Как ДС е следяла кой ходи на църква на Великден

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
hajitsu

Re: Как ДС е следяла кой ходи на църква на Великден

Мнениеот hajitsu » 11 апр 2015 17:27

Голяма част от "обикновените" попове също са слухтяли и доноснечели. ;)
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 11 апр 2015 17:56

Забранено беше само на партийните членове, но и това не беше кой знае какво провинение!
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 11 апр 2015 18:13

stefani написа:Преследваха хората , а след 10 ноември всички комуняги начело с Добри Джуров тръгна на църква като на парад :lol: Най-хубавият филм за годината по тв задължително се излъчва събота преди Великден от 23 ч :lol: Червените боклуци все още са сред нас с червени яйца в ръка !

Мда, филмите с Ален Делон, Кобра...и ленински съботници в неделния ден!

Ataman
Контакти:

Мнениеот Ataman » 11 апр 2015 18:25

CTAHKO написа:
hajitsu написа:С какви очи комунистите смеят да пишат в темата? Бива, бива нагли хора, ама колкото червените няма... :evil:

Като е било толкова затегнато положението, ще ми обясниш ли аз как съм кръстен в църква по времето на соца 8-) Почти сигурен съм, че ти не си, макар да си роден през "демократичното" време, никой не е забранявал на родителите ти да го направят и да не са били следени от ДС 8-)

Кръщаваха ни бабите Станко, за родителите беше твърде рисковано.

Ataman
Контакти:

Мнениеот Ataman » 11 апр 2015 18:29

CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:
action66 написа:Стига "усмивки от старите ленти" ! Нали сега никой не ви пречи да посещавате храма?! Израснах в тези времена и не помня нищо от това,за което все пишете.Може би някои са страдали,но аз специално си ходех когато поискам в църква.Моите роднини също.И никой не ни е привиквал и не ни е създавал проблеми.Стига с тази ДС! Беше едно чудно,подредено време , когато нещата бяха предвидими за всеки човек.Все недоволници ще изплуват....

Да бе, беше едно чудно и подредено време (роден съм през 1954 година и съм видял много), когато и кадърните, и некадърниците, взимаха еднаква заплата по щат. Когато простият бачкатор взимаше повече от инженера и му се подиграваше. Когато беше пълно със синекурни длъжности - платени профпредседатели, партийни секретари, комсомолски деятели в предприятията, районните, градските, окръжните комитети... Когато всички бяхме равни, но някои бяха по-равни и дечицата на АБПФК влизаха с привилегии в елитните училища, измествайки по-умни но "простосмъртни" деца. Когато за едно жилище или кола (съветска бракма) се чакаше по 15-20 години... Мога да пиша още много, но не ми се разваля настроението на хубавия празник, пък и едва ли нещо ще влезе в чугунените червени мозъци, ще се хабя залудо... 8-)

Сега простият бачкатор - барманчето не взима ли повече пари от инженера ;) Кебапчията също! ФАКТ :!: Да не ти изброявам още куп обикновенни бачкаторски професии, от които се вземат повече пари спрямо елементарните инженерчета ;) ЕГН-то не прощава на никого! Принадлежността към службите също 8-)

В соца повече пари взимаха миньори,работници в химическите заводи и тези от металургията, но смятам че тези "бачкатори" си ги заслужаваха.

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 11 апр 2015 18:51

fcb_bg написа:
Captain Stottlemeyer написа:
action66 написа:Стига "усмивки от старите ленти" ! Нали сега никой не ви пречи да посещавате храма?! Израснах в тези времена и не помня нищо от това,за което все пишете.Може би някои са страдали,но аз специално си ходех когато поискам в църква.Моите роднини също.И никой не ни е привиквал и не ни е създавал проблеми.Стига с тази ДС! Беше едно чудно,подредено време , когато нещата бяха предвидими за всеки човек.Все недоволници ще изплуват....

Да бе, беше едно чудно и подредено време (роден съм през 1954 година и съм видял много), когато и кадърните, и некадърниците, взимаха еднаква заплата по щат. Когато простият бачкатор взимаше повече от инженера и му се подиграваше. Когато беше пълно със синекурни длъжности - платени профпредседатели, партийни секретари, комсомолски деятели в предприятията, районните, градските, окръжните комитети... Когато всички бяхме равни, но някои бяха по-равни и дечицата на АБПФК влизаха с привилегии в елитните училища, измествайки по-умни но "простосмъртни" деца. Когато за едно жилище или кола (съветска бракма) се чакаше по 15-20 години... Мога да пиша още много, но не ми се разваля настроението на хубавия празник, пък и едва ли нещо ще влезе в чугунените червени мозъци, ще се хабя залудо... 8-)

Сега как се купува жилище, бе? Изсипваш парата накуп, а? Или ставаш роб на финансовите пънкари, та чак и внуците ти?

Сега е лесно.

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 11 апр 2015 19:14

ми евала че са следели то и сега трябва да се следи , че човек вече не знае кой алкайдист ще влезе...иначе контекста ми е ясен...бкп уж били атеисти и не уважавали религията..само, че периода на комунизма заедно с доста разрушени църкви има и доста построени. в ссср има храмове на по 200,300г запазени даже през комунизма. в България също е така, самия аз съм кръщаван в православната вярва в наша църква с документ още през 1974-та така са и мои приятели и роднини.
и сега трябва да има кой да следи тия неща, защото историята е показала...когато приемаме християнството при Борис-Михаил Царя е бранил новата религия с властта си, че и войската и сега е добре да има следене и нещо подобно на религиозната полиция за да запазим вярата си, както е било преди 1300г
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 апр 2015 19:15

„…защото би ни безпощадно
животът с тежките си лапи
направо по устата гладни
затуй езикът ни е грапав...”
Вапцаров, „История”
С оглед на добрия тон и предвид настъпващия светъл християнски празник коригирам определението „форумни кретени”, използвано от мен в мнение по тази тема. Да се чете „съфорумци с IQ около 70”... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 11 апр 2015 19:30

Captain Stottlemeyer написа:„…защото би ни безпощадно
животът с тежките си лапи
направо по устата гладни
затуй езикът ни е грапав...”
Вапцаров, „История”
С оглед на добрия тон и предвид настъпващия светъл християнски празник коригирам определението „форумни кретени”, използвано от мен в мнение по тази тема. Да се чете „съфорумци с IQ около 70”... 8-)

Капитане, повечето дори не знаят Вапцаров в кой отбор е играл и като какъв. :mrgreen:
Изображение

Изображение

ppppoooo
Контакти:

Мнениеот ppppoooo » 11 апр 2015 19:48

viali69 написа:
Емигрант 45 написа:Тролче,престани да спускаш опорните си точки,които са ти наредени за днес.СПОСИБО :mrgreen:

Добре, че има по-дърти "тролчета" като мен, които помнят онези времена. :lol:
Иначе такива "демократи" като теб щяха да лъжат младите, че по времето на социализма другарите са закусвали с малки деца. :lol:
Винаги съм си мислел, че по-противно нещо от комунистическата пропаганда няма да видя никога повече.
Оказа се, че антикомунистическата пропаганда е още по-страшна и отвратителна от комунистическата.
Факт !
Не лъжете и не манипулирайте младите !
Имаше лоши неща. Хубавите обаче бяха далеч повече от лошите.
Онова време беше по-добро за България и българите.
Неоспорим факт !!!

Помниш ли през коя година си кръщаван и по-точно къде, и питал ли си вашите дали са се притеснявали от това ако е било преди 89-а.

Върни се в “Свободна зона”