Мнениеот Alex » 11 май 2015 10:26
Тъй като пътувам постоянно в последно време съм потресен от няколко неща:
1. Как на шофьорите не им пука, че в България няма пътища?!?!?!! На същия път, по който беше един от смъртните случаи вчера, си счупих амортисьора преди 2 седмици и не е само там, пътищата са ужасяващи и всеки си е ок с това... не Ви ли пречи бе хора?!?!?!?! Двете уж магистрали не са магистрали! Просто трябва да им намалят статута на обикновени пътища, защото не може при 120-140км в час да правиш резки маневри заради ЯМИ по пътищата. Пътуваш си изведнъж неравности по пътя направо те захвърлят в някоя посока или пък вали дъжд, изпреварваш тир и попадаш в езеро в лявата лента... (Единствените 30-40 км магистрали, дето построи жалката мутра, която ни управлява, вече пропаднаха - само за 1-2 години)
2. Изпреварваш някой на магистрала с максимално позволената скорост и някой зад теб от 2 километра по-рано почва неистиво да пресветква?!?!?! (да не отварям тема за страхотната ни народо-психология, че щом си гъзар и летиш по пътя, трябва да ти правят път... щото е тъпо да си бърз и да трябва да намаляш заради някави загубеняци и да трябва да караш 500м за тях, къде по-правилно е те да се преместят да карат зад някого, докато краската ти особа мине необезпокоявано... все пак тоя път е на баща ти и имаш права в/у него, щото караш със 170 примерно)
3. Проблема не е в липсата на високи глоби, напротив - те трябва да са малки и адекватни, просто трябва да се прилагат постоянно. Българина разбира най-много като му бръкнеш в джоба. Когато има огромни глоби, се почват връзки, подкупи и т.н. Нека глобите да са като сега, но да се прилагат постоянно. (има го и другия проблем - малоумни ограничения на междуградски пътища, които са си направо касички за ушевите, както и примерно забрани за леви завои на бензиностанции... като не искат да се пресича лента, направете ги на подходящи места, а не да се принуждават шофьорите да извършват нарушения)
4. Но най-големият проблем е в хората... как на никого не му пречи околовръстното примерно или пък всички пътища, които са отчайващи?!?!?! Не Ви ли пречи постоянно да си трошите колите, катастрофи и т.н..... гледах, че едната катастрофа е на пътя Дупница - Самоков.... еми това е едно от местата, дето и на мен ми се е изправяла косата, като съм изпреварвал тир... не с неземна скорост... просто пред теб се появяват ями, пътя има странни наклони, не е ясно дали няма да излезеш някъде от него... А и докато в България няма лекар или полицай вкар в затвора ще е така... трябва да има жесток контрол не върху водачите, а върху хората, които ги контролират, както и тези, които да са им дали книжки. Като знам каква корупция беше, когата си взимах моята книжка - инструктора ми каза "виж'ся... 7 човека сте, 4-ма са си платили, те ще трябва и да скъсат някого, плати си, пък ако направиш големи грешки, например не спреш на стоп, те ще си ти върнат парите и ще те скъсат"). Имам и познати полицаи.... потрес....
Но от всичко не разбирам - на обикновените хора, не им ли пречи какво се случва?!?!? Не Ви ли пречи по какви пътища пътувате?!?! Не Ви ли пречат идиотите по пътищата... защо няма един протест по пътищата?!?!
[center]

[/center]