Анкета:За или против сливането между ЦСКА и Литекс
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Анкета:За или против сливането между ЦСКА и Литекс
Добре де, дори и да се случи тази врътка, какво тогава се случва с тези задължения на сегашния ЦСКА? Не може просто така да се изпарят. Все някой носи отговорност за тях. Аз ако например изтегля 1 млн. лв. заеми на името на моя фирма и след това обява фалит и закрия фирмата и продължа дейността си от името на друга фирма, това означава ли, че вече съм чист като сълза и този мой дълг директно ще се изпари, а аз ще продължа да си развивам дейността без никакви притеснения ползвайки другата фирма?
- Der Führer
- Контакти:
Viktor4o_Rs написа:Der Führer написа:Viktor4o_Rs написа:Според мен това няма как да се случи - по чисто законови и юридически причини. А дори и да се случи, не виждам как новият отбор тип-урод ще играе директно в А група, че даже и в евротурнирите![]()
![]()
Да не говорим пък ако това се допусне, за какъв хаос и какъв опасен прецедент ще се създаде - никой няма да плаща и стотинка на държавата, ще си троши пари за селекции и заплати, а когато усети дебелия край, ще се обединява с някой друг отбор от провинцията и хоп-готово
Примерно Левски - с Хасково, Славия - с Марек, Черно море - с Калиакра и т.н.
![]()
Няма как да се допусне това и аз съм абсолютно убеден, че останалите отбори просто няма да започнат първенството, ако тази измамна схема се допусне
Като Гришата толкова иска ЦСКА, да си ги взима, да закрива Литекс и да почва от долните дивизии или да покрие милионите дългове. Ама тоя филм хем да ги вземе, хем директно в А група, хем без да плаща - е няма такова животно
Пич бъркаш нещата ... а и заглавието на темата е написано неправилно . Няма да има обединение между ЦСКА и Литекс ...а просто Литекс си сменя името на ЦСКА ( нещо си ) . Отделно не може да се ползва и емблемата на сегашния ЦСКА защото е запорирана . Освен ако Гришата не извади 3 млн лева за да отпадне запора . Ама и дори тогава , ще трябва сегашния ЦСКА да се обяви в несъстоятелност , за да има право НАП да предложи емблемата за продан . Няма и гаранция , че държвата ще даде стадиона и базите на концесия на Гриша Ганчев . Може примерно Домусчиев и той да си направи ЦСКА , Томов и той ... че и Васил Божков . И всички да поискат концесията . И ще я вземе този който направи най-добра оферта .
Пак казвам, явно задлъжнелите президенти и футболни клубове в Италия, Испания, Англия и т.н. са по-тъпи, че не са се сетили за тая схема. Явно е адски трудно да си подкрепяш отбора, дори когато няма успехи или когато се налага да е в долните групи. Пак ти казвам - никой от другите президенти и отбори няма да се съгласи на подобно нещо и ако това се допусне, ще настане още по-голям батак и хаос, където всеки ще харчи, после ще пререгистрира, ще сменя имена, ще фалира старото си дружество, ще започва с новото и шапка на тояга. Няма как да стане това. Така че вариантите пред вас са - или Гришата идва в ЦСКА и плаща като поп всички дългове, или ви взема, не плаща и поемате към долните групи.
Аааа , мен не ме брой ... Аз отбор в България нямам , откакто беше затрит Черноморец ( Бургас ) . Защото този който сега изпадна и от "Б" група и е пред фалит , въобще не можах да го припозная . Просто не е Черноморец .
За другите държави няма смисъл да говорим ... За сведение на президента който докара Глазгоу Рейнджърс до фалит , му забраниха до живот да се заема каквито и да е управленски постове във футбола в Шотландия . Не можем да се мерим с тях по фуболна култура . Самия факт , че навремето Дортмунд избегна фалит благодарение на помощ и от "врага" Байерн говори достатъчно . Хората си имат и закони . Примерно в Англия , Лийдс не беше допуснат да фалит . Хората си имат за такива случаи едно понятие - "изпадане в администрация" . Образно казано - все едно сега ЦСКА да се поеме от синдик , но без да се обявява фалит .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- Der Führer
- Контакти:
plamenst7 написа:Добре де, дори и да се случи тази врътка, какво тогава се случва с тези задължения на сегашния ЦСКА? Не може просто така да се изпарят. Все някой носи отговорност за тях. Аз ако например изтегля 1 млн. лв. заеми на името на моя фирма и след това обява фалит и закрия фирмата и продължа дейността си от името на друга фирма, това означава ли, че вече съм чист като сълза и този мой дълг директно ще се изпари, а аз ще продължа да си развивам дейността без никакви притеснения ползвайки другата фирма?
Ами като обявиш фалит , цялото имущество на първата ти фирма ще бъде обявено за продан . В случая обаче ЦСКА няма имущество , което да бъде продадено . Естествено има вариант и съда да откаже да обяви фалит на този ЦСКА и да назначи синдик . Тогава ще има два отбора ЦСКА . Един в "А" група и един в "Б" ( или по-надолу ) . Като този който е в "А" група ще си тренира в Ловеч и ако иска да играе на Армията , ще трябва да плаща наем на другия .

и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- cska_reborn
- Контакти:
plamenst7 написа:Добре де, дори и да се случи тази врътка, какво тогава се случва с тези задължения на сегашния ЦСКА? Не може просто така да се изпарят. Все някой носи отговорност за тях. Аз ако например изтегля 1 млн. лв. заеми на името на моя фирма и след това обява фалит и закрия фирмата и продължа дейността си от името на друга фирма, това означава ли, че вече съм чист като сълза и този мой дълг директно ще се изпари, а аз ще продължа да си развивам дейността без никакви притеснения ползвайки другата фирма?
Задълженията ще се изплащат в производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА София АД, нали точно това му е целта. Събират се всички налични активи, превръщат се в пари и се изплащат на кредиторите по ред, определен в закона. Всичко това се върши от синдик, назначен от съда. Ако в хода на производството се докаже, че някои лица са се обогатили неоснователно за сметка на дружеството, ще трябва да връщат парите, а може да понесат и наказателна отговорност. Затова Лупи прави всичко възможно да не се стигне до несъстоятелност, при която синдикът да извади кирливите му ризи, и ако има как би довел не само турчин, ами и марсианец.

Никой от публично споменатите досега варианти за бъдещето на ЦСКА не предвижда дълговете да бъдат опростени или да не бъдат погасени, затова и не знам защо някои хора се възмущават толкова (освен от страх, че любимите им отбори биха яли здрав бой от един силен ЦСКА).

[center]
От огъня на чуждата омраза остава само пепелта 
Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА[/center]

- Der Führer
- Контакти:
cska_reborn написа:plamenst7 написа:Добре де, дори и да се случи тази врътка, какво тогава се случва с тези задължения на сегашния ЦСКА? Не може просто така да се изпарят. Все някой носи отговорност за тях. Аз ако например изтегля 1 млн. лв. заеми на името на моя фирма и след това обява фалит и закрия фирмата и продължа дейността си от името на друга фирма, това означава ли, че вече съм чист като сълза и този мой дълг директно ще се изпари, а аз ще продължа да си развивам дейността без никакви притеснения ползвайки другата фирма?
Задълженията ще се изплащат в производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА София АД, нали точно това му е целта. Събират се всички налични активи, превръщат се в пари и се изплащат на кредиторите по ред, определен в закона. Всичко това се върши от синдик, назначен от съда. Ако в хода на производството се докаже, че някои лица са се обогатили неоснователно за сметка на дружеството, ще трябва да връщат парите, а може да понесат и наказателна отговорност. Затова Лупи прави всичко възможно да не се стигне до несъстоятелност, при която синдикът да извади кирливите му ризи, и ако има как би довел не само турчин, ами и марсианец.![]()
Никой от публично споменатите досега варианти за бъдещето на ЦСКА не предвижда дълговете да бъдат опростени или да не бъдат погасени, затова и не знам защо някои хора се възмущават толкова (освен от страх, че любимите им отбори биха яли здрав бой от един силен ЦСКА).
Варианта Литекс става ЦСКА е точно такъв . Гришата иска да вземе марката ЦСКА без пари ( естествено със стадиона и базите ) . А сегашния ЦСКА и да фалира , той няма никакви активи . Тоест , ако бъде обавен фалит , държавата гори с едни 10-11 млн . Но както писах по-горе . Докато тече делото , клуба се управлява от синдик . А съда не е длъжен да обяви фалит . За да бъдат защитени правата на всички кредитори , може и да бъде оставен синдик начело на клуба и да се направи опит за оздравяване на дружеството . Съвсем отделно - синдика може и да продаде клуба за 1 лев на инвеститор , който докаже , че има възможност да обслужва дълговете . Тоест - турчина на Лупи , може да го купи въпреки нежеланието на Манджуков да продава .

и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- cska_reborn
- Контакти:
Извинявай, че ще ти го кажа толкова грубо, но абсолютно нищо от написаното не е вярно, затова няма смисъл да се напъвам да го оборвам. Очевидно изобщо нямаш представа как протича едно производство по несъстоятелност, само си подочул нещо оттук-оттам.
[center]
От огъня на чуждата омраза остава само пепелта 

k_oleto написа:Аз съм ЗА
На българския футбол е нужно да има силни: ЦСКА, Левски, Локо ПД., Ботев, Берое...отбори с фенска маса, заради които футбола е смислен.
Точно!!!!!!!!!!!!!!
- dreben23
- Контакти:
Гласувах с против, разбира се!
Но пък подобно нещо ще е полезно за имиджа на българския футбол! Против гласувах, само защото съм се родил "армеец" и ще умра като такъв, иначе не би било честно към всички легенди на клуба, а те са безброй за разлика от някои други клубове!
Дано не страдат много, миличките, когато ни затрият най-милото!
Не, не е Литекс моето мило, но понякога, за да спасиш нещо трябва да се пожертва друго, историята го е доказала като факт!
Но и към съдбата на Литекс не бива да съм безучастен, но е много по-добре един силен отбор да се изгради, отколкото два слаби, които ще загинат ако продължават пътя си поотделно и двата!
Ще трябва да се прежалим и червени, и оранжеви, просто ще се купонясва след победите над лошите в Софийска дискотека, не Ловешка. Голяма работа кой плаща пийнето! 
[offtopic]Само трябва се разберем горнището ли да е червено или долнището и кое оранжево, баси кича ей, па може и гетите, а най-добре да са корите, за да не се виждат и да не страдаме!
Ся кат бием ще видите ква олелия ще се вдигне пак до сините небеса под предтекст, че ловчанлии са ни легнали на зеления терен, щото ще им се наложи да ни и извън него, ужас ще е просто ситуацията след този мач както и да завърши!
[/offtopic]

Дано не страдат много, миличките, когато ни затрият най-милото!

Но и към съдбата на Литекс не бива да съм безучастен, но е много по-добре един силен отбор да се изгради, отколкото два слаби, които ще загинат ако продължават пътя си поотделно и двата!

[offtopic]Само трябва се разберем горнището ли да е червено или долнището и кое оранжево, баси кича ей, па може и гетите, а най-добре да са корите, за да не се виждат и да не страдаме!

Ся кат бием ще видите ква олелия ще се вдигне пак до сините небеса под предтекст, че ловчанлии са ни легнали на зеления терен, щото ще им се наложи да ни и извън него, ужас ще е просто ситуацията след този мач както и да завърши!

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
А кой пък ви е искАл на вас мнението само не знам?
И са се иредили секвата паплач тук да изказва мнение и да дава акъл.
Не си гледат техните кочинки тук взели да дават акъл.

И са се иредили секвата паплач тук да изказва мнение и да дава акъл.
Не си гледат техните кочинки тук взели да дават акъл.
Защо пък не ? Ако ГГ го иска защо да не се случи ? Титлите,купите и цялата история барабар с легендите е на марката ЦСКА ,а тя е запорирана в НАП.
Нека видим какво ще се случи.Нашите "лилави" приятелки обаче яко са осрали гащите от "новината" за преименуване/сливане или какъвто и да е му е термина.
Нека видим какво ще се случи.Нашите "лилави" приятелки обаче яко са осрали гащите от "новината" за преименуване/сливане или какъвто и да е му е термина.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора