Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

runnersa
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот runnersa » 07 апр 2015 22:42

dunavfc написа:Не мисля, че е било много трудно за прогнозиране, че Украйна рано или късно ще се разцепи. Аз без да имам техните експертни познания, мога да прогнозирам, че това ще се случи и в Испания до 15-20 год. като Каталуния със сигурност ще се отдели.

Тия статии имат една единствена цел и тя е да провокират, да внасят напрежение и да се създават конфронтации. Няма никаква логика, Бургас или която и да е друга област в България да стане Турска, аз затова те попитах, според теб, как това би станало !?

Не знам за логика но днеска си пускам предаването на Стойчо Керев което харесвам и тоя ми започва с предсказанието на Ванга че ще дойде време в което 1\3 от България ще се отцепи към друга държава :? Дето се вика прекалено много съвпадения стават... Там има и други интересни предсказания... който иска може да го изгледа!
http://news7.bg/predavania/vapros-na-gl ... SQxYxLfrtI

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 07 апр 2015 23:01

v.r.s. написа:
aleksandrov77 написа:Много съфорумници ме питат защо руснаците предпочитат Сърбия пред нас?
Ето затова:

http://www.blitz.bg/news/article/329486

После не ме питайте защо руснаците обичат повече сърбите от нас! Не питайте защо са дали за сърбизиране Македония!
Сърбите винаги са били верни приятели и братя на Русия!
А, ние винаги сме били подлоги на Запада и неблагодарници към Русия!
И днес сме подлоги на Запада и се вижда какъв е резултатът - циганизация, ислямизация и дебългаризация на България и беден български народ! Държава с разрушена икономика! :!:
45 години бяхме с руснаците и бяхме добре!
Когато България е с Русия винаги е била добре, а когато е със Западн(ал)ия свят е винаги зле, защото сме откъснати от нашите естествени съюзници! :!:
Защото цивилизацията е в Русия! :!:

По-точно е да се каже, че антибългарската руска политика е причината в България да се появят "русофобите", а и ние като Държава не дължим нищо на Русия, платили сме си освобождаването и то с лихвите. И как няма да питаме защо са дали Македония на Сърбия, като това е една от цените, които заплащаме за освобождението си.
Вече наистина започваш да дразниш с антибългарските си коментари, отивай в Санкт Петербург и ни остави да си живеем под робството на Вашингтон, Брюксел и Тел Авив, а ти се наслаждавай на свободата си, в свободна Русия.

Ако до 5 години не се промени нищо в България потеглям към Санкт Петербург!
Ако ПСВ и ВСВ бяхме с руснаците от самото начало и не бяхме почвали идиотската Междусъюзническа война, сега щяхме да имаме излаз на Бяло Море , Северна Добруджа и части от Вардарска или цяла Вардарска Македония!
Всяка държава , която е на губещата страна , е нормално да губи територии неприятно, но факт!
Аз лично съм благодарен на Русия , защото ако не беше Русия , сега в този форум щяхме да си пишем на турски и щяхме всички да сме с турски имена!
Вижда се идеално кой подкрепя Запада - ИД!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 07 апр 2015 23:06

aleksandrov77 написа:
v.r.s. написа:
aleksandrov77 написа:Много съфорумници ме питат защо руснаците предпочитат Сърбия пред нас?
Ето затова:

После не ме питайте защо руснаците обичат повече сърбите от нас! Не питайте защо са дали за сърбизиране Македония!
И днес сме подлоги на Запада и се вижда какъв е резултатът - циганизация, ислямизация и дебългаризация на България и беден български народ! Държава с разрушена икономика! :!:
Когато България е с Русия винаги е била добре, а когато е със Западн(ал)ия свят е винаги зле, защото сме откъснати от нашите естествени съюзници! :!:

По-точно е да се каже, че антибългарската руска политика е причината в България да се появят "русофобите", а и ние като Държава не дължим нищо на Русия, платили сме си освобождаването и то с лихвите. И как няма да питаме защо са дали Македония на Сърбия, като това е една от цените, които заплащаме за освобождението си.
Вече наистина започваш да дразниш с антибългарските си коментари, отивай в Санкт Петербург и ни остави да си живеем под робството на Вашингтон, Брюксел и Тел Авив, а ти се наслаждавай на свободата си, в свободна Русия.

Ако ПСВ и ВСВ бяхме с руснаците от самото начало и не бяхме почвали идиотската Междусъюзническа война, сега щяхме да имаме излаз на Бяло Море , Северна Добруджа и части от Вардарска или цяла Вардарска Македония!
Всяка държава , която е на губещата страна , е нормално да губи територии неприятно но факт!
Аз лично съм благодарен на Русия , защото ако не беше Русия , сега в този форум щяхме да си пишем на турски и щяхме всички да сме с турски имена!

440 години след падането на България под турско робство, в Карлово се ражда дете, с името Васил....това прилича ли ти на турско име? 11 години след него, в Калофер се ражда друго, с името Христо..и това ли е турско?

Обожавам просто клишетата и изцепките!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 апр 2015 23:16

Кашчей написа:
Groucho написа:Елинето искали около 280 милиарда ойро репарация от Хермания за Второто Световно Мариз :shock:

Тия що не искат и от Англия, ги ева у шибаняците :evil: Може и от Белгия и Франция да искат, заради Латинската империя, кога рицарите са ги евали, а ние после сме евали рицарите..дължат ни едно еване :mrgreen:

Тихо бре, ще вземат да се сетят, че сме им отнели Мизия, Тракия и Македония, кой знае от нас колко ще поискат !? :lol: :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 07 апр 2015 23:17

Ако бяхме в територията на Османската империя по времето на младодурците на Ататюрк не се знае какво щеше да остане от нас българите.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 апр 2015 23:25

гражданин от село написа:Ако бяхме в територията на Османската империя по времето на младодурците на Ататюрк не се знае какво щеше да остане от нас българите.

Само можем да гадаем. :?

Всъщност е малко известен факт, че среди в Османската Империя, точно преди Априлското Възстание, са искали дуалистична Османо-Българска Държава, нещо като Австро-Унгария.
Голям радетел за тая простотия е бил не-безизвестният Митхад Паша.
Плана предвиждал, 1-во да се слеят османските и българските училища, което е щяло да бъде в наш ущърб.
А после внедряване на наша "аристокрация" ( послушните богаташи - чорбаджии ) във власта в Цариград.

Това разбира се, се е приело като утопия ( за наше щастие ) от официалните османски власти, коитo не на шега са смятали, че в даден етап българите сме щели да узурпираме власта в цялата империя. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 апр 2015 23:28

гражданин от село написа:Ако бяхме в територията на Османската империя по времето на младодурците на Ататюрк не се знае какво щеше да остане от нас българите.

Като знам кви територии тогава са предали Великите западни сили на сегашна Турция, жална й майка на България, ако не беше в сферата на влияние на Русия тогава.
Има си в Анкара в музей експозиции в на турските войни през миналия век, само насам не са били обърнали поглед. Що ли тъй?
От всички територии дет са ги взели турците под ръководството на Ататюрк, тези от руснаците са били най-малката част. Една на майка си в къна.
Последна промяна от fcb_bg на 07 апр 2015 23:31, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 апр 2015 23:30

aleksandrov77 написа:
v.r.s. написа:
Ето затова:

Всяка държава , която е на губещата страна , е нормално да губи територии неприятно но факт!

Явно историята не е била от силните ти предмети и не е любимото ти четиво.
Точно Русия е виновна за загубата на територии през Междусъюзническата война, тъй като отказва да бъде арбитър в спора с Гърция и Сърбия, каквито договорки има преди започването на Балканската война. Т.е. отново застава на страната на Сърбия и против нас, както го е правила и преди, а и след тази война. Русия застава на страната Сърбия и през ПСВ, в която е губеща така, че няма как да бъдем победители, ако сме участвали на страна на Русия, след като тя е губеща страна.
А колкото до териториите за които пишеш, че сме щели да придобием при положение, че сме били на страната на Русия, това е толкова нелепо, че просто нямам думи. Единствено Германия дава обещание, че ще си върнем заграбените територии от Гърция, Сърбия и Румъния, докато Русия отново застава на страната на Сърбия.
Твърдението ти, че ако не е била Русия сега ще пишем и говорим на турски и ще бъдем с турски имена, също е доста несъстоятелно, защото ние за 500 години запазихме, народността, вярата, езика и имената си, а след априлското въстание и зверствата, в Европа се поставя българският въпрос и решаването му и дори да не беше Русия, България щеше да получи автономия, а вероятно можеше да се постигне и споразумение за дуалистична Турско-Българска държава, по примера на Австро-Унгария, включваща етническите граници на България.
Така, че не е лошо да прочетеш малко история и да разбереш, че Русия почти винаги е срещу българските национални интереси и винаги на страната на Сърбия.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 07 апр 2015 23:33

THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:
Groucho написа:Елинето искали около 280 милиарда ойро репарация от Хермания за Второто Световно Мариз :shock:

Тия що не искат и от Англия, ги ева у шибаняците :evil: Може и от Белгия и Франция да искат, заради Латинската империя, кога рицарите са ги евали, а ние после сме евали рицарите..дължат ни едно еване :mrgreen:

Тихо бре, ще вземат да се сетят, че сме им отнели Мизия, Тракия и Македония, кой знае от нас колко ще поискат !? :lol: :|

Ще дойде време за ресто!Пазя документите
на дядо ми (на български,гръцки,френски и английски),където са описани всеки декар,къща,плевня,обор,маслиново,бадемово,смокиново дърво.И така са хиляди в България.Преди 1989г. в паспорта на майка ми пишеше - родена в с. Еникьой окръг Гърция. :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 апр 2015 23:37

гражданин от село написа:
THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:

Ще дойде време за ресто!Пазя документите
на дядо ми (на български,гръцки,френски и английски),където са описани всеки декар,къща,плевня,обор,маслиново,бадемово,смокиново дърво.И така са хиляди в България.Преди 1989г. в паспорта на майка ми пишеше - родена в с. Еникьой окръг Гърция. :lol:

Ще дойде, ма друг път. Начи прогнозата ми е до макс. 20г. Кърджалийска област да поиска турска власт.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”