Златна топка (Ballon d'or)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Златна топка (Ballon d'or)

Мнениеот защо » 21 дек 2009 21:45

kireto2 написа:За Барези си много прав.Това е най-добрия защитник който някога съм гледал.Колкото до Йеро- поняга правеше невероятни грешки а Куман е един от най-бавните защитници за всички времена. За всичко друго съм съгласен.

Аз за Йеро затова казах, че ако го изтеглят по-напред, където с физиката си може да се пребори за топката, с техниката и погледа, които имаше, да помага в организацията, а когато се замисли за живота и проспи някое отиграване, това да не е фатално, щеше да бъде един от най-великите в историята. Ама не го използваха правилно, според мен поне. А Куман е вярно, че беше бавен и още по-лошо - тромав, като тръгне нанякъде имаше 20 метра спирачен път. Ама много добре я виждаше играта, беше винаги където трябва и когато беше последен, с 3-ма защитници пред него, тази защита беше непробиваема. В Барселона, където бековете основната им работа беше да излизат напред и да си разцъкват с халфовете по ширината на терена, той носеше отбора на гърба си. Хубаво е, че се допълваха с Надал, Надал беше голям и здрав, но и пъргав и подвижен, а Куман беше мозъкът, който предвиждаше как ще се развие ситуацията и, ако е възможно, ликвидираше опасността. А като добавиш и включванията му в атака и тупалката... Когато Куман се махна от Барса през 95-та шантавите схеми на Кройф спряха да работят, та на следващата година той се отказа от треньорството. Не че Кройф е бил слаб треньор, да не вземе сега някой като Милан да го защитава пък него, просто човекът се интересуваше само от атаката, там си личеше резултатът от работата му, ама отборът можеше да побеждава, защото отзад имаше гений като Куман, който да компенсира. Жалко, че Зденек Земан, който е един от най-големите треньори в света, ама още по-небрежен към защитата, нямаше късмет да попадне и той на някой подобен защитник, че да се запише в историята.

acmilan написа:защо,ако смяташ,че Малдини е преекспониран или пък в сравнение с Барези е като Венци Джибрата,то ти си със сериозни психически проблеми.Извини ме,че ти пиша така,но това изказване е пълна простотия.Аз имам много смътни спомени от Барези и знам,че е бил уникален защитник,но Паоло Малдини в никакъв случай не стои по-долу от него.

Не съм писал, че Малдини е преекспониран, а че е свръхекспониран, което е друго. Иначе и той заслужава Златна топка, ама аз споменах няколко човека, за които не бяхте се сетили дотогава. А да го сравняваш с Барези наистина не върви, такива като Барези са десетина човека в историята на футбола, като Малдини са хиляда. Което пак не е малко, като имаш предвид, че за 150 години футбол, са се опитвали да го играят поне десет милиарда сигурно. Между другото, тях можем да ги сравним и директно, защото когато Барези се отказа от футбола, точно Малдини се опита да го замести първо в ръководенето на защитата, а после и се премести да играе в центъра - резултатът беше огромна криза, от най-силния отбор в света, Милан се превърна в отбор от златната среда в Италия, макар че там си бяха и Савичевич, и Десаи, и Малдини, Костакурта, Панучи, Роси, Албертини, Бобан... целия отбор, в който и резервите бяха национали на Италия, докато Барези играеше, както и същите Саки и Капело на пейката. Впрочем, Барези също е изкарал цялата си кариера в Милан и е най-великото име в историята ви, потърси нещо из нета за него.

Не че имат голям смисъл тия спорове кой от кого е по-велик, ама май не е лошо да пусна една тема за най-великите футболисти, а може и треньори, да си спомним за тях.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 21 дек 2009 22:00

защо,иронията ти към изразена със съвета да търся нещо за Барези из нета е доста несериозна.Много добре знам кой е Барези,какво е дал за Милан и Италия.Не съм съгласен с твърдението ти,че като Малдини имало много други...Малдини е номер едно за мен и винаги ще бъде!Разбира се,Барези е другият голям бранител в историята на футбола,заедно с Малдини и Бекенбауер,но принизяването на единия за сметка на другия не е правилно,според мен.Както и да е,всеки си има мнение.Аз,като миланист не искам да ги деля,за мен всички велики играчи на Милан са свещени!
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 21 дек 2009 22:17

Милан винаги съм ги харесвал заради две неща:

1.Феновете им
2.Любимия ми футболист- Марко Ван Бастен. За мен, той е най-най-най :!:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 21 дек 2009 22:40

acmilan написа:защо,иронията ти към изразена със съвета да търся нещо за Барези из нета е доста несериозна.

Не е ирония, бе, човек, нали каза, че почти не го помниш.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 22 дек 2009 02:14

защо написа:
acmilan написа:защо,иронията ти към изразена със съвета да търся нещо за Барези из нета е доста несериозна.

Не е ирония, бе, човек, нали каза, че почти не го помниш.

Ок,извинявай ;)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Мнениеот Yanev » 28 дек 2009 10:00

С цел малко да пооживя темата ще пускам информация за най-ранните носители на Златната топка :

Стенли Матюс – 1956

Изображение

Първият носител на Златната топка на списание Франс Футбол е англичанинът Стенли Матюс (Stanley Matthews) през 1956 година като играч на Блекпуул с 47 гласа. Подгласници му стават Алфредо ди Стефано и Раймонд Копа.По време на гласуването в надпреварата са могли да участват само футболисти от Европа, нещо, което е променено чак през 1995 година, когато може да се избира “футболист играещ в Европа”Сър Стенли Матюс е роден на 1-ви февруари 1915 и умира на 23 февруари 2000 година. Един от на-големите спортсмени на футболния терен, който подобно на Гари Линекер не е получавал наказателен картон в изиграните от него близо 700 мача. През 1965 година става първият футболист получил рицарско звание.Кариерата му започва(1932) и свършва(1965) в Стоук Сити, а през периода 1947-1961 е играч на Блекпуул.Продължава спортната си дейност като треньор, а после и като президент на Стоук Сити.
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”