БГ футбол без Домусчиев, Ганчев, Гигов, Стефанов и компания

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tepkobek
Контакти:

Re: БГ-футбол-без Домусчиев,Ганчев,Гигов,Стефанов и комяания

Мнениеот Tepkobek » 05 май 2015 23:08

FCH написа:1-FK Батков, Грозно и ко
2-Помашка слава 5 Х 1948 - РМД Манджуков, череп и съдружие СД
3-Венци /овча купел/
4-ЧФК Гигов /Сф/
6-Локомотив Кн /бивш Велбъжд/
7-Черно море ТИМ
10-Лафка Бл
11-ФК Одупница
12-Ботев Лиляче
13-Сторгозия Пл
14-Миньор Долна Диканя
15-Барбуков Русе
16-Черноморец Бс-Дражев-Затвора

:) :) :)

АКБ-ФОРЕСТ си пропуснал :lol: -изместваш темата-няма ги твойте,нали

pupesh
Контакти:

Мнениеот pupesh » 05 май 2015 23:20

гражданин от село написа:Истината е,че и Литекс и Лудогорец след Ганчев и Домуса изчезват в небитието.

Точно така, единия взема ЦСКА, а другия Левски :)
По темата: Комунизма не ми липсва...
фен на еднодневката

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Мнениеот Red thunderstorm » 05 май 2015 23:26

pupesh написа:
гражданин от село написа:Истината е,че и Литекс и Лудогорец след Ганчев и Домуса изчезват в небитието.

Аз не знам някой от двамата да е левскар. Нищо, че единият привидно демонстрира по-топли отношения с ръководството на Левски, отколкото с това на ЦСКА.

pupesh
Контакти:

Мнениеот pupesh » 05 май 2015 23:43

Red thunderstorm написа:
pupesh написа:

Аз не знам някой от двамата да е левскар. Нищо, че единият привидно демонстрира по-топли отношения с ръководството на Левски, отколкото с това на ЦСКА.

И за двамата това си е просто бизнес, не вярвам да изоставят спокойната провинция.
фен на еднодневката

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 05 май 2015 23:53

Tepkobek написа:Искам да знам само едно: липсва ли на някой ,,А,, РФГ отпреди деситилетия-носталгия или просто тогава бе истинския футбол-почти без трансфери-местни момчета и напечени столични и регионални дербита ! Да не говорим ,че никой не си е и помислял че един ден ще доживее да го ,,командват,, хора като горе изброените ПРЕЗИДЕНТИ !
Ето и една примерна ,,А,, РФГ-от онова отминало време

Ти наистина ли смяташ, че тогава е имало истински футбол? След всичките реорганизации и ведомствени начини на управление и с 2 отбора тотално фаворизирани от държавата...кое му е било честно? Нима някой друг отбор освен Левски и ЦСКА е имал шанс за титла? Че дори и генерали и политици са решавали кой измежду Левски и ЦСКА ще вземе титлата.
Как да нямаше трансфери? Всяка година най-добрите младежи отиваха в ЦСКА и Левски, който не го одобряваха го пращаха в другите софийски отбори. Към провинцията отиваха провинили се футболисти в София или изпаднали след поредното обединение на софийски отбори или отбиващи военната си служба играчи в съответния град. Също така друг способ за трансфер беше висшето образование. Например почти всички футболисти в Етър завършваха ВТУ със специланост "Физическо възпитание" или "История".

След комунизма нима не е същото? Ето наскоро Иво Георгиев разкри много обществени тайни по отношение на футбола в България.

Човек като се замисли, въпросът е изобщо у нас през последните 70 години играл ли се е истински футбол?
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 05 май 2015 23:57

Като малък помня и , че Шумен , Металург (Пк) , Левски (Кюстендил)-Велбъжд , Спартак (Пд) и Марица бяха редовни участници в А група. А не съм чак толкова малък. Лично мое мнение без да обиждам хората от Разград , че ,ако Домуса беше отишъл в Русе или Шумен , които са горе-долу същия регион , нямаше да има нужда от "каузата".
Последна промяна от veni__85 на 06 май 2015 00:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 05 май 2015 23:58

Липсва не е точната дума, поради скромната ми възраст и защото следя А група от около 13-14 години. Но пък бих се радвал ако тези времена се върнат, защото тогава клубовете се финансираха с чисти пари, носеха истинска радост на феновете, стадионите се пълнеха, развиваха се повече таланти и се създаваха легенди.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 05 май 2015 23:59

bobo_13 написа:
Tepkobek написа:Искам да знам само едно: липсва ли на някой ,,А,, РФГ отпреди деситилетия-носталгия или просто тогава бе истинския футбол-почти без трансфери-местни момчета и напечени столични и регионални дербита ! Да не говорим ,че никой не си е и помислял че един ден ще доживее да го ,,командват,, хора като горе изброените ПРЕЗИДЕНТИ !

Ти наистина ли смяташ, че тогава е имало истински футбол? След всичките реорганизации и ведомствени начини на управление и с 2 отбора тотално фаворизирани от държавата...кое му е било честно? Нима някой друг отбор освен Левски и ЦСКА е имал шанс за титла? Че дори и генерали и политици са решавали кой измежду Левски и ЦСКА ще вземе титлата.
Как да нямаше трансфери? Всяка година най-добрите младежи отиваха в ЦСКА и Левски, който не го одобряваха го пращаха в другите софийски отбори. Към провинцията отиваха провинили се футболисти в София или изпаднали след поредното обединение на софийски отбори или отбиващи военната си служба играчи в съответния град. Също така друг способ за трансфер беше висшето образование. Например почти всички футболисти в Етър завършваха ВТУ със специланост "Физическо възпитание" или "История".

След комунизма нима не е същото? Ето наскоро Иво Георгиев разкри много обществени тайни по отношение на футбола в България.

Човек като се замисли, въпросът е изобщо у нас през последните 70 години играл ли се е истински футбол?

1991- Етър , 1996-Славия , 1998 1999-Литекс , 2004- Локо(Пд). Да през последните 10-20 дори 30 години никой не е ставал шампион освен Левски и ЦСКА.....

Потребителски аватар
Tepkobek
Контакти:

Мнениеот Tepkobek » 06 май 2015 00:02

bobo_13 написа:

Сега повече ли ти харесва футбола в Бг,с празните стадиони и отборите пълни с екзотични имена :?:

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 06 май 2015 00:08

veni__85 написа:1991- Етър , 1996-Славия , 1998 1999-Литекс , 2004- Локо(Пд). Да през последните 10-20 дори 30 години никой не е ставал шампион освен Левски и ЦСКА.....

Така моят отговор се отнася за годините през комунизма , когато според колегата е имало ИСТИНСКИ ФУТБОЛ.
Ако трябва да съм честен Етър е единствения честен шампион след комунизма поради някоко прости причини.
- в периода '89-90 г. - падна забраната за трансфери в чужбина и всички звездни играчи си осигуриха трансфер в чужбина
- тогава беше времето на преразпределение на икономиката и благата м/у БКП И СДС и не се знаеше кой къде ще налива пари
- Левски и ЦСКА бяха отслабени след множеството трансфери на техни играчи в чужбина
- Етър предните 2 сеозна беше бронзов медалист и успя да си запази съставаи привлече няколко добри играча.
Просто така се стекоха обстоятелствата, че ни изтърваха и ние станахме шампиони.

За титлите на Славия, Литекс и Локо Пд няма смисъл да се коментират коко са "честни"...нали това е основния спор на темата
Интериорни врати - Врати хармоника

Върни се в “Футбол - България”