Мнениеот КироВарна » 07 апр 2015 11:15
Обръщам се към г-н honda.Първо за протокола,ти се извинявам за шегата с колите!Не съм искал да те обидя и се надявам,че не съм го сторил!!!За онзи мач дето пишеш,че не виждаш засада при случая с Бергонси.....е именно за това говоря!По всички новини и по всички канали,се вижда този близък план....и край!На гола за ЧЕРНО МОРЕ повторения,при вашия гол повторения на засадата!Само тук никъде не показаха повторение от друга камера!!!При общ план ще се види,че положението е при вдигнат флаг и спряна игра!Ако си бил на мача,е странно че не си го видял!Това е на вратата,която се намира пред клетката за гостите!За това,че ме питаш "още веднъж"дали съм сигурен,че съм гледал футбол преди 90-те години,вече не се обиждам!Приемам го като комплимент,че младея!За съжаление не е така!Младея си аз,но футбол гледам от 65-та година!По принцип,не само от софийски и от пловдивски отбори не можеше да се взимат футболисти.Въобще беше много трудно движението на играчи между отборите.Затова съставите бяха постоянни и се знаеха даже от жените на запалянковците!Тогава нямаше фенове.Запалянковци бяхме!Това,че софийските и пловдивските отбори се ползваха с протекции е вярно!Но не и за вас!Левски и особено ЦСКА вземаха наред,каквото решат.Ако не е можело да се вземат от софийски отбори футболисти,как супер звездата на Локо Сф и на българския футбол НИКОЛА КОТКОВ дойде на Герена?Как Митков дойде от Спартак Сф?От Пловдив как дойде Ламята?Той е от Локо Пд.Тези са ей така на прима виста и по бегли спомени.Ако се хвана да правя по подробен списък,няма да ми стигне нито мястото,нито времето,нито търпението!Това за търпението,не означава че съм припрян човек....а че не мога да ви търпя!!!Постоянно се обсъждат очевадни истини,а вие постоянно извъртате и казвате на черното бяло!За ЦСКА да не почвам,по добре!Там батака с откраднати футболисти е доста по голям!Както говориш,че как Дража пазела Пловдивските отбори така Славков,Костадинов (Ботев)и Керимов,Садъков(Локо)си им бяха основни играчи!Не само те,но нали се сещаш няма място вече,а и времето ме притиска!Сетих се и за Джевизов и за Георгиев,мани,мани!Много са,макар че в думите ти видях съжаление как някои не сте могли да вземете!Не искам да бъда груб,но не е ли нагло?В другите градове хора няма ли?Те на малко радост,право нямат ли?Гетов не ме интересува от къде сте взели,но го познавам лично!Юноша на Спартак Вн е и при тях стана футболист.Човек не стана,но това е друга тема!Плебеите тогава изкараха добро поколение с него,Жиката Господинов и Иван Петров!Но както и ти пишеш,да не се отдалечаваме от темата.За националния отбор,какво мисля вече ти писах!Ако няма да четем,защо пишем?Нищо,аз ще повторя,но този път го прочети.Основата на националния отбор бяха работещите школи!Ако си забелязал,аз може и да съм местен шовинист,но не говоря за своя любим отбор,а за всички ощетени от набедените грандове!И в този тон ще кажа,че Варна по различни причини,не е дала достатъчно материал за Националния!Но Благоевград,Пловдив,Стара Загора и около 90-те години и Етър,бяха благодатно продуктивни!!!В годините много добре работеха школите на Локо Сф и Септември!Във всеки град имаше отбор с база и условия,даже и в най малките!А сега даже в големите градове,един стадион няма!Няма ги спортните училища,спортните роти!Във ВАРНА има едно много реномирано висше учебно заведение!Военно-морското училище "Н.Й.Вапцаров"!Ако футболния отбор на това училище от 80-те години участва в днешната А група,гарантирано ще е в първата шестица!!!Държавна политика и стратегия няма за футбола и спорта!Затова и футбол няма!Затова и спорт няма!Имал съм щастието около 2000-2002 година да работя в малък гръцки отбор!Всички даже до най ниските окръжни групи,имаха осигурени терени...и забележи държавна субсидия с която се покриваха разходите за съдийски такси,мед.обслужване и транспорт!Затова Гърция стана Европейски Шампион,затова гръцките отбори са абонирани за Шампионска лига....как работят в баскетбола,да не говорим,че ще се разплача защото съм много чувствителен!Докато не се замислим за спорта в цялата страна,до най малкото селце,нищо няма да имаме!А ти ми разправяш,че няколко футболисти не сте успели да вземете!Единственото което трябва да вземете,е пример от добре работещите!Не да им завиждате и да искате да ги сринете!Вижте Гришата!Ако я нямаше неговата Академия,Националния щеше да е още по зле!Нали и него го плюехте,както сега плюете Домуса?Венци Стефанов,добър или лош...също направи школа и драпа за стадион,в тия тежки времена!А вие от ЦСКА и Левски,както винаги търсите кого да закопаете!!!Та ако не си ми разбрал пак позицията,ще обобщя:Не са важни отделни отбори,а цялостно развитие!Защо чрез медиите и чрез софийските журналисти,се мъчите да ни внушите,че загинат ли вашите отбори ще загине и България!Абе айол,тя 500 години под турско робство не е загинала,че сега ли?Вие,че не сте стока е вярно....но не сте по лоши от турците!!!