ВЛ | 33-ти кръг | Челси - Манчестър Юнайтед 1:0

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: ВЛ | 33-ти кръг | Челси - Манчестър Юнайтед 1:0

Мнениеот diplomat » 19 апр 2015 02:04

И определено са малко отборите, които могат да мачкат Челси по владение на топката по такъв начин: http://www.whoscored.com/Regions/252/Tournaments/2/Seasons/4311/Stages/9155/TeamStatistics/England-Premier-League-2014-2015
Последна промяна от diplomat на 19 апр 2015 02:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 19 апр 2015 02:08

Thsmith написа:
MASTER_COOL написа:Ти футболчето определено не го разбираш. Гледай си голфчето ;)

Мда... Много ме е изненадал този сблъсък

Thsmith написа:

0:0 или 1:0 ми се вижда този мач.

Изключително ми се размина очакванията от първите страници на темата ви. :lol:

Просто не успявате да гледате обективно на нещата, а го правите от фенска позиция.
Иначе има ли проблем да гледам и футбол и голф? Нещо грубо ли се държа във форума ви, какво? Изразявам мнение което се различава от твоето. Това значи, че не трябва да пиша ли? Хубаво е да приемаш и чуждото мнение. Не е нужно да се съгласяваш с него, но е тъпо да го изключваш.

Аз пък смятам, че коментарите ти са доста на място, реални ;)
CHELSEA

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 19 апр 2015 09:05

Thsmith написа:
CSKA69 написа:И е прав колегата по-нагоре, че Ван Гаал е много твърдоглав и праволинеен - това е огромна негова слабост - той вярва напълно на плана си и на практика няма план Б - холандецът сам доуби мача с включването на Ди Мария и Янузай, изнервен, че фланговете не му работят, но върхът беше влизането на Блекет, вместо да рискува с един Ван Перси за Фалкао, например ;)

Именно. Моуриньо може да е всякакъв, но ще обърне всичко наопаки само и само да спечели мача. Ще мутира и ще играе както на съперника му е най трудно, а няма да се мъчи да го "надподава" (надподава, а не надиграе. Надподаването не е надиграване).

diplomat написа:Ще видим. ;) Не бързайте, това е един от най-слабите отбори на Юнайтед през последните години, нали така се твърдеше. Още малко ще надградим и пак ще ви пробваме. :)

Тук също смятам, че не сте много обективни. Челси видимо свали оборотите заради изключително късия състав и липсата на каквито и да е ротации. Силата която показваха докато бяха свежи е доста недостижима за вас към момента. Вие определено постигате доста по добри резултати в последно време, но нека да не си кривим душите. Модела ви на играе е изцяло да разчитате на Фейлани да разбива защитата след изритвания към него (докато съперника е затворен). Днес срещу Челси нямаше как да мине заради далеч по здравите играчи от повечето отбори в ЕПЛ. Почти нямате мач в който изходът да изглежда ясен от началото. Никаква стабилност... изобщо като си спомням как бяхте със СЪра при далеч по слаби играчи и ми се плаче :lol:

Голяма грешка е да литвате след няколко добри мача и да чакате някакво мачкане догодина. Нека резултатите дойдат, а след това да е еуфорията, а не обратното и после по задник на пода.

Успех занапред и дано скоро отново сте страшилището което бяхте при Сър Алекс. :)

Ролята на Фелайни като цяло грам не е такава. Да има нещо вярно, в това което казваш, но съвсем малко. Фелайни задачата му е да увлича един от централните защитници или деф. халф, а оттам Ерера, Мата и Рууни да се възползват от празното пространство, което се отваря. Във вчерашния мач това не стана, защото Ерера играеше по-назад, помагаше на Рууни и не обръщаше внимание много на атаката, взаимодействията му с Мата бяха изключително ограничени. Рууни като деф. халф се опита, стара се, но неговата способност постоянно да се движи, да отваря пространства и да тормози защитниците много липсваше на отбора(като централен нападател). Факт, е че при един здрав Карик този мач.. можеше да бъде коренно различен. :) Прав си иначе, Фелайни печели доста високи топки подадени към него, но да казваш, че това е основния модел на игра на Юнайтед, съжалявам, но е смешно това. ;)
Вчера мача как да го коментирам, доволен съм от играта, резултата не олицетворява показаното от двата отбора. Моуриньо си изигра мача по своему, Ван Гаал в този мач, мисля че нямаше план Б. Ди Мария и Янузай са пълни трагици, абсолютни, но поне за Янузай отбора не е платил цял камион с пари.. В началните години, треньорите учат децата, когато загубят топката да гонят противниковия играч задължително докрай, за да се опитат да си я върнат, при Ди Мария това липсва, той е мързелив и му е през оная работа май какво ще стане с Юнайтед и как ще завърши мача. Фалкао да няма брат близнак ? Това не е същия Фалкао от Атлетико и Порто ! Пади беше блестящ, много добре се включи дано ЛвГ го изпробва пак ако не са здрави Рохо и Джоунс. Шоу признавам - беше наистина добър снощи ! Когато подаде на Рууни още в началото на мача след удара на Уаза и аз си помислих, че е гол :mrgreen: . Тази топката ако беше влязла нещата се променяха коренно, но..
В крайна сметка Юнайтед продължава да преследва целта си - топ4, нищо не е станало толкова сериозно, другия сезон ще се иска повече.
Честита Победа на феновете на Челси !
Изображение[/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 19 апр 2015 10:01

[wrapimg=]https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/13699_1620455874836457_4114606677677247424_n.jpg?oh=0d60f2c4c1407ad9c7df8f0b67572e6e&oe=55983CB2[/wrapimg]

Моу излиза за равен, взима 3 точки....няма какво да се сърдим :lol: :lol: :lol:

На линия
CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 19 апр 2015 10:23

И още нещо по отношение на великия спор от поне десетина години - доминираща игра с владеене на топката срещу по-прибрана, дефанзивна игра с бръзи, мълниеносни контраатаки.. Нагледах се достатъчно като фен на Реал, на сблъсъците между Моуриньо и Гуардиола, в които в повечето пъти Барса си ни пердашеше много здраво, но и Реал накрая се опъна и ''намери цаката'' така да се каже.. От тези мачове съм останал с извода, че спорът е излишен - всеки начин да побеждаваш във футбола е правилен ;) Стига да имаш необходимите изпълнители и да си ''развил машината'' достатъчно. Вчера видяхме достатъчно развитата машина с правилните изпълнители от Челси и недостатъчно развитата такава на Юнайтед. ;) Ван Гаал има още доста работа, преди отборът му да може да доминира така, както той иска. Затова съм учуден, че при наличието на контузените, той избра точно тази тактика за мача - сякаш искаше да демонстрира докъде е стигнал в работата си с Юнайтед, дори да рискува загуба.. Спокойно можеше да избере тактиката от мача с Арсенал в Лондон и да спечели хикс, че даже и победа - Анхел Ди Мария е играч по-скоро за контраатакуващ стил на игра и затова КПД-то му спадна много с налагането на доминиращия стил на Ван Гаал, а изпъкнаха играчи като Мата и Ерера, които умеят да градят.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 19 апр 2015 10:28

Правилните хора - това е отговорът на загадката! Вчера отново се размести пъзела, заради контузии и нямаше баланс. Отделно, че Луи никога не разчита на дефанзивна игра, а на класни бранители. Такива в Юнайтед няма и 1-2 досадни грешки решават подобни дербита.

Холандеца прави Революция в Юнайтед и не иска да сменя начина игра, заради екстремни ситуации. Учи всички 25/30 човека на доминантен фубтол.
Ако беше вчера Сър Алекс, със сигурност ние щяхме да се окопаем и да играем поне за равен.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 19 апр 2015 10:38

Ван Гаал е на правилния път.
Аз съм огромен оптимист за работата, която върши.
Вчера МакНеър и Шоу се включиха много добре и показаха, че философията е превзела всички футболисти в състава.
Този футбол рано или късно ще даде резултат през следващите сезони.

Вече на всички ни е ясно, че отбора има крещяща нужда от:
1. Опорен полузащитник.
2. Крило.

Другите трансферни задачи, трябва да са :
3. Централен защитник
4. Десен бек.

Привличането на първите двама обаче е СПЕШНО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 19 апр 2015 10:40

Все пак да отбележим с каква отбрана играхме - крило, Смолинг и 19-годишните Пади и Шоу, които не са играли от 3 месеца :)

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 19 апр 2015 10:43

Моуриньо не е имал никакъв план Б.
Ако Рууни си беше вкарал положението, ОТИВАХА на сигурна ЗАГУБА.
Никой не може да ме убеди в обратното.
Просто първите минути ги смачкахме и показахме, че НИЕ сме отбора в ТОП ФОРМА и КОНДИЦИЯ.
АКо не беше индивидуалната игра на Азар, абсолютно нищо нямаше да сътворят пред вратата ни, дори с този смешен вид на защитата ни. 8-)
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 19 апр 2015 10:44

Твърде много използвате думата "ако". 'Ако" във футбола няма! ;)
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Върни се в “Манчестър Ю”