Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Tommi » 19 май 2015 20:40

vaskonti написа:Абе спокойно можеха още в началото да кажат, че Домусчиев е платил тоя полет и всичко щеше да е забравено.

И сега щяхме да коментираме как Домусчиев плаща разходите на премиера и министри и си осигурява държавен комфорт. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 19 май 2015 20:42

Но кво да го коментираме, тоя е ясен. Пази поведение няколко месеца и почна пак с неговите мъдроси и изцепки. Оня пък, дет се води президент, няма спиране! "Катастрофата е страшна", както един генерал, бъдещ маршал коментира обкръжаването на 5 съветски армии край Киев през 1941-ва...от 400 000 едва 85 000 ще се промъкнат през обръча към своите, останалите- :(
Но ония са имали воля и ресурс да обърнат катастрофата в победа. Ние нямаме нито едното, нито другото.
Аз лично надежда за България не виждам.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 май 2015 20:53

Бойко е супергерой, а всеки супергерой трябва да лети от време на време! Нъли, може и без да дъни Вагнер от пилотския магнет :lol: Да не издребняваме около екзистенциалните нужди на Борисов!

Иначе, на мен ми е интересно като калко ще да са разходите по автомобилния кортеж, че с пернатата макина да излиза по-евтино придвижването :roll:

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 19 май 2015 21:04

sin4ec написа:Да, дори и 5-6 бона не са страховитата сума, от която ще се срине бюджета, но кому беше нужно да се дразнят хората с тази демонстрация? И да е повод някое бедствие( недай Боже) или нещо полезно-пък то рязане на лентички. Просташка му работа...

vaskonti написа:Абе спокойно можеха още в началото да кажат, че Домусчиев е платил тоя полет и всичко щеше да е забравено.

Домуса да плати даада.Нали обеща да вложи 20млн. в стадиона, ако боко помогне за трибуната "моци"(бахти обещанието).Е, ние с данъците платихме тибуната, ама нещо не виждам и 10милки вложени от домуса.Та дори и 5 бинки, за да си отреже лентата боко, са мижав процент от подаръка му за делиорманския.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 май 2015 21:08

Tommi написа:
vaskonti написа:
...За общо 3 часа отиване и връщане са похарчени 2400 литра гориво. Тон гориво фуел джет 1 по днешните цени на борсата е 1973 лева или 1000 евро на тон.

Грубата сметка показва, че 4735 лева са отишли само за горивото на вертолета, който е закарал премиера и финансовия министър до Разград, а не 2900 лева както се твърди в съобщението.

Не знам от къде ги взимат цените, но щатските цени (а и не само те) на горивото са 1,86 долара за галон. И сметката ще излезе доста по-тънка от представената.

Любопитно, колко ли е там цената на дизела на галон, за да направим съпоставка с 2.40 на литър у нас..а и с бензина на дребно де. Не мисля, че правителственият хеликоптер зарежда на бензиностанция на Лукойл или на ОМВ :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 19 май 2015 21:19

GA_ veliki написа:
Домуса да плати даада.Нали обеща да вложи 20млн. в стадиона, ако боко помогне за трибуната "моци"(бахти обещанието).Е, ние с данъците платихме тибуната, ама нещо не виждам и 10милки вложени от домуса.Та дори и 5 бинки, за да си отреже лентата боко, са мижав процент от подаръка му за делиорманския.

Ще вложи дедовия с макарите...той ГГ хубаво му ги каза нещата!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 май 2015 21:25

Кашчей написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:
...За общо 3 часа отиване и връщане са похарчени 2400 литра гориво. Тон гориво фуел джет 1 по днешните цени на борсата е 1973 лева или 1000 евро на тон.

Грубата сметка показва, че 4735 лева са отишли само за горивото на вертолета, който е закарал премиера и финансовия министър до Разград, а не 2900 лева както се твърди в съобщението.

Не знам от къде ги взимат цените, но щатските цени (а и не само те) на горивото са 1,86 долара за галон. И сметката ще излезе доста по-тънка от представената.

Любопитно, колко ли е там цената на дизела на галон, за да направим съпоставка с 2.40 на литър у нас..а и с бензина на дребно де. Не мисля, че правителственият хеликоптер зарежда на бензиностанция на Лукойл или на ОМВ :roll:

Там дизел почти не се ползва, особено от леки коли. Цената на бензина е подобна - около 2 долара за галон. Но разликата идва най-вече от акцизите, в САЩ те са поне 4 пъти по-ниски от средните в Европа.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 май 2015 21:44

Кашчей написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:

По-ниски са цените.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 май 2015 00:01

Кашчей написа:
sin4ec написа:

Да, това би било решение, но акъл-море, глава кофа!

Тук има лаф, който му подхожда повече:
-Капу маре, минте-наре
Глава голяма, ама акъл няма 8-)

Поговорката е вярна, но ти самият отговаряш на описанието и, така, че е адски арогантно и двулично да я цитираш за някой друг.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 20 май 2015 00:08

Колкото до случая със самолета, Борисов каза нещо на което обаче, никой не обърна внимание. Оставам настрана дали е скандално да пътуваш със самолет от точка А до точка Б и дали изразходената сума е 3-5-10 хил. лв. нека всеки сам си прецени морално ли или не, но защо никой не му каза едно евала, че за 1 год. промени почти тотално дейността на митниците и това доведе до увеличение на приходите значително ? Защо някой журналист, общественик или просто критик не го поздрави за това ?

Върни се в “Свободна зона”