THE G.A.M.E написа:А този момент не се решава от САЩ и Русия, тези са просто марионетки на реалните играчи.
Би ли светнал непросветените, кои са "реалните играчи".
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
THE G.A.M.E написа:А този момент не се решава от САЩ и Русия, тези са просто марионетки на реалните играчи.
dunavfc написа:Ти или си, настина жестоко ударен мисловно от природата или просто ти е някакъв фетиш да спориш, провокираш и въобще да сереш във виртуалната мрежа !?
Кое в Украйна, Грузия, Ирак или Сирия е глобално ? Къде се срещнаха великите сили една срещу друга в тия конфликти ? И хора, като теб ще ми казват, кое е глупост и кое не ? Атеист съм, но Боже, как ги създаваш такива...
Кашчей написа:dunavfc написа:Ти или си, настина жестоко ударен мисловно от природата или просто ти е някакъв фетиш да спориш, провокираш и въобще да сереш във виртуалната мрежа !?
Кое в Украйна, Грузия, Ирак или Сирия е глобално ? Къде се срещнаха великите сили една срещу друга в тия конфликти ? И хора, като теб ще ми казват, кое е глупост и кое не ? Атеист съм, но Боже, как ги създаваш такива...
Ти сещаш ли се как започва ВСВ, не в Европа, а въобще. Ако може без гугъл!
dunavfc написа:Кашчей написа:dunavfc написа:Ти или си, настина жестоко ударен мисловно от природата или просто ти е някакъв фетиш да спориш, провокираш и въобще да сереш във виртуалната мрежа !?
Ти сещаш ли се как започва ВСВ, не в Европа, а въобще. Ако може без гугъл!
Предисторията няма никаква тежест. Ако не беше пактът между Русия и Германия, ВСВ нямаше да е факт. Полша е ключовият момент. Нито инвазията на Италия в Африка, нито анексираните от Германия територии щяха да предизвикат ВСВ.
dunavfc написа:Всички неща, които си изброил със сигурност са предизвикали напрежение на много места по света, но войната на практика започва след нахлуването и разделянето на Полша, чак тогава другите велики сили прибягват към военни действия. Войната може би е била въпрос на време, но клечката я запалват Германия и Русия, всичко друго са хипотези, теории и т.н.
dunavfc написа:Виждам, че си бил редовен зрител на "Апокалипсис: Вотрата Световна война", което е похвално, но се опитваш да измениш историята. За последен път ще повторя, защото дискусията иначе ще се върти в едно и също русло. Нито Гражданската война в Испания, нито анексирането на Чехия и Австрия, нито нахлуването на Русия във Финландия провокират ВСВ.
dunavfc написа:Толкова ли си ограничен, че не допускаш, че и други хора, освен теб, може да са гледали, чели или просто да се се интересували по въпросът и , че не е нужно всеки да си показва знанията по дадена тема, за да бъдат хора, като теб, сигурни, че всички сме капацитети. Трябва да ти преразказвам, познанията си по история, за да си сигурен, кое е знам и кое не ? Може ли, балък, като теб да ми дава оценки, какво знам и какво не ?
Прекрасно ми изброи предисторията на ВСВ, за твое нещастие, малко от малко бях запознат с нещата и преди, твоята особа да се появи, но това не променя историята. Ако следвам логиката на разсъжденията ти, то всяка една война по света, може да бъде оспорвана, защото винаги има някаква предистория.
И в крайна сметка, какво значение имаше, кой е започнал войната, това какво трябваше да ми покаже за Третата Световна война ?
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], ReBorn1982 и 13 госта