Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот vaskonti » 01 май 2015 22:47

fcb_bg написа:
vaskonti написа:Пак да кажа. Имат далавера , но далеч не са първите, които да виниш за цените.

Знам, но и те не са китка за мирисане, а и те искат вдигане на тока. Лично аз не знам доволен човек след като са му сменили електромера. Новите били по-точни, по-убави. Е как да им вярвам, като гледам, че часовникът на електромера не е точен? Как да вярвам, че данните им за моето потребление са точни?
Във водомера вярвам, че мери точно, щото мога и сам да си го проверя. Па ако искаш проверка на електромера, сам не можеш да го провериш. ЕРП-то го сваля и проверява и си плащаш за тая работа.

Не е вярно, можеш да поискаш замерване и от Института по метрология.
Иначе само ЕРП-тата искат увеличение на тока поради една елементарна причина - те не участват в избори.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2015 22:50

vaskonti написа:
fcb_bg написа:
vaskonti написа:Пак да кажа. Имат далавера , но далеч не са първите, които да виниш за цените.

Знам, но и те не са китка за мирисане, а и те искат вдигане на тока. Лично аз не знам доволен човек след като са му сменили електромера. Новите били по-точни, по-убави. Е как да им вярвам, като гледам, че часовникът на електромера не е точен? Как да вярвам, че данните им за моето потребление са точни?
Във водомера вярвам, че мери точно, щото мога и сам да си го проверя. Па ако искаш проверка на електромера, сам не можеш да го провериш. ЕРП-то го сваля и проверява и си плащаш за тая работа.

Не е вярно, можеш да поискаш замерване и от Института по метрология.
Иначе само ЕРП-тата искат увеличение на тока поради една елементарна причина - те не участват в избори.

Електромера твоя собственост ли е, че ще искаш да го замерваш къде си искаш?
В момента ЕРП-тата бачкат на принципа "Само Мобилтел е на пазара - ако искаш". Можеш да си зареждаш къде си искаш, можеш да си докараш нет отде си искаш, можеш всичко отде си искаш, но не и отде си искаш да докараш ток.
Последна промяна от fcb_bg на 01 май 2015 22:54, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 май 2015 22:52

Не, но при съмнение и/или възникнал спор можеш да поискаш такова замерване, това е изрично записано в закона.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2015 22:57

vaskonti написа:Не, но при съмнение и/или възникнал спор можеш да поискаш такова замерване, това е изрично записано в закона.

Ако дойдат от Института и го свалят и го замерят - всичко тва в мое присъствие, съм съгласен. Ама нема такава процедура.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 02 май 2015 00:26

[offtopic]Давай, фцб-бг! Още 80 мнения в тази тема и България ще се оправи!!! Всичко ще тръгне напред и нагоре :!: ;)[/offtopic]
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 май 2015 01:17

Кашчей написа:
diplomat написа:
Tommi написа:Така е, при монопол обществената полезност е по-малка, но това невинаги зависи от индивидуалното поведение на даден бизнесмен. А "мачкането" е лошо само когато се прави извън рамките на закона.
При слаба икономика също може да правиш сравнително големи печалби съвсем законно.

Да, ако си Киро гела. На него каргото постоянно му върви, ама няма нужда да ти казвам защо...

Бах тоя Гел! Допреди 3 години, докато Лудогорец не беше станал фактор, никой не се занимаваше с Гела. Сега всички станаха специалисти по него!
Що не пишеш за Бисеров, примерно, или за Божков, Гайтански..или те са чисти и свежи?!

Дадох този пример, защото го знам като факт.

Потребителски аватар
Поручик Голицын

Мнениеот Поручик Голицын » 02 май 2015 09:33

Siegfried написа:[offtopic]Давай, фцб-бг! Още 80 мнения в тази тема и България ще се оправи!!! Всичко ще тръгне напред и нагоре :!: ;)[/offtopic]

[offtopic]Зиги, като гледам, и твоите мнения не са по-малко - разликата е, че са изпразнени откъм съдържание, да не кажа и нещо повече.
Ако Абрамович знаеше какви болельщики ще подкрепят отбора му, сигурно би си купил друг.[/offtopic]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 02 май 2015 10:49

[offtopic]Стига си писал на руски бе, българофобе :) И тъй като си по-нов в този форум, айде да не ми даваш оценки на мненията, с които така или иначе не си запознат. А и, за разлика от теб, съм стигнал до заключението, че не с писане, оплакване и заяждане по форумите се постигат резултати, а с реални действия в реалния живот. Ай :mrgreen:[/offtopic]
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 02 май 2015 15:52

boabbb написа:И тука Томи отново пропуска очевидното :lol: :lol: Хубаво, даваш 300 лв ( или евро, няма значение ) на работниците си и правиш пари. Имаш голямо текучество и ти е през оная работа, буквално. Обаче идва един момент, в който пенсионерите са на привършване и ти трябват млади хора ... Обаче младите хора вече са избягали освен от тебе, а и от града :lol: И ти оставаш face to face с циганагите. Обаче те пък нямат 8-ми клас и не могат да различат компютър от VEF 221 :lol: :lol: К'во прайме тогава :?: Явно повечето т.нар. бизнесмени в БГ не могат да разберат, че когато даваш ниски заплати, ти всъщност си гониш кадърните хора и сам си режеш клона :!: Заради това имаме толкова луксозни коли по улиците и все повече цигани :idea:

Га ядоха кифтетата ни риваха, като сервират дедовия, всички пищят :mrgreen:
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 02 май 2015 16:36

fcb_bg написа:Знам, но и те не са китка за мирисане, а и те искат вдигане на тока. Лично аз не знам доволен човек след като са му сменили електромера. Новите били по-точни, по-убави. Е как да им вярвам, като гледам, че часовникът на електромера не е точен? Как да вярвам, че данните им за моето потребление са точни?

Новите електромери са супер! Ама не за крайния потребител! Отчитат дори когато телевизорът е на стендбай (изключен, но му свети лампичката), отчитат и смяната на каналите по телевизора. Страхотни са! И това не е мое мнение, а го знам от шеф на енергото в областен град. :oops:

Върни се в “Свободна зона”