Златна топка (Ballon d'or)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Erland
Контакти:

Re: Златна топка (Ballon d'or)

Мнениеот Erland » 20 дек 2009 20:53

Да много от изброените играчи наистина са по достойни от някои спечелили. За мене Оуен и Канаваро са най - недостойните през последните години.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 20 дек 2009 20:56

Златната топка, макар да е индивидуална награда, до голяма степен се решава от постиженията на клубен и национален отбор през годината. Това е основната причина много футболисти да не са достигали до топката. А изброените по-горе наистина са големи играчи, но аз съм съгласен само за Раул, Малдини и Дел Пиеро. Канаваро действително е издънка, но с мнението на колегата за Роанлдо не съм съгласен. Колкото да не го обичам, през 2008 нямаше кой друг да я вземе и с оглед индивидуални и с оглед клубни постижения.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
originalni.be
Контакти:

Мнениеот originalni.be » 20 дек 2009 20:58

мм да е преминал да играе в голям отбор като Милан в Италия не да се мота по слабите отбори и да се чуди защо го няма :)
Иначе беше симпатяга :)
ORIGINALNI...BE =)

avon73
Контакти:

Мнениеот avon73 » 20 дек 2009 21:00

Футболистът, който заслужаваше няколко Златни топки е великият дон Диего Армандо Марадона. Просто когато той играеше важеше правилото с наградата да бъдат удостоявани само футболисти от Европа. Иначе УЕФА му даде Златна топка за цялостен принос, но това не е същото. Аржентина ще бъде новият световен шампион!!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 дек 2009 21:16

avon73 написа:Футболистът, който заслужаваше няколко Златни топки е великият дон Диего Армандо Марадона. Просто когато той играеше важеше правилото с наградата да бъдат удостоявани само футболисти от Европа. Иначе УЕФА му даде Златна топка за цялостен принос, но това не е същото. Аржентина ще бъде новият световен шампион!!!

За всичко,което си написал съм съглaсен на 100% с изключение на последното изречение. Viva Espana Изображение
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
YoTheReal
Контакти:

Мнениеот YoTheReal » 20 дек 2009 21:29

niki87 написа:
Madridist написа:
acmilan написа:Самият факт,че Канаваро е печелил Златната топка,а Малдини не е срамен за мен :!:

Бъди сигурен, че не си само ти ;)

Раул,Малдини и Кан-тезслужаваха повече от всеки златната топка!Много повече от(да ме извиняват феновете на Реал)тоя смешник и симулант К.Роналдо :x

+ Стиви Джи. Не го харесвам, но е играч със сърце.

Абе верно го нема Марадона... О.О
storm написа:
Доктор Хаус написа:Тиеро и Грило какви играят? :roll:

контузени

Потребителски аватар
LoLo
Контакти:

Мнениеот LoLo » 20 дек 2009 21:45

Примерно за мене човек,който липсва дори и да не съм му фен е Дейдив Бекъм. Много неща направи в и за Манчестър Юнайтед пък до известна степен и в Реал , но все пак залсужава според мен..
Формата е временна , класата е вечна !!!

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 20 дек 2009 21:49

Много се радвам, че се появяват подобни статии! Ето това е истински ценно за футбола! А иначе като българин съм доволен от предишното правило, когато се избираха само европейци и Стоичков взе приза за сметка на Ромарио.
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

theprideofplovdiv
Контакти:

Мнениеот theprideofplovdiv » 20 дек 2009 22:13

ХРИСТО БОНЕВ!Може да ви звучи смешно,но който го е гледал знае за какво говоря!Играч от класата на Зидан,Платини...Ако играеше в последните 20 години,името му щеше да е изписано със златни букви в историята на футбола!Иначе друг,който заслужава е вратар и той е-Икер Касияс,няма друг вратар,който е спечелил 3 ШЛ и за толкова кратко време,освен това е допринесъл и продължава да допринася...

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 20 дек 2009 23:30

Всички забравят тия с малките номера. И вие говорите почти само за халфове и нападатели и чат-пат за някой като Малдини, Кан или Кафу, които са суперекспонирани медийно, и в класацията има един вратар - Яшин, и един защитник - Канаваро, който беше голям футболист някога, не сте прави за него, ама от известно време нищо не играе. Има и Бекенбауер сред лауреатите, ама той е почналкато нападател, после е бил халф и като е станал защитник вече е бил супрзвезда, пък и е играел много ефектно и технично и отзад. Е, и Замер, той беше дефанзивен халф, може да го включим, и това е.

А иначе, да добавя Барези, странно е, че никой не се е сетил за него. Вярно, че е по-стар, ама да се сетиш за Кафу и Малдини, а за него не, е все едно да питаш кой е тоя Марадона и по-добър ли е от Венци Джибрата от нашто село. Също Йеро, макар че ако беше играл халф, а не защитник, сигурно щеше да бъде един от безспорните велики играчи. През 90-те имаше и един вратар на Милан - Себастиано Роси, който имаше нещастието да играе зад Барези, така че веднъж в месеца му се налагаше да пресече някое центриране, а удар във вратата имаше веднъж на полусезон. Когато Барези се отказа от футбола, се видя, че това е велик вратар, ама вече и той беше на години и игра още малко, та сега никой не го помни. Май никой не е споменал и Кантона, М. Лаудруп, Джанини, Ефенберг, Б. Шустер, а също, по обясними причини, Рой Кийн, Рийкард, Р. Куман, Алдаир, та да ги запиша и тях. Абе изобщо, имам чувството, че ако се направи класация за най-великите за последните 25 години, примерно, че ги помня, в десетката повечето ще са такива, които нямат Златна топка. А за България положението ще е още по-зле. Най-реалистична е класацията на ФИФА, то нея не я правят журналисти.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Футбол - Свят”