процент автомобили с проблем) (пробег)
А6 (22) (11,8) (125 000)
БМВ 5 (54) (16,9) (124 000)
Е (71) (19,9) (127 000)
Иначе да кажеш, че някоя от тези е икономична е пълна лудост.
Най-ниският официален комбиниран разход на Мерцедес Е класа 2005 година е 12 на 100 за модел 320 cdi, 5 скоростен автоматик. И наистина е най-икономичният от всички модели на трите марки за 2005. Данните са от fueleconomy.gov.
Разход от 7-8 на сто имаме за някои модели от 2015 - например Е250 bluetec - дизел 7 скоростен автоматик, 4 цилиндров 2.1 л. двигател (пак от fueleconomy.gov)
Иначе на официалната страница на Мерцедес са представили и Е220 bluetec с разход под 5 на сто, но е ясно, че това си е чиста лъжа (от mercedes-benz.co.uk)
Ауди ,БМВ или Мерцедес
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Ауди ,БМВ или Мерцедес
НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
Мерцедеса си е мерцедес, в това спор няма, но чисто визуално Ауди най-много ме впечатлява. Единствения минус при тях е, че автоматичната скоростна кутия е пълен тъшак, а струва майка си и баща си. А защо говорим за автоматична ли? Ами защото A8 S8 нямат ръчка
А за по-нисък клас на ауди няма смисъл да си говорим.
БМВ е може би най-мразената кола от мен, или по-точно я намразих заради хората, които си мислят, че са безсъмртни след като седнат зад волана на БМВ.
VW не е споменат, но имат супер икономини двигатели и са здрави аз специално карам VW Passat B5.5 1.9 TDI 131hp извън градско ми гори 4.4 А и е най продавания автомобилен бранд в света, което трябва да говори много

БМВ е може би най-мразената кола от мен, или по-точно я намразих заради хората, които си мислят, че са безсъмртни след като седнат зад волана на БМВ.
VW не е споменат, но имат супер икономини двигатели и са здрави аз специално карам VW Passat B5.5 1.9 TDI 131hp извън градско ми гори 4.4 А и е най продавания автомобилен бранд в света, което трябва да говори много

-
- Контакти:
Човек си купува Е класа за да се вози бързо,сигурно и удобно ,а не да мисли колко ще му изгори . Пълен смях ,да караш Мерцедес и да мислиш за разхода.Селяния до шия. Като искаш икономична кола никой не те спира да си вземеш я Тико ,я Мико ,Ярис или ярка,корейски и японски сапунерки колкото щеш.Таман ще ви се разбият камъните в бъбреците и ще ви опадат пломбите.
КАРАЙТЕ ЦИВИЛИЗОВАНО И РАЗУМНО ,ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ!!!
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗТЪРВЕТЕ 5 МИНУТИ ОТ НЯКОЙ МАЧ,ЩОТО МОЖЕ ДА ИЗТЪРВЕТЕ ЦЕЛИЯ ИЛИ ВАС ДА ИЗТЪРВАТ !
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗТЪРВЕТЕ 5 МИНУТИ ОТ НЯКОЙ МАЧ,ЩОТО МОЖЕ ДА ИЗТЪРВЕТЕ ЦЕЛИЯ ИЛИ ВАС ДА ИЗТЪРВАТ !
Аз като се връщам в БГ от време на време оставам невярващ на ушите и очите си, как хората масово продължават да си говорят за нещата, които говореха през 1990 - "днес видях една кола", "видя ли еди кой си телефон" и пр. В един друг свят това би бил еквивалента да си говориш неща от рода на "днес видях един цветен телевизор" или "леле, днес отворих чешмата и потече вода". Това само да покаже, че за 25 години държавицата ви си е останала в соца и хората продължават да вярват на митовете и легендите от онова време. Като например че, JVC е най-яката марка видео плеъри, защото тираджиите от Татово време влизаха в първия евтин магазин на запад и купуваха най-евтината стока. После се връщаха и на фона на ВЕФ този JVC изглеждаше като правен на друга планета. Или как Нокия е най-хубавия телефон (смяяяяях), Мерцедес най-хубавата кола (смяяяяях до припадък) и...българките са най-красивите жени (е, това вече не е даже смешно). Такова "по-по-най" го има само при бедните и опърпани народи и хора. Той не може да си позволи тоалетна хартия, тръгнал да ми дава експертно мнение за нещо, което струва повече от БВП на квартала, в който живее. Направи възможно най-доброто за да осигуриш нормален живот на себе си и семейството, направи най-доброто за да имаш хубав дом, а купчината ламарина и четирите гуми са единственото нещо, което не носи никаква добавена стойност по отношение качеството ти на живот. Още повече, когато иде реч за прехвалени, чупливи, ненадежни и ценово раздути европейски каляски, чието единствено качество е да те разделят с парите ти изкарани с пот и кръв...
hue написа:Да не ви разочаровам, но на TUV рейтинг Audi А6 издухва БМВ 5 и Мерцедес Е при 6-7 годишните автомобили.
Това, че вашите познати си купуват 10- годишни таратайки от български автокъщи (или турски автокъщи в Германия) и ги карат по български пътища, с гориво наливано в български бензиностанции и после реват колко се чупели какъв критерий е точно?
Ето ги данните за 2013:
модел (място) (процент автомобили с проблем) (пробег)
А6 (22) (11,8) (125 000)
БМВ 5 (54) (16,9) (124 000)
Е (71) (19,9) (127 000)
Иначе да кажеш, че някоя от тези е икономична е пълна лудост.
Най-ниският официален комбиниран разход на Мерцедес Е класа 2005 година е 12 на 100 за модел 320 cdi, 5 скоростен автоматик. И наистина е най-икономичният от всички модели на трите марки за 2005. Данните са от fueleconomy.gov.
Разход от 7-8 на сто имаме за някои модели от 2015 - например Е250 bluetec - дизел 7 скоростен автоматик, 4 цилиндров 2.1 л. двигател (пак от fueleconomy.gov)
Иначе на официалната страница на Мерцедес са представили и Е220 bluetec с разход под 5 на сто, но е ясно, че това си е чиста лъжа (от mercedes-benz.co.uk)
Прощавай, ама по юпитерските пътища ли да ги карат и марсиански бензиностанции ли да посещават? В условия на вакуум е едно, в нашите е друго. По принцип хубави данни си дал, но реално става дума точно за нашите скапани пътища и отврат гориво и коя кола остава най-читава в тази среда. За разхода съм съгласен. Икономичност не е нещото с което ще се продадат точно тези коли.
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
durex написа:Мерцедеса си е мерцедес, в това спор няма, но чисто визуално Ауди най-много ме впечатлява. Единствения минус при тях е, че автоматичната скоростна кутия е пълен тъшак, а струва майка си и баща си. А защо говорим за автоматична ли? Ами защото A8 S8 нямат ръчкаА за по-нисък клас на ауди няма смисъл да си говорим.
Не се заяждам, но когато се говори конкретика, трябва да е подплатена с факти. Световен лидер, както и досега, си остава Toyota (10.23 mil/year), VW (10.14 mil/year), GM (9.92 mil/year). И това е 2014, ако се върнем по години назад VW няма и да фигурира там. И пазара в БГ (практически нулев) където VW е много популярен или Европа не е никакъв маркер за ниво на продажби и качество. В Европа общия пазар на автомобили е около 16 милиона. В Северна Америка е около 75 милиона. Оставяме настрана изискванията за качество на изпълнение между С.Америка и останалия свят, нещо, което не казвам просто за да се намирам на приказка, но е извън темата тук. Няма нищо лошо да си фен на VW, това е ОК кола, лошото е поведението на 99% от хората управляващи тази марка, за съжаление. Както е казано и за красотата - "...тя е в очите на гледащия...". Поздрави!
БМВ или Ауди. А колите си харчат според шофирането - БМВ 525д от 2008 дава 8-9 градско. Ама трябва и да се поддържат тия коли, иначе няма да изкарат много и няма да возят хубаво.
Мога да говоря от личен опит. Твърдо за Мерцедес! А за колегата, който каза, че най-икономичната Е класа гори 12/100 мога да кажа, че това е несериозно изказване 

miroxp написа:durex написа:Мерцедеса си е мерцедес, в това спор няма, но чисто визуално Ауди най-много ме впечатлява. Единствения минус при тях е, че автоматичната скоростна кутия е пълен тъшак, а струва майка си и баща си. А защо говорим за автоматична ли? Ами защото A8 S8 нямат ръчкаА за по-нисък клас на ауди няма смисъл да си говорим.
Не се заяждам, но когато се говори конкретика, трябва да е подплатена с факти. Световен лидер, както и досега, си остава Toyota (10.23 mil/year), VW (10.14 mil/year), GM (9.92 mil/year). И това е 2014, ако се върнем по години назад VW няма и да фигурира там. И пазара в БГ (практически нулев) където VW е много популярен или Европа не е никакъв маркер за ниво на продажби и качество. В Европа общия пазар на автомобили е около 16 милиона. В Северна Америка е около 75 милиона. Оставяме настрана изискванията за качество на изпълнение между С.Америка и останалия свят, нещо, което не казвам просто за да се намирам на приказка, но е извън темата тук. Няма нищо лошо да си фен на VW, това е ОК кола, лошото е поведението на 99% от хората управляващи тази марка, за съжаление. Както е казано и за красотата - "...тя е в очите на гледащия...". Поздрави!
Да извинявам се, забравих за Тойота, исках да кажа за европейските производители на коли, че VW е на първо място. И аз не съм фен на VW, просто карам тази марка, иначе както писах Мерцедес си е Мерцедес - краля на автомобилите!
Haliaeetusgreen написа:Човек си купува Е класа за да се вози бързо,сигурно и удобно ,а не да мисли колко ще му изгори . Пълен смях ,да караш Мерцедес и да мислиш за разхода.Селяния до шия. Като искаш икономична кола никой не те спира да си вземеш я Тико ,я Мико ,Ярис или ярка,корейски и японски сапунерки колкото щеш.Таман ще ви се разбият камъните в бъбреците и ще ви опадат пломбите.
Респект за финала на поста. Но явно огромната част от хората в БГ си мислят, че да се утрпеш с Ламборгини е по-престижно и за предпочитане, отколкото с Лада. Колкото до икономичността, положението е многозначно. Да, в БГ или Европа (предполагам от малките наблюдения) икономична кола означава малка кола. Но аз например карам среден клас автомобил с 2.5 литра двигател бензин с разход магистрала/градско 9/7,2 и в сравнение с него една Е класа не само изисква повече разходи за бензин, но е и перфектната машина за разбиване на камъни в бъбреците и вадене на стари пломби. И това на едни магистрали със седем ленти в едната посока. Напълно сериозно. Освен това, един от най-важните показатели при избора на автомобил - надежността във времето - да кажем меко, не е най-силната страна на европейските автомобили от луксозен клас...