Изчезват ли гениите във футбола?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Изчезват ли гениите във футбола?

Мнениеот защо » 19 апр 2015 20:15

visentii написа:Като се започне от Лев Яшин и Сеп Майер и се стигне до Дино Дзоф, Тони Шумахер, Оливер Кан...Дори се сещам за Жан-Мари Пфаф, който крепеше белгийския отбор в най добрите му години.

Ей, това дори е малко като да кажеш, че е имало централни нападатели като Елкер, Ръш, Виали, Скилачи, дори има и един ван Бастен по това време, който също не е бил лош. :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 апр 2015 20:33

visentii написа:
Old_death написа:Само си чешете езиците и егото . Първо всеки сам за себе си трябва да разбере какво означава футболен гений . В историята на футбола е имало и ще има стотици добри футболисти , но тия , които се влачели на плещите си целия отбор са по малко от десет . Това са футболните гении .
1. Пеле : Не напразно го нарекоха краля . Каквото и хубаво да кажем за него , все ще е малко .
2. Марадона : На 100% отговаря на изискванията да бъде наречен гений . Издигна Наполи от посредствен отбор в Калчото , до основен конкурент за титлата . Няма смисъл да напомняме и за приносът му към националния отбор на Аржентина .
3. Кройф : Основния виновник за възхода и титлите на Аякс и за доброто представяне на Холандия.
4 .Платини : Колкото и да не го харесвам като шеф на UEFA , не мога да отрека магията му като футболист . Основен виновник за първата европейска титла на Франция .
5.Зико : Невероятен плеймейкър . Може би един от най - добрите на тоя пост за всички времена . Не съм виждал играч , който да чете играта и да подава така , както го правеше той .
6. Зидан . Играч от типа човекът отбор . Лошото при него бе , че не бе постоянен в изявите си . Можеше да редува гениални изпълнение с безлични мачове .
7 . Гулит : Към него имам малко резерви , но го включвам в списъка си заради пълната му отдаденост към отбора по време на мач и пренебрегването на егото си заради тима .
8 и 9 .Това са Роналдо и Меси . Всички ги гледаме в момента и няма какво да се коментира.

p.s. Зная , че ще се намерят хора , които няма да се съгласят с мен , но всичко това е въпрос на вкус . Може и да съм пропуснал някой , но според мен това са хората , които могат да бъдат наречени футболни гении.

Добре написано и обосновано, но защо няма вратари...никой не пише за вратарите, а има гениални футболисти сред тях.
Като се започне от Лев Яшин и Сеп Майер и се стигне до Дино Дзоф, Тони Шумахер, Оливер Кан...Дори се сещам за Жан-Мари Пфаф, който крепеше белгийския отбор в най добрите му години.
Добрия вратар е половин отбор, но те винаги са пренебрегвани.

Критиката ти е основателна , но в тая категория бих сложил само Яшин и Дзоф . Не ми говори за Шумахер ! Всички , които са гледали футбол преди 1984 година , ще ме разберат .
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 19 апр 2015 20:54

защо написа:
visentii написа:Като се започне от Лев Яшин и Сеп Майер и се стигне до Дино Дзоф, Тони Шумахер, Оливер Кан...Дори се сещам за Жан-Мари Пфаф, който крепеше белгийския отбор в най добрите му години.

Ей, това дори е малко като да кажеш, че е имало централни нападатели като Елкер, Ръш, Виали, Скилачи, дори има и един ван Бастен по това време, който също не е бил лош. :lol:

Забрави Франко Барези...!

http://www.webcafe.bg/id_1530333143_Znameto_na_Milan
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 апр 2015 10:56

По въпроса за Гаринча - какво да му гледат, той финта си му е бил вроден :lol: :lol: Просто единия крак му е бил с 8 см по-къс ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 20 апр 2015 14:44

boabbb написа:По въпроса за Гаринча - какво да му гледат, той финта си му е бил вроден :lol: :lol: Просто единия крак му е бил с 8 см по-къс ...

А, той си е имал и други екстри - краката му са били криви, ама и двата изкривени в една посока, при повечето хора са така - () или така - )(, а неговите са били ((, освен това колената са били обърнати навътре, а стъпалата - навън. Карал е някаква болест като малък, рахит или нещо друго, де да го знам, ама оттам са му останали деформациите. Никакъв шанс да го разбереш какво прави.

Гаринча, между другото, е някакъв местен дживгар, който предпочита да лети, а когато се налага да ходи, го прави много смешно и непохватно.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Футбол - Свят”