Изчезват ли гениите във футбола?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Re: Изчезват ли гениите във футбола?

Мнениеот Черният козел » 18 апр 2015 23:13

diplomat написа:
Черният козел написа:
diplomat написа:
Черният козел написа:
diplomat написа:Нещо объркахте вековете ми се струва.

Е,нали повечето засичаме два века !!! :P

Няма проблеми, аз не вярвам да има някой след 96-97 набор тук, но като цяло се измести темата.

71 съм аз !И има още дъртунгели :lol: :lol: :lol:

Имах предвид по-млади. :shock: :lol: А иначе е нормално носталгията да ви тегли по онези времена и спомените ви да са само за хубавите неща. Все пак тогава са били младините ви. Но ако погледнем обективно, в днешно време футболистите са много по-добри по всички показатели. Имаше един легендарен защитник на Левски, играл срещу Еузебио, който каза абсолютно същото - Меси и Роналдо са невиждани футболисти, особено аржентинецът.

Аз съм сигурен,че Марадоната срещу кой и защитник да застане ще го направи смешен ! Говоря да играе сега,същото се отнася за Марко Ван Бастен,ще включа и Б.Искренов защото съм Левскар и съм ги гледал и тримата под лупа и са ме кефели ! Говоря да са набори на сегашните звезди и Гиби да не порка,а Марадона да не смърка !!! Бастен е железарка :)
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

lider-83
Контакти:

Мнениеот lider-83 » 18 апр 2015 23:18

Черният козел написа:
diplomat написа:
Черният козел написа:
diplomat написа:
Черният козел написа:
diplomat написа:Нещо объркахте вековете ми се струва.

Е,нали повечето засичаме два века !!! :P

Няма проблеми, аз не вярвам да има някой след 96-97 набор тук, но като цяло се измести темата.

71 съм аз !И има още дъртунгели :lol: :lol: :lol:

Имах предвид по-млади. :shock: :lol: А иначе е нормално носталгията да ви тегли по онези времена и спомените ви да са само за хубавите неща. Все пак тогава са били младините ви. Но ако погледнем обективно, в днешно време футболистите са много по-добри по всички показатели. Имаше един легендарен защитник на Левски, играл срещу Еузебио, който каза абсолютно същото - Меси и Роналдо са невиждани футболисти, особено аржентинецът.

Аз съм сигурен,че Марадоната срещу кой и защитник да застане ще го направи смешен ! Говоря да играе сега,същото се отнася за Марко Ван Бастен,ще включа и Б.Искренов защото съм Левскар и съм ги гледал и тримата под лупа и са ме кефели ! Говоря да са набори на сегашните звезди и Гиби да не порка,а Марадона да не смърка !!! Бастен е железарка :)

Късметлия :)
И преди и сега Левски значи Свобода

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 18 апр 2015 23:23

Черният козел написа:Аз съм сигурен,че Марадоната срещу кой и защитник да застане ще го направи смешен ! Говоря да играе сега,същото се отнася за Марко Ван Бастен,ще включа и Б.Искренов защото съм Левскар и съм ги гледал и тримата под лупа и са ме кефели ! Говоря да са набори на сегашните звезди и Гиби да не порка,а Марадона да не смърка !!! Бастен е железарка :)

Напълно е възможно, но трябва да се съгласиш, че в днешно време топ футболистите се следят под лупа и всяко тяхно действие се анализира. Очакванията към Меси и Роналдо са всеки мач да играят на 200% и да вкарват или асистират съотборниците си. В онези времена само Пеле е правил нещо такова, но не знам доколко първенството в Бразилия и всичките там купи могат да се сравняват като качество със сегашните турнири. :)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 18 апр 2015 23:29

Най- Добрите нападатели Батистута, Анри и Роналдо(бразил) !!!
Темата приключи!

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 18 апр 2015 23:33

Имаше един Алжирец Маджер мисля,че се казваше играеше за Порто,какъв гол набута на Баварците не е истина с петичка ! Ама вие дечковците откъде да ги знаете тия неща ! Порто биха 2-1 ! Тука само се плюе и гея Роналдо и мижитурката Меси били най-добрите ! Е,нали са метросексуални и не са ходили в казарма като вас и са велики ! Живота е война момчета и не се отяждайте на по-старите,а ги уважавайте и се учете !!! Абе попивайте бе пичове ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 18 апр 2015 23:54

Черният козел написа:Имаше един Алжирец Маджер мисля,че се казваше играеше за Порто,какъв гол набута на Баварците не е истина с петичка ! Ама вие дечковците откъде да ги знаете тия неща ! Порто биха 2-1 ! Тука само се плюе и гея Роналдо и мижитурката Меси били най-добрите ! Е,нали са метросексуални и не са ходили в казарма като вас и са велики ! Живота е война момчета и не се отяждайте на по-старите,а ги уважавайте и се учете !!! Абе попивайте бе пичове ;)

Гейове или не, тези двама футболисти ще са може би най-ярките футболни звезди на 21 век, освен ако не се появи някой, който да вкарва по 3 гола всеки мач. :lol: Не омаловажавам постигнатото от легендите, но когато фактите говорят, и боговете мълчат. ;)

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 19 апр 2015 00:05

diplomat написа:
Черният козел написа:Имаше един Алжирец Маджер мисля,че се казваше играеше за Порто,какъв гол набута на Баварците не е истина с петичка ! Ама вие дечковците откъде да ги знаете тия неща ! Порто биха 2-1 ! Тука само се плюе и гея Роналдо и мижитурката Меси били най-добрите ! Е,нали са метросексуални и не са ходили в казарма като вас и са велики ! Живота е война момчета и не се отяждайте на по-старите,а ги уважавайте и се учете !!! Абе попивайте бе пичове ;)

Гейове или не, тези двама футболисти ще са може би най-ярките футболни звезди на 21 век, освен ако не се появи някой, който да вкарва по 3 гола всеки мач. :lol: Не омаловажавам постигнатото от легендите, но когато фактите говорят, и боговете мълчат. ;)

Ще те питам нещо ? Гледал ли си Марадона,Маджер,Искренов,Ван Бастен,Г.Мюлер,Г.Линекер и да не изброявам и срещу какви защитници са играли !!! Подчертавам ЗАЩИТНИЦИ,а не смешници. Ако не си гледал въпросните футбалери си трай,че ставаш смешен на дъртунгелите като мен,а може би си свикнал и ти е навик :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 19 апр 2015 00:14

diplomat написа:
Черният козел написа:Аз съм сигурен,че Марадоната срещу кой и защитник да застане ще го направи смешен ! Говоря да играе сега,същото се отнася за Марко Ван Бастен,ще включа и Б.Искренов защото съм Левскар и съм ги гледал и тримата под лупа и са ме кефели ! Говоря да са набори на сегашните звезди и Гиби да не порка,а Марадона да не смърка !!! Бастен е железарка :)

Напълно е възможно, но трябва да се съгласиш, че в днешно време топ футболистите се следят под лупа и всяко тяхно действие се анализира. Очакванията към Меси и Роналдо са всеки мач да играят на 200% и да вкарват или асистират съотборниците си. В онези времена само Пеле е правил нещо такова, но не знам доколко първенството в Бразилия и всичките там купи могат да се сравняват като качество със сегашните турнири. :)

Дипломате, трябва да се вземе предвид и друго - тогава защитниците са влизали с ботушите и е било абсолютно нормално :lol: Казвали са ми за Цоньо Василев - бек на ЦСКА, дето е бил национал ... Бруталяга, пълно ренде :lol: Отделно, че днешните играчи ги зобят много яко - Меси що повръща, според тебе - да не е препил вечерта :lol: Играчи като Алексис Санчес и Еден Азар бягат по 90 минути 2 пъти в седмицата с десетки спринтове и пресират постоянно до последната минута ... Това нормално ли ти се вижда :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 19 апр 2015 00:16

Моята теория е друга. Просто последните 20 години футбола стана много тактически вглъбен. Схеми, тактическа дисциплина, зони....а всички знаем, че гениите не са и не бива да бъдат впримчвани в такива позиционни роли. Школите работят по тази система и бълват такива играчи, дори и да има гении те бързо биват школувани като останалите. Топ-играчите на 90-те като Зидан, Дел Пиеро, Стоичков, Баджо и т.н. бяха продукт на мисленето и работата на 80-те, романтика имаше във футбола още. Сега всичко е различно. Меси и Роналдо са друга манджа обаче. Няма какво да говорим, особено Меси, той си е краля на съвременния футбол, каквито и схеми да са измислени и усъвършенствани няма как да заобиколиш фактора Меси. И преди 10, и преди 20 години да играеше пак щеше да е номер 1, не съм виждал такъв футболист след Марадона да ходи по терените.

Искам да ви обърна внимание и на изчезването на класическите голмайстори. Оставете Меси и Роналдо, говоря за ерата на тараните, на типичните централни нападатели, които чакаха на гьоме от типа на Жардел, Биерхоф и Бобо Виери, може би последния такъв все още играещ е Лука Тони. На мене ми е тъпо изчезването на типичните 9-ки, но те няма как да се впишат в системите "всички участват в защита" и да бягат от врата до врата за съжаление - сега 9-ките са тип Кун Агуеро и Суарез....Все пак Хари Кейн от Тотнъм може да запази жив спомена за 9-ките, за майсторите на играта с глава 8-)
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Мнениеот locke » 19 апр 2015 00:45

Хари Кейн е гений на дърварския футбол :lol: Малко подобрена версия на Анди Керъл :lol:
Последна промяна от locke на 19 апр 2015 01:02, променено общо 1 път.
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

Върни се в “Футбол - Свят”