Арестите във ФИФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Арестите във ФИФА

Мнениеот защо » 28 май 2015 02:11

Thsmith написа:
защо написа:Е, то точно това е идеята на Световните в други страни. Англичаните гледат голям футбол всяка седмица, а така и на някои други места ще им се случи такова нещо и ще се запалят по футбола. Може да го дадат на Англия, може и на Англия и Уелс (на Великобритания не може, който знае по кво футболът се различава от хокея, няма нужда да му казвам защо), ама това е малко като да пренасочат хуманитарните помощи за Бангладеш към английските лордове, щото те ще си сготват по-хубава манджа. Ако храната се разваля и не могат да я доставят навреме, тогава става, ама иначе не върви бъш.

Тия неща са ясни, но първенството не се ли дава на държава, а не на федерация? Смисъл това не означава, че трябва да играе сборен отбор на Великобритания... По едно време дори финалите за купата на Англия се играеха на Милениъм Стейдиъм( Уелс) докато Уембли се ремонтираше. Не виждам нищо кой знае колко страшно и едно първенство с формален домакин Англия да предостави мачове в цяла Великобритания.

Е то и аз не съм сигурен, ама по-логично ми се вижда, аз да съм прав. :lol: Великобритания е доста абстрактно понятие, включва и Канада, и Австралия, и разни други, които няма да изброявам, защото не се сещам кои са, дето си нямат държавен глава, а кралски губернатор. :)
Последна промяна от защо на 28 май 2015 02:41, променено общо 1 път.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 28 май 2015 02:20

1913 написа:Не знам защо се коментира първенството през 2010, което беше организирано на много високо ниво, във всяко отношение, в една прекрасна и богата страна, с уникално добронамерено население. Напротив, ЮАР трябваше да домакинства през 2006, когато с корупционен скандал първенството беше дадено на Германия. За мен това беше предимство, тъй като през 2006 нямаше да мога да посетя първенство в Африка, а пътуването из ЮАР през 2010 си остава най-доброто и интересно пътуване, което съм правил досега.

Не съм бил в ЮАР през 2010, щом казваш, сигурно е било така, ама си спомням, че на Купата на Конфедерациите предната година организаторите официално бяха посъветвали туристите да не излизат от хотела без нужда и да се движат само с техните автобуси до стадиона и обратно. Та едва ли са толкова уникално добронамерени, по-скоро си бил на предварително добре обработени и подготвени места.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 28 май 2015 02:29

защо написа:
1913 написа:Не знам защо се коментира първенството през 2010, което беше организирано на много високо ниво, във всяко отношение, в една прекрасна и богата страна, с уникално добронамерено население. Напротив, ЮАР трябваше да домакинства през 2006, когато с корупционен скандал първенството беше дадено на Германия. За мен това беше предимство, тъй като през 2006 нямаше да мога да посетя първенство в Африка, а пътуването из ЮАР през 2010 си остава най-доброто и интересно пътуване, което съм правил досега.

Не съм бил в ЮАР през 2010, щом казваш, сигурно е било така, ама си спомням, че на Купата на Конфедерациите предната година организаторите официално бяха посъветвали туристите да не излизат от хотела без нужда и да се движат само с техните автобуси до стадиона и обратно. Та едва ли са толкова уникално добронамерени, по-скоро си бил на предварително добре обработени и подготвени места.

По-скоро пътувах 8500 км из всичките им щати, посещавайки над 50 населени места, без да броим националните паркове и другите резервати. Ако това са "предварително добре обработени и подготвени места", сигурно не съм разбрал и ти се извинявам за дезинформацията. Важното, че ти знаеш, нищо че не си бил. Аз явно съм балък и не съм разбрал нещо :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 28 май 2015 02:39

Е, мен май не си ме разбрал, щом се чувстваш длъжен да обясниш, че зебрите в резерватите и хората в провинцията били кротки. :P

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 май 2015 02:47

Ето ги градовете, в които ще се провеждат мачовете от Световното през 2018.

Калининград - 430 000 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Нижний Новгород - 1 263 873 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Саранск - 326 000 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Волгоград - 1,021,215 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Ростов на Дон - 1 115 000 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Сочи - 343 334 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Казан - 1 161 308 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Самара - 1 164 896 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]

Екатеринбург - 1 412 346 души.
[offtopic]Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение[/offtopic]
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2015 02:57

защо написа:

Е то и аз не съм сигурен, ама по-логично ми се вижда, аз да съм прав. :lol: Великобритания е доста абстрактно понятие, включва и Канада, и Австралия, и разни други, които няма да изброявам, защото не се сещам кои са, дето си нямат държавен глава, а кралски губернатор. :)

:shock: :shock:
:shock:
Великобритания се състояла от Канада и Австралия :lol: :lol:
Приятел... Британската общност не е равно на Великобритания : ) Елизабет е кралица/лидер на страните от Британската общност включително Великобритания, но Британската общност не е държава :lol: Това са независими държави.

HoUs4oOL написа:Ето ги градовете, в които ще се провеждат мачовете от Световното през 2018.

да се надяваме, че това са градовете в които е щяло да се проведе световното през 2018 8-)
Последна промяна от Thsmith на 28 май 2015 13:09, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 28 май 2015 03:02

Thsmith написа:да се надяваме, че това са градовете в които е щяло да се проведе световното през 2018 8-)

Много малко вероятно, да не кажа невъзможно. ;)
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2015 03:30

Невъзможно, невъзможно... колко да е невъзможно? Едва ли е случайно, че швейцарците почнаха разследване именно за тези две първенства, а янките искат да екстрадират арестуваните. Едва ли е случайно и това, че Блатер не смее да пристъпи близо до САЩ да не го арестуват :lol:
Още по интересно е, че изборите са в петък и не се знае какво би мислил по въпроса един нов изпълком и нов президент.

Преди две години смятах, че е невъзможно да възтържествува справедливостта по този въпрос. От тогава обаче путин се оплеска до уши и изобщо не е сигурно, че Янките няма да му погодят някой номер и да спомогнат за добро развитие на нещата.

Тук изобщо не твърдя, че обезателно ще стане. Не съм Нострадамус и не смятам да се правя на най големия разбирач. Това би било глупаво. Просто предполагам, че е възможно и естествено се надявам.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 май 2015 08:35

Thsmith написа:Невъзможно, невъзможно... колко да е невъзможно? Едва ли е случайно, че швейцарците почнаха разследване именно за тези две първенства, а янките искат да екстрадират арестуваните. Едва ли е случайно и това, че Блатер не смее да пристъпи близо до САЩ да не го арестуват :lol:
Още по интересно е, че изборите са в петък и не се знае какво би мислил по въпроса един нов изпълком и нов президент.

Преди две години смятах, че е невъзможно да възтържествува справедливостта по този въпрос. От тогава обаче путин се оплеска до уши и изобщо не е сигурно, че Янките няма да му погодят някой номер и да спомогнат за добро развитие на нещата.

Тук изобщо не твърдя, че обезателно ще стане. Не съм Нострадамус и не смятам да се правя на най големия разбирач. Това би било глупаво. Просто предполагам, че е възможно и естествено се надявам.

За каква справедливост става дума? Срамота е най-голямата, силна и икономически стабилна страна в света с 1 европейска и 2 олимпийски титли за близо 90 години да не е била домакин на световно първенство. Бе споменал големите разстояния по-горе. В САЩ да не би да са чувствително по-малки и да е възможно придвижването с друг транспорт, различен от самолетния? Масовият американец дори се присмива на футбола и наименованието, с което го нарича, звучи като псувня.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 май 2015 09:22

1913 написа:
Thsmith написа:
action66 написа:
Thsmith написа:Последните 4 домакина на световно първенство са скандални. Визирам Бразилия, ЮАР, Русия и Катар. На всички е ясно, че единствения мотив да им бъде дадено първенство е корупцията...

ЮАР - най-богатата и развита страна в Африка.

Какво значи най-богата страна в Aфрика? Какво значение има това? Имаше ли условия? Не... условия няма в която и да е Африканска държава, дори в такава изградена от Апартейд. Няма изобщо да споменавам, че някои от стадионите им не се използват за нищо и се рушат вече...

Не знам защо се коментира първенството през 2010, което беше организирано на много високо ниво, във всяко отношение, в една прекрасна и богата страна, с уникално добронамерено население. Напротив, ЮАР трябваше да домакинства през 2006, когато с корупционен скандал първенството беше дадено на Германия. За мен това беше предимство, тъй като през 2006 нямаше да мога да посетя първенство в Африка, а пътуването из ЮАР през 2010 си остава най-доброто и интересно пътуване, което съм правил досега.

Първенството в Бразилия също си беше съвсем на мястото. Жалко, че местните комунисти бяха напълнили с мухи главите на необразованите и това доведе до излишък на негативизъм. Но пък един ден със 100 000 аржентински фенове на Копакабъна имаше за мен, и другите с мен, по-висока стойност от всякакви перфектни организации.

Що се отнася до 2018 и 2022, там наистина има доста да се дискутира, тъй като кандидатурите на Испания и Португалия през 2018 и Австралия или САЩ през 2022, звучаха в пъти по-убедително от избраните Русия и Катар. И докато имам някакъв, макар и слаб, туристически интерес към Катар, като към страна с технологии от бъдещето, то първенството в Русия сигурно ще е първото голямо състезание от 2004, което ще пропусна да посетя, освен ако България не се класира, разбира се.

И после какво стана със стадионите в ЮАР? Стоят безлюдни. Същото ще стане и с Бразилия
За това такъв тип държави не трябва да бъдат избирани за домакини. Защото така прецакват реални кандидатури, които имат за цел бизнес модел на СП като Англия,Австралия и САЩ,а не просто да бъдат изпрани пари от разни олигарси които искат да избият някой друг комплекс. Сега в Русия и Катар ще бъдат построени стадиони които накрая ще стоят пусти.

Върни се в “Футбол - Свят”