vaskonti написа:onegavon написа:Човече, при феновете няма дилема/ако въобще знаеш значението на термина/.Те са инвестирали в клуба на сърцето си без въобще да мислят за други опции. Другата ти грешка е ,че тия не са инвеститори.Инджукови са кредитори и по стечение на обстоятелствата са станали мажоритарни собственици.Придобиването на ЦСКА за тях не е инвестиция, а получено обезпечение по даден кредит и те се държат точно както подобава на долни лихвари.Гледат да минат с по- малко разходи и да се оттърват от нежелания залог. Нямат никакво намерение да оздравяват "предприятието". За това и ще изкарат какъвто им трябва за техните цели резултат от вътрешния одит.Наблягам на думата "вътрешен".
Човече, не аз отворих дума за дилемата на феновете, а logical percon. Така че, тия обяснения към него, на мен са ми ясни. Именно защото са ми ясни направих уточнението, че дилемата при инвеститорите няма нищо общо с феновете.
В крайна сметка какви лихвари са, след като те ще си търсят лихвите и главницата не от ЦСКА, а от Лира - нали на Лира са дали пари? По-горе Кировец ми цитира изказване на Томов, че лихвата от 3% се осчетоводява в ЦСКА, но той нямало да си я иска. Значи ще си иска само самия заем + 7-те % лихва?
Значи, тук става нещо доста интересно...
Фамилиите отпускат заем на Лира с лихва 7% със залог акции на ЦСКА.
Лира отпуска същите пари като заем към ЦСКА с лихва 10%, но да кажем, че вярваме на Томов и той няма да си я иска - в случая това не е важно.
Лира не връща кредита и фамилиите прибират залога - акциите на ЦСКА.
Какво излиза - фамилиите дължат сами на себе си един заем със 7% лихва. Нещо като вътрешни дългове на свои фирми. Нещо като дълговете на ЦСКА към фирми на Титан.
В крайна сметка се вади от единия джоб и се слага в другия.
Най- общо е така! Обаче, никой не каза точно кой е отпуснал прослувутия кредит срещу който Лира залага акции.Знае се само ,че накрая Инджукови придобиват 56% от акциите на ЦСКА как точно са разпределени между тях те си знаят.Другото което се каза,че заема е около 500 хил. евра и касае случая Пакурар и може би още някакви по-малки задължения.Сега вече може да се направи някакво приблизително изчисление по клоко им се връзва 1 бр акция.Бих казал, че е под номинала и то доста.Така,че наистина се дължи един кредит към Инджукови най- общо казано от 500хил. евра , но пък те получиха клуба с доста по- голяма номинална стойност. Остава да видим и пазарната такава. За мен и по някои други информации ще се опитат да го препродадат и то с печалба най- вероятно.Колкото и да реват дълга е управляем, а те реват по ред други причини.Друг път ще ги коментирам само ще кажа ,че главната е за алиби/ застраховка/.
]