Арсенал - Ливърпул - 04.04.2015 |14:45| 4-1 FT

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

john barnes
Контакти:

Re: Арсенал - Ливърпул - 04.04.2015 |14:45| 4-1 FT

Мнениеот john barnes » 05 апр 2015 13:25

sunscres92 написа:Не е точно така, предният сезон, когато станахме 2-ри и Суарез искаше да си тръгне в посока АРСЕНАЛ, точно американците го спряха на сила да си тръгне от клуба. Следващият сезон нямаше вече какво да се направи.

Ти нещо се бъркаш. Суарес ревеше за арсенал през лятото на 2013г. Тогава остана и станахме втори. Но не мога да го причисля точно него към млад и перспективен,той си беше завършен играч,когато го купихме. Говоря за играчи като-джан,морено,айби,стърлинг,маркович и ориги.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 05 апр 2015 15:10

KingKenny написа:Това беше футболно унижение. Ако съм мениджър и виждам отборът ми да играе по този начин, ще се обеся.
Две думи за Роджърс - втори мач подред бърка начина, по който трябва да излезе. Два задължителни за печелене мача(с Арсенал стана впоследствие такъв) играем кошмарно. Ето и фактите - срещу Юнайтед излизаме без Балотели и Джерард, двама от тримата ни най-опитни играчи. 1-2 загуба. Срещу Арсенал - 2-ма централни защитника(Сако,Туре), ляв бек(Морено), 4-ма опорни полузащитника(Алън,Лукас<Джан и Хендо), един атакуващ полузащитник(Коутиньо), едно крило(Маркович) и един втори нападател(Стърлинг).
Добре де, някой да ми измисли формация, в която всички тези хора могат да играят на предпочитаните си позиции. Това беше извращение за футбола.. По-грозно подреждане на отбора бе само онова в мача срещу Фулъм при Бенитез, който излезе с 2-ма центр. защитника и 4 бека..

В заключение по темата Роджърс - цял сезон в ключови мачове той бърка подредбата на отбора, вследствие всички играят безумно и безидейно, оттам следват и множеството загуби.
Логичното развитие на сезона ? - 5-7мо място.
Бъдещето на Роджърс ? - Върнете се през 2012г. и си помислете при същите резултати какво последва.

За Стърлинг - абсолютно леке. Роджърс не само трябваше да го извади от групата за мача. Той трябваше да бъде в U21 формациите до края на сезона. Такова извиване на ръце гледахме лятото на 2013г.

Ливърпул не се учи от грешките си. Тъпчем на едно място. Отборът има потенциал и то огромен, но нещо куца. Къде ? Има хора, които трябва да отговорят на този въпрос.

:lol: :lol:
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 05 апр 2015 15:23

john barnes написа:Тренер,янките наистина залагат на млади играчи,но май искат мениджъра да ги развива и после да бъдат продавани за големи суми. Ако сега се продаде и Стърлинг,това ще потвърди тезата ми. Каква е файдата тогава,ако янките наистина за това са купили отбора и това им е вдинствената цел? Ставаме като арсенал доскоро- продаваме си най-добрите играчи всяка година и се задоволяваме със топ 4...само че ние и това не можем.

Споко бе ,Стърлинг няма да се продаде . Надявам се ,да не е това целта на собствениците ,както ти казваш. Тези млади играчи ,трябва да израстнат още игрово и психически и да печелят титли и купи с Ливърпул ,това мисля и се надявам да се случи.
Значи виждаш ,че янките залагат на млади играчи ,но мрънкаш срещу Роджърс ? Къде си видял отбор с доста млади играчи да печели титли ? Няма такъв.
Да ,това че продадоха Суарес ,никога няма да им го простя . Ако продължат да режат ръцете на мениджъра и да му продават най добрите играчи ,ставаме мишки .Мисля,че няма да има други подобни случаи и няма да станем като Арсенал.
Между другото ,от играчите ни под наем ,редовно играят само Илори ,Тейшейра и Ориги и е логично да очакваме тия тримата да се наложат в отбора а останалите най вероятно ще бъдат продадени .
Последна промяна от suareshampion на 05 апр 2015 16:02, променено общо 2 пъти.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 05 апр 2015 15:32

Тренер не ми хвали Кирето.Той толкова пари наля в Лудогорец , че трябва 5г поред да играе в ШЛ за да си ги избие.Нещо това не виждам как ще стане.
И най-вече ако удържи обещанието да си направи стадион и мачовете от ЕКТ да си ги играят в Разград.И сега ще те питам нещо.
Ако ти си треньор на отбор който гостува на Лудогорец не би ли предпочел да направиш тренировка преди мача на "стадиона" на Лудогорец , а не в Русе а ?!
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 05 апр 2015 15:39

iliev72 написа:Тренер не ми хвали Кирето.Той толкова пари наля в Лудогорец , че трябва 5г поред да играе в ШЛ за да си ги избие.Нещо това не виждам как ще стане.
И най-вече ако удържи обещанието да си направи стадион и мачовете от ЕКТ да си ги играят в Разград.И сега ще те питам нещо.
Ако ти си треньор на отбор който гостува на Лудогорец не би ли предпочел да направиш тренировка преди мача на "стадиона" на Лудогорец , а не в Русе а ?!

Кирето ще го хваля ,защото човека заслужава .
Да ,предпочитам да направя тренировката на стадиона ,на който ще играя на другия ден .За да свикнат момчетата ,малко или много с терена .
Но в България няма такава практика ,доколкото знам ?

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 05 апр 2015 16:37

suareshampion написа:
iliev72 написа:Тренер не ми хвали Кирето.Той толкова пари наля в Лудогорец , че трябва 5г поред да играе в ШЛ за да си ги избие.Нещо това не виждам как ще стане.

Кирето ще го хваля ,защото човека заслужава .
Да ,предпочитам да направя тренировката на стадиона ,на който ще играя на другия ден .За да свикнат момчетата ,малко или много с терена .
Но в България няма такава практика ,доколкото знам ?

Едва ли Галин би си правил труда да тренират и т.н. да са в Русе вместо в Разград ако има условия.Там няма свестен хотел , а всички знаем , че има точно един свестен ресторант.
И е много голяма вероятността точно там да се засечат с Кирето и съдии на една маса и тогава ще стане много сконфузна ситуация.Може да питаш служителите на ПБМФ какво мислят за Кирето ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
gogovcite
Контакти:

Мнениеот gogovcite » 05 апр 2015 20:17

suareshampion написа:gogovcite,абе какъв беше тоя страх вчера ? Как се уплашиха всички ,не е истина .Ще кажеш ,че излизат срещу Барса или Байерн ?? И това вече втори мач ,и срещу манафите беше същото положението . Не мога да си обясня нещата ? Айде за младите в отбора ,донякъде имам обяснение ама опитен играч ,като Коло Туре да глътне толкова гипса е необяснимо ? С такъв опит зад гърба си и тръгва да ми я води а е последен в защита и Арсенал правят дълбока преса ? Грозна картинка . И не само това ,имаше сумати смешни отигравания .
Лукас и той беше плах ,Хендерсън както винаги и той ,Алън и той втори мач е неузнаваемо плах,страхлив и некоцентриран ?? Не можеха два паса да си дадат бе ,бах му майката аз ? Ами тоя Миноле ? Кво е тва бе нашия ? Подреждаш си стената да ти пази единия ъгъл и си пазиш другия ,елементарно .А те му я шибнаха в неговия ъгъл ? И той глътна гипса пак ,като първия полусезон и като целия минал сезон ,разбира се .
За Морено да не говорим ,той пък показва уж някакво самочуствие ,но много глупости прави .Ужасен е . Няма място в титулярния състав към тоя момент ,ся няма кво да се лъжем . Как няма да го биеш там бе ? Остави се да го минат ,като спрял влак ? И това му е сигурно 10 фатална грешка през сезона ??? Ееееееееее не ,тотално ме подведе тоя малкия .Аз толкова разчитах на него и му се радвах .В Севиля беше корено различен .
Може би и Роджърс има вина за този психологически срив в отбора ,но основно аз си виня играчите .
И тоя Лазар ,как няма да я подадеш там бе ееййййййй дърводелец ? Ми става 0-1 и мача тръгва в съвсем друга посока ,не е ли така ? Те щяха да тръгнат да връщат гола ,да се поуголят отзад ...а ние се затваряме ,използваме бързия Рахимчо , играем на контра и можеше и още да им вкараме . Този лош пас на Лазар ,отново го отдавам на плахост,страх и неувереност . Ебати ташака ,не ги е срам .При 3-0 вече мача свърши, почнаха да контролират топката през второто ,но кел файда вече ,ония се позатвориха и нямаше пространства ? И пак допускаха елементарни грешки ,до самия край мача допускаха грешки .Джан ,кво беше това остро влизане ,при положение ,че имаше вече един жълт картон ? Огромна глупост .
Не ,не направо не мога да ги позная от два мача насам ?? Тъкмо се зарадвах ,че станаха стабилни отзад и те пак се изсраха на метеното ? Ами ние допускахме по един макскимум два удара ,по време на мачовете тая година ? Ся ,знам че не може във всички мачове да се играе перфектно ,но точно срещу преките конкуренти да излязат толкова страхливо ,не го очаквах .
Добър отбор сме ,но все още млад и неопитен . Усети се липсата на Шкъртел .Тъкмо влезе в час и къде я направи и той тая глупост ,при положение ,че знае много добре какво ще последва ? Пресен пример имено с него и Коща ? И опита на Джерард липсваше в тия два мача . Но и той отиде и направи същата глупост ? Малоумна работа . Нямам думи .

Ти говориш за страх, но аз не съм сигурен, че това е точното определение. Има една дума в българския език, която много точно съвпада с поведението на отбора вчера - овчидушие. Нямаме лидер! Няма го човекът, който е готов да хапе, да плюе, да мачка, да се разправя със съдиите. Такъв, който да вдъхновява и озлобява и останалите. Такъв, който да е готов да поеме освиркванията при гостуванията на отбора, да не се притеснява от коментарите в медиите на другия ден. Дето не мисли кое е правилното решение, а действа инстиктивно, рисково и първично в името на това да поведе отбора. Много по-лесно е да подкрепиш такъв човек, но е трудно ти да си този, който да изпъчи гърди, да се набута между шамарите и да води уж безмислени понякога спорове. Такъв беше Суарез, такъв е и Джерард, но тях ги нямаше вчера на терена.
Хендо има желанието, има и смелостта, но няма харизмата на такъв човек. Няма и чисто футболните качества. Тук искам да поясня, че аз го смятам за много важен за отбора и съм на мнение, че той има място при нас, но не е лидерът, от който се нуждаем. Стъридж и Коутиньо за съжаление също не са такива ЛИЧНОСТИ. Колкото и добри футболни качества да имат те не са хора, които могат да поведат отбора в тежък момент, а са по-скоро хора, които се влияят от общото настроение. Според мен такива качества има Джан, донякъде Шкъртел и малкия Айб. Но трябва някой, който играе в предни позиции да е водачът. Не може да очакваме от централен защитник да обръща мачове, нали? Виж как рухна отборът след първия гол. Та те взеха мача за 10 минути! Този момент беше много показателен за липсата на лидер и оттам, както ти споменаваш, психика на отбора. И погледни кои имат наказание - Джерард, Шкъртел и Джан. Другите просто си мишкуват, това е. Затова съм готов донякъде да разбера Джерард и колкото и глупава да беше постъпката му в миналия мач да го не го обвинявам. Много е трудно да гледаш отстрани как ти мачкат отбора и да знаеш какво трябва да се направи, но да нямаш подкрепа.
Друга причина, чисто футболна от вчера, е неспособността на централните ни защитници да изнасят топката. Видя ги и в двата мача, в които ни играха с висока преса как се затрудняваме. Нито Сако, нито Туре се чувстват сигурни при такава преса. Ловрен трябваше да е човекът, който да запълни тази дупка, но пък той е много колеблив в дефанзивен план, а това все пак е основното за един ЦЗ.
Уф, аре че много дълга тирада стана и сигурно ще доскучее на хората. Ще правим генерални оценки след края на сезона...
Hala Madrid

iliyan

Мнениеот iliyan » 05 апр 2015 21:11

Гого точно заради такова инстинктивно действие в предишният мач Стиви получи червен картон.Връща се след контузия , скачат му в краката с бутонките напред и той реагира като всеки нормален човек.
Само , че от лидера не се очакват точно такива действия.В някои случаи човека не се сдържа и този път Стиви го направи точно когато не трябваше.Същото може да е каже и за Шкъртел.
Това се случи когато не трябваше и когато отбора имаше нужда и от двамата ги нямаше.Не може да им се сърдим.Реакцията им е човешка.Кофти момент , но живота продължава.
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
gogovcite
Контакти:

Мнениеот gogovcite » 05 апр 2015 22:36

iliyan написа:Гого точно заради такова инстинктивно действие в предишният мач Стиви получи червен картон.Връща се след контузия , скачат му в краката с бутонките напред и той реагира като всеки нормален човек.
Само , че от лидера не се очакват точно такива действия.В някои случаи човека не се сдържа и този път Стиви го направи точно когато не трябваше.Същото може да е каже и за Шкъртел.
Това се случи когато не трябваше и когато отбора имаше нужда и от двамата ги нямаше.Не може да им се сърдим.Реакцията им е човешка.Кофти момент , но живота продължава.

На едно мнение сме.
Hala Madrid

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 06 апр 2015 01:29

Тъжна втора поредна загуба във важен за Ливърпул двубой. Жалкото е че тя като че ли слага край на надеждите ни за успешен сезон (поне що се отнася за вечните оптимисти... от прочетеното разбирам че за някои такива надежди изобщо е нямало... ) и отново започват дискусии за уволнение на мениджъра и кой от футболистите става или не става за отбора... Не искам да се връщам към стари спорове, умората от които ме накара да се отдръпна от форума, но се включвам с мнение защото виждам че се увеличават хората, които проглеждат и осъзнават истинския проблем на отбора в последните 7 години (без значение от името на мениджъра в различните години от този период) и искам да ги поздравя за това. А истината е че големият проблем на отбора се крие в управлението и собствеността на отбора и факта, че последните 7 години водещата цел е финансовата печалба, която може да се извлече от отбора, а не спортните му успехи. В това отношение сегашните собственици са по-зле дори от паразитите Хикс и Жилет, които поне до неудачната борба за титлата, когато останахме на 4т от МЮ, инвестираха в отбора толкова колкото за ФСГ не можем и да мечтаем (друг е въпроса че след това в опита си да си върнат инвестираните средства разрушиха клуба и до ден днешен не съм напълно убеден че нямат нищо общо със сегашните паразити). А за тези, които смятат че сме ударили джакпота с ФСГ и сме харчили много на трансферния пазар ще припомня че от двата основни спонсора идват 50 млн паунда годишно, отделно са парите от маркетингови продажби и ТВ права, а освен това най-активни на пазара сме били след продажбата съответно на Торес и Суарес - двама фундаментално важни играчи за спортните успехи на отбора. Така че всеки средноинтелигентен човек може сам да прецени от къде идват парите и къде отиват печалбите. С оглед на резултатите очевидно не отиват за развитието на клуба. Преди 3 години бях обвиняван, че съм влюбен в тогавашния ни мениджър и тези мои разсъждения са породени от желанието ми да хвърля вината другиму само и само, за да го оневиня за неговите грешки. Тогава малцина ме разбираха, но дано поне сега тези, които са обвинявани че са влюбени в Роджърс да ме разбират и да виждат истинските пробреми на клуба. А за тези, които са влюбени не в Роджърс, Далглиш, Бенитес, Хенри, Уорнър, Хикс или Джилет, а в Ливърпул съм сигурен че ме разбират и както казах по-горе ги поздравявам за това ;)
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Върни се в “Ливърпул”