Меси vs Роналдо - тема/АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Меси vs Роналдо - тема/АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

mirodes
Контакти:

Re: Меси vs Роналдо - тема

Мнениеот mirodes » 07 май 2015 15:19

THE G.A.M.E написа:Може да се пробваме с оценки по десетобалната система.

10-тки се дават само на Марадона и Пеле ! :mrgreen:

За мен Меси е по-добър и от Пеле и от Марадона.Гледал съм Марадона на живо и мога да кажа,че наистина имаше най-добрият дрибъл за всички времена/може би бразилеца Роналдо щееш да го надмине в това,но се контузи и след това не беше същият играч/.Но Марадона нямаше головият удар на Меси.Що се отнася до Пеле смятам,че е мноог надценен като играч от клиповете,които съм му гледал.Моята тройка на всички времена е 1.Меси 2.Марадона 3.Роналдо-бразилеца.С уточнението,че ако Роналдо не се беше контузил тежко в колената щеше да е безспорният №1 за всички времена.Що се отнася до другият Роналдо-той може да се мери с играчи като Кройф и ван Бастен,но не е от класата на най-великите.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Re: Меси vs Роналдо - тема

Мнениеот kingofpop » 07 май 2015 15:37

mirodes написа:
THE G.A.M.E написа:Може да се пробваме с оценки по десетобалната система.

10-тки се дават само на Марадона и Пеле ! :mrgreen:

За мен Меси е по-добър и от Пеле и от Марадона.Гледал съм Марадона на живо и мога да кажа,че наистина имаше най-добрият дрибъл за всички времена/може би бразилеца Роналдо щееш да го надмине в това,но се контузи и след това не беше същият играч/.Но Марадона нямаше головият удар на Меси.Що се отнася до Пеле смятам,че е мноог надценен като играч от клиповете,които съм му гледал.Моята тройка на всички времена е 1.Меси 2.Марадона 3.Роналдо-бразилеца.С уточнението,че ако Роналдо не се беше контузил тежко в колената щеше да е безспорният №1 за всички времена.Що се отнася до другият Роналдо-той може да се мери с играчи като Кройф и ван Бастен,но не е от класата на най-великите.

Мнооого точно мнение, съгласен съм с всичко...Роналдо феномена беше уникален нападател, нямаше слабо място буквално... :o :shock: стана голмайстор на Световното 2002 и направи Кариоките световни току що завърнал се от много тежка контузия (счупен крак мисля), но след Мондиала пак се контузи и този път нямаше връщане за него :(
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Gary Shaw
Контакти:

Re: Меси vs Роналдо - тема/АНКЕТА

Мнениеот Gary Shaw » 07 май 2015 15:42

Макар и двамата да са меки китки и само да търся контакта Роналдо е завършен футболист доказал се при Меси винаги ще си остане въпроса ,ами ако отиде в Англия ?!
Роналдо показа и във Англия и Испания ,че головете не са му чужди докато Меско за него едва ли не се гонят треньори и играчи се взимат да са удобни спрямо неговата игра

Категорично - Кристиано Роналдо , удар с глава , игра с ляв , с десен крак -- висок , силен физически има всичко .
Последна промяна от Gary Shaw на 07 май 2015 15:43, променено общо 1 път.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 07 май 2015 15:43

CSKA69 написа:Анкетата върви повече от убедително в полза на Меси, което е нормално след снощното му богоподобно избухване. Интересно ще ми е обаче да се пусне пак същата след един финал в Берлин между Барса и Реал, да речем и евентуален хеттрик на Роналдо в него, носещ 11-ата на Реал.. Дали ще са резултатите същите?

Само за протокола, анкетата е пусната от привърженик на Реал. :)
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 май 2015 15:46

mirodes написа:За мен Меси е по-добър и от Пеле и от Марадона.

Проблема при сравнението между Диего и Лео е в това, че Меси все пак играе в доста по-преди позиции, тоест функциите му са по-офанзивни.
Докато Марадона беше плеймейкър, типична 10-тка, с позиция главно в центъра на терена, където поемаше топката и я разпределяше... Или достигаше с дрибъл до пеналта на съперника.

Да не забравяме, че Лео в никак не-малък период от кариерата си е играл като крило и нападател, както и като 2-ри нападател, нещо, което Марадона никога не е правил.
За това Меси оставя впечатлението, че има по-добър голов удар от Марадона.

Аз съм сигурен, че ако Марадона играеше днес на модерните позиции зад нападателя/те, щеше също да вкарва като луд. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 07 май 2015 15:47

Gary Shaw написа:Макар и двамата да са меки китки и само да търся контакта Роналдо е завършен футболист доказал се при Меси винаги ще си остане въпроса ,ами ако отиде в Англия ?!
Роналдо показа и във Англия и Испания ,че головете не са му чужди докато Меско за него едва ли не се гонят треньори и играчи се взимат да са удобни спрямо неговата игра

Категорично - Роналдо , удар с глава , игра с ляв , с десен крак -- висок , силен физически има всичко .

Много правилни точки засегна - само можем да гадаем какво би постигнал Меси в чужда държава с различна обстановка и стил на игра или пък в национален отбор без толкова звезди. По кой критерий аржентинецът беше избран за най-добър играч на последното СП? Меси е страхотен играч за рамките на Испания, но няма показател, по който да го сравняваме с тези, играещи в останалите силни първенства...

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 07 май 2015 15:53

CSKA69 написа:Анкетата върви повече от убедително в полза на Меси, което е нормално след снощното му богоподобно избухване. Интересно ще ми е обаче да се пусне пак същата след един финал в Берлин между Барса и Реал, да речем и евентуален хеттрик на Роналдо в него, носещ 11-ата на Реал.. Дали ще са резултатите същите?

Това ако стане 8-) на кой ще му пука за анкети и тн

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 07 май 2015 15:54

shotgun blues написа:

Това ако стане 8-) на кой ще му пука за анкети и тн

На нас, феновете на Реал, ако спреш да хленчиш във всяка тема на тима всеки ден от седмицата!

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 07 май 2015 15:59

THE G.A.M.E написа:
mirodes написа:За мен Меси е по-добър и от Пеле и от Марадона.

Проблема при сравнението между Диего и Лео е в това, че Меси все пак играе в доста по-преди позиции, тоест функциите му са по-офанзивни.
Докато Марадона беше плеймейкър, типична 10-тка, с позиция главно в центъра на терена, където поемаше топката и я разпределяше... Или достигаше с дрибъл до пеналта на съперника.

Да не забравяме, че Лео в никак не-малък период от кариерата си е играл като крило и нападател, както и като 2-ри нападател, нещо, което Марадона никога не е правил.
За това Меси оставя впечатлението, че има по-добър голов удар от Марадона.

Аз съм сигурен, че ако Марадона играеше днес на модерните позиции зад нападателя/те, щеше също да вкарва като луд. ;)

Не забравяй,че футболът днес е много по-бърз,отколкото преди 30 годиини.Сега Марадона никога няма да може да вкара такъв гол като срещу Англия.Но пък от друга страна съотборниците му бяха средна класа/да не кажа пълни дървари като Аржентина от 1990г,където само Каниджа беше някакъв добър играч/,докато заедно с Меси играят топфутболисти.Промени ми мнението -като се замисля поставям Меси и Марадона на едно ниво.Играчи като Меси,Марадона и бразилеца Роналдо като ги види човек как играят и просто гледа като омагьосан.Други такива спортисти,който са ме омагьосвали са Майкъл Джордан и Федерер.Все едно слушаш музика на Моцарт или гледаш картина на Леонардо да Винчи.Докато Роналдо наистина е топфутболист,но не е гений.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 07 май 2015 16:07

Бахти дърветата Руджери,Боручага,Валдано и т.н.т. но за сметка на това СШ, а пък днешните звезди на Аржентина не успяха!
Това трябва да значи че Марадона е много по-добър от Меси щото е направил от една гора световни шампиони докато Меси с
цялото съзвездие от супер съотборници не успя.

/да не кажа пълни дървари като Аржентина от 1990г,където само Каниджа беше някакъв добър играч/

За твое сведение един от топ играчите на Аржентина за последните 25 г. игра на това първенство казва се Роберто Нестор Сенсини!
Човек който с Лацио и Парма спечели повече трофеи в Италия от самия Марадона, да не сравнявам с Каниджа!
Последна промяна от Pichichi на 07 май 2015 16:12, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Футбол - Свят”