ВЛ | 35-и кръг | Манчестър Юнайтед - УБА 0:1

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: ВЛ | 35-и кръг | Манчестър Юнайтед - УБА 0:1

Мнениеот smoothc » 03 май 2015 13:02

Държахме съдбата си в собствените си ръце, но вече това не е така.

E,ние все още продължаваме да си я държим,но проблемът е,че всяка следваща издънка(ако има такава) и съответно победа за Ливърпул...ще увеличават напрежението върху нас.
На практика ни трябват 5 точки(ако приемем,че Ливърпул запишат +9 точки),за да си гарантираме Шампионската лига.
1.Кристъл Палас/Арсенал/Хъл Сити
2.Челси/Кристъл Палас/Стоук Сити

При така стеклите се обстоятелства,гостуването на Кристъл Палас ще има най-висока последваща тежест.
Днес Челси най-вероятно ще спечелят титлата,което означава,че шансовете на Ливърпул да спечели нещо от "Стамфорд Бридж" са достатъчно добри.Отделно факта,че в последните няколко двубоя играят добре срещу тях или по-точно казано - затрудняват ги максимално и то както никой друг от големите отбори,което означава че ако се мобилизират максимално(в типичен за тях стил)...точката ще я спечелят със сигурност.
Колкото до гостуването ни срещу Кристъл Палас - след три поредни загуби...това определено не е най-подходящото място за следващ мач(реанимация),особено и срещу човек като Пардю,който ще е страшно мотивиран(ще подскача като луд около тъч линията) да ни победи,особено като имаш предвид,че и те в последно време са в поредица от загуби,а тази от Челси(днес) им е почти в кърпа вързана,така че...на хартия всички знаем какво ни предстои,но по-важното е Ван Гаал да разбере и минимизира проблемите в зародиш.
По "статистика" и текущи показатели + някои специфични наши особености при гостуванията(от неутрална гледна точка)...равенството изглежда като естествен завършек на циклите(на двата отбора),но все пак това е на хартия,но вече какво ще се случи по време на двубоя и останалите игрови фактори(+ мнението на съдиите)...никой не може да предвиди със сигурност.
Но предвид нагласата(най-вече на Ван Гаал) при гостуванията(предвидима и еднообразна),напрежението/дисбаланса вследствие на трите загуби,да не говорим колко натежава и фактът,че не можем дори гол да отбележим,а срещу Палас със сигурност ще ни трябват поне 2 гола, за да спечелим или пък най-малкото да не загубим...пък ние като гости едва ги вкарваме,което косвено прави ситуацията изключително сериозна.
Буквално се върнахме в периода преди мача с Нюкасъл,който спечелихме инфарктно в 90-та минута.
Последна промяна от smoothc на 03 май 2015 13:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 03 май 2015 13:03

Според различни информации, Челси не е бил първи вариант за проекта на Абрамович. Дори за Тотнъм се бил пробвал, но навсякъде ударил на камък. Късмет, че сме били в кофти финансово състояние и се е осъществила сделката. Естествено, Абрамович е искал да вземе Ливърпул, предвид историята и традициите на отбора в ШЛ, но не е успял. Единственият отбор, който въобще не е пробвал да вземе е Юнайтед, защото е било ясно, че няма как да стане. Ако през 2003-та Раниери не ни беше класирал за ШЛ, кой знае къде щяхме да сме сега без бащицата. :lol:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 03 май 2015 13:06

Алекс, вчерашния мач ни върна на двубоя със Сотон, който се разви по идентичен начин. Няма и помен от срещите с Тотнъм, Ливърпул и Сити.
Наистина изглежда, че срещу автобуса Луи няма отговор. Обаче 80% от тимовете практикуват такъв стил в Англия :| Ние пък с тези непрекъснати пасове по ширина натикваме съперника в неговото поле, но се бранят компактно с 10 човека :?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 май 2015 13:14

Не знам как ще прозвучи,но мен лично най-много ме е яд,че в последните три мача...не можем дори един гол да вкараме.
Наистина изглежда, че срещу автобуса Луи няма отговор. Обаче 80% от тимовете практикуват такъв стил в Англия.

Ще си замълча тактично тук,но мисля,че се досещаш какво бих казал по този въпрос.
Разковничето се крие в 80-те процента.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 03 май 2015 13:45

Аз го казах по-рано, няма какво да си мълчиш! Имаме толкова класни играчи, за които не е проблем да дадат инициативата на съперника и да ударим с бързи атаки!
Това блъскане в стена от 10 човека няма никакъв смисъл.

Потребителски аватар
MapTo_D
Контакти:

Мнениеот MapTo_D » 03 май 2015 15:13

Еми така е, обаче ЛВГ явно иска да си държим топката 80% от времето, а в същото време да не можем да създадем чисто положение за гол. Футболът е игра на голове, не на статистика за броя пасове и владеене на топка. Вчера имаше нещо супер сбъркано, Косата почти цяло второ полувреме играе нападател, а Руни, Перси халфчета?! Това показва и някаква слабост, ЛВГ вижда, че не можем да пробием автобуса и разчита на центрирания, при които Косата да сваля топката за някой нахлуващ от втора позиция, но не сработи и това. Остава да чакаме Кристъл Палас да излязат да играят футбол на техен терен, а не само да се бранят, ако ли не, тогава вече трябва да има измислен адекватен план Б по който да се действа, а най-адекватното не само според мен - дърпане 20тина метра назад, уж даваме инициатива на противника и ги хващаме на 2-3 бързи контри и филма свършва. Имат една седмица да се отърсят от шока от 3те поредни поражения и да поправят нещата. Съдбата ни е в нашите ръце/крака/ и глави!

П.П. Между другото вчера при нарушението на Пади си казах - тия сега ще вкарат...а при нашата дузпа имах силни съмнения, че ще реализираме, много лошо съм ги предусетил нещата... :oops:

Потребителски аватар
CECO_1981
Контакти:

Мнениеот CECO_1981 » 03 май 2015 16:16

MuFc1878 написа:Аз го казах по-рано, няма какво да си мълчиш! Имаме толкова класни играчи, за които не е проблем да дадат инициативата на съперника и да ударим с бързи атаки!
Това блъскане в стена от 10 човека няма никакъв смисъл.

Явно всички се научиха да паркират автобуса пред вратата и толкова,това не е футбол.
Изображение

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 03 май 2015 18:07

MapTo_D написа:Еми така е, обаче ЛВГ явно иска да си държим топката 80% от времето, а в същото време да не можем да създадем чисто положение за гол. Футболът е игра на голове, не на статистика за броя пасове и владеене на топка. Вчера имаше нещо супер сбъркано, Косата почти цяло второ полувреме играе нападател, а Руни, Перси халфчета?! Това показва и някаква слабост, ЛВГ вижда, че не можем да пробием автобуса и разчита на центрирания, при които Косата да сваля топката за някой нахлуващ от втора позиция, но не сработи и това. Остава да чакаме Кристъл Палас да излязат да играят футбол на техен терен, а не само да се бранят, ако ли не, тогава вече трябва да има измислен адекватен план Б по който да се действа, а най-адекватното не само според мен - дърпане 20тина метра назад, уж даваме инициатива на противника и ги хващаме на 2-3 бързи контри и филма свършва. Имат една седмица да се отърсят от шока от 3те поредни поражения и да поправят нещата. Съдбата ни е в нашите ръце/крака/ и глави!

П.П. Между другото вчера при нарушението на Пади си казах - тия сега ще вкарат...а при нашата дузпа имах силни съмнения, че ще реализираме, много лошо съм ги предусетил нещата... :oops:

Между другото точно такова чувство имах и аз.. При техния гол си викам: Тоя сега ще я ушие.. :lol:
Изображение[/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 май 2015 18:33

:lol: Да се присъединя към вас.... И аз бях сигурен и за двете ситуации :oops:
Основахме фенклуб "врачки" 8-)
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 04 май 2015 01:27

Тони написа:
Доколкото знам навремето, когато като треньор на Порто е имало запитвания към него от Челси и Ливърпул, португалецът е искал да поеме Ливърпул, но мърсисайдци предпочитат да назначат Бенитес..

До колкото знаеш? :lol: Моуриньо и Дешан се бяха разбрали с Абрамович и само се чакаше победителят от финала, за да спечели мястото. Аз ще ти кажа нещо, което е доста по достоверно от твоето "до колкото знам". Абрамович е искал да купи Ливърпул, но не са му дали. Сега щяхте да сте с няколко титли отгоре във всички турнири и суаресшампион да тероризира целия свят. :lol: Ама, шанс ...

''Liverpool are a team that interests everyone and Chelsea does not interest me so much because it is a new project with lots of money invested in it. I think it is a project which, if the club fail to win everything, then [Roman] Abramovich could retire and take the money out of the club. It's an uncertain project. It is interesting for a coach to have the money to hire quality players but you never know if a project like this will bring success.'' JM

Liverpool offered their managerial position to Rafael Benítez and Mourinho instead accepted a large offer from Roman Abramovich and pledged his immediate future to Chelsea

Другият отбор, който Моуриньо мрази и винаги ще мрази е Барселона, където също през 2008-а беше предпочетен за бъдещ наставник неопитния тогава Гуардиола пред него - това е нещо, което той няма да прости :idea: Дори пое кръвния врaг на каталунците - Реал Мадрид, само и само да си отмъсти и докаже..
Изображение

Изображение

Върни се в “Манчестър Ю”