Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Player » 01 апр 2015 14:04

Наистина ли тук се обсъжда кеча и по точно WWE. WWE е толкова детски заради PG-то. Имаха ядове с телевизиите и трябваше да го направят такъв или отиваше малко в трета глуха. Друго беше при Attitude ерата.Но дори и тогава нямаше сериозни неща, защото тези хора трябва след 3 дни да са на 1000 км., здрави прави и да нямат разбити муцуни. Контузиите са им реални защото са неизбежни при някои опасни неща, въпреки многото тренировки. Всички които го гледат са наясно какъв театър е, но го харесват защото си е една сапунка с много обрати, шоу елементи и забава. Излизанията на манията винаги са атрактивни и е съвсем очаквано, Винс се е бръкнал да покаже малко мощ и сила в големия "враг" Русия и нейния представител така наречения Русев. От едно театрално шоу направихте тема за политика между САЩ и Русия....

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 апр 2015 14:41

Player написа:Наистина ли тук се обсъжда кеча и по точно WWE. WWE е толкова детски заради PG-то. Имаха ядове с телевизиите и трябваше да го направят такъв или отиваше малко в трета глуха. Друго беше при Attitude ерата.Но дори и тогава нямаше сериозни неща, защото тези хора трябва след 3 дни да са на 1000 км., здрави прави и да нямат разбити муцуни. Контузиите са им реални защото са неизбежни при някои опасни неща, въпреки многото тренировки. Всички които го гледат са наясно какъв театър е, но го харесват защото си е една сапунка с много обрати, шоу елементи и забава. Излизанията на манията винаги са атрактивни и е съвсем очаквано, Винс се е бръкнал да покаже малко мощ и сила в големия "враг" Русия и нейния представител така наречения Русев. От едно театрално шоу направихте тема за политика между САЩ и Русия....

Аз чаках жребия за евротурнирите, ма уефаджиите се опариха вече и рекоха, че ще разминат руските и украинските отбори.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 01 апр 2015 17:18

Player написа:Всички разкриха русофилчетата какъв въздух под налягане са. Единия от тях пускаше теми и снимки на изоставения стадион в Детройт и с това "доказваше" как рухва САЩ. Ама и думичка не каза после за новия футуристичен стадион в Атланта. САЩ винаги ще имат парички. Ще си напечатат ако им залипсват и пак ще имат повече от другите. Та така и за запада сега. Отделят се , разпадат се, обедняват и тинтири минтири. САЩ и запада винаги ще имат в пъти повече пари от Русия и военния бюджет винаги ще е поне 10 към едно спрямо рашън утопейшън. Русия винаги е била и винаги ще е по бедна и по-изостанала от запада. Винаги!

Нормално , САЩ и Запада ограбват почти целия свят и най-вече по-малките и по-слаби държави и така си поддържат изкуствено високия си жизнен стандарт иначе съвсем ще го закъсат! Но това не ги прави олицетворение на доброто - тъкмо обратното!
Само че държавите за ограбване свършиха и стандартът им започна да пада! :mrgreen:
България бива ограбвана от Запада по мирен път чрез МВФ и СБ!
Златото се краде от "Дънди прешъс", а колониалните фирми ограбват печалбите, като не плащат данъци в България! Факт!
Докато Русия винаги е давала а по-малките държави и с това се отличава от Запада!
В Беларус имат два пъти по-висок жизнен стандарт именно защото Русия им помага!
И България беше добре с Русия , защото руснаците ни даваха евтин нефт и газ, построиха ни АЕЦ който не само ни даваше евтин ток, но и изнасяхме в съседните държави! Даваха ни заеми, някои от тях безвъзмездни и благодарение на това имахме производство!
След 1989г. САЩ заповядаха на България да си унищожи икономиката си, защото стоките ни макар и не чак толкова качествени , бяха по-евтини и някои от тях бяха конкурентни на западните стоки и за да няма конкуренция под техен диктат си унищожихме производството! Факт!
Затова съм за съюз с Русия и незабавно излизане от сатанинските антибългарски структури НАТО и ЕС!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 апр 2015 18:00

Германското правителство одобри днес проектозакон, който налага ефективна забрана на фракинга за шистов газ, съобщи агенция "Ройтерс".

При фракинга, или хидравличното рабиване, се използва вода под налягане и химикали, за да се извлече газ от шистовите скали. В Германия има сериозна съпротива срещу технологията заради опасения, че питейната вода може да се замърси.

Министърът на околната среда Барбара Хендрикс заяви, че проектозаконът предвижда едни от най-строгите условия за фракинг.

"Защитата на здравето и на питейната вода са основни приоритети. Затова искаме да ограничим фракинга, колкото е възможно", каза Хендрикс.

Законът предстои да бъде одобрен от парламента и в такъв случай фракингът за шистов газ на практика ще бъде забранен през следващите няколко години. Технологията ще може да се ползва при проучвания, но при строго определени условия и след оценка на рисковете и влиянието над околната среда.

Проектозаконът може да позволи фракинга за шистов газ с търговски цели от 2019 г., но само след успешни проучвания и след одобрение от специална комисия.

Индустрията в Германия предупреди, че ограниченията може да увеличат зависимостта на страната от вноса на енергия, когато нарастват геополитическите притеснения, най-вече заради конфликта в Украйна. Сдружението на германската индустрия (BDI) заяви, че новите условия са прекалени.

Миналата година руският газ е осигурил 37% от потреблението в Германия. Само 12% са били покрити от собствени резерви. Преди 10 години този дял е бил около 20 на сто.

Законът позволява фракинг за газ, който е на голяма дълбочина и може да бъде извлечен по-лесно (т.нар. tight gas). Тази технология се използва от десетилетия в Германия. Била е въведена през 60-те години за извличане на газ от пясъчни слоеве. И този метод обаче ще бъде обект на по-строги проверки за безопасност на околната среда, отбелязва Барбара Хендрикс.

Забраната за фракинг ще важи във всички райони, които осигуряват питейна вода, включително където има язовири. Забранен е фракингът на дълбочина до 3000 метра. Мюнхенският вестник "Зюддойче цайтунг" обяснява, че в момента находищата на шистов газ в Германия, които представляват икономически интерес, са намират между един и два километра дълбочина.

Според проучване на института Forsa от 2013 г. 79% от германците подкрепят по-строги регулации за околната среда.

"Ройтерс" отбелязва, че редица европейски държави се надяваха да се възползват от бум на шистов газ подобно на САЩ. Силното противопоставяне обаче, падащите цени на петрола и съмнения за самите залежи в Европа поставиха под въпрос бъдещето на фракинга.

Американската корпорация "Шеврон" например спря да проучва за шистов газ в Полша, защото находищата не се оказаха толкова богати.

Във Франция и България има мораториум над фракинга, във Великобритания пък регулациите са много строги, отбелязва "Ройтерс

Дойче-путинови рубладжии...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 апр 2015 19:35

Консултантът по космически технологии Дейвид Едеър разказва за своите невероятни преживявания в Зона 51 когато, още като тийнейджър, е тествал един от своите прототипи на двигател с електромагнитен синтез.

ВЪПРОС: Разкажи ми за разпространяваното от теб писмо за изобличаване на правителството.
Дейвид Едеър (Д.Е.) - Писмото се основава на поредица събития, които започнаха, когато през 1997 за пръв път свиделствах за Д-р. Стивън Гриър. Какво искаме ли – много просто: въпросът да се разгледа от Конгреса, което ще свали тоталния имунитет от клетвата за спазване на националната сигурност. Д-р. Гриър ни казва, че има стотици свидетели. Зная, че е вярно, защото през 1971 видях много хора да работят по тези неща.
ВЪПРОС: В Зона 51 ли ?
Д.Е. - Да. Видях ги под земята да работят по различни летателни устройства и по какво ли още не. Вярвам, че има хора, които са прекарали 30 години или повече в работа по тези проекти. Представете си какво биха могли да ни разкажат! Но, което е по-важно, ще ни кажат кой им е плащал и кой е подписвал чековете.
ВЪПРОС: Значи искате публично изслушване ?
Д.Е. - Да. Искам светът да чуе какво имат да кажат тези инженери.
ВЪПРОС: В предварителното ни интервю ми каза, че това събитие ще промени радикално живота ни, че можем да започнем да интегрираме някои висши технологии в нашата инфраструктура.
Д.Е. - Точно така, но разплитането на всичко поставя проблем. Когато бях в Зона 51 ме водеха покрай офиси, чиито врати бяха затворени, в посока към хангарите и лабораториите - оставиха ме в една стая и ме заключиха вътре. И стоях там, докато Генерал ЛииМей дойде да ме вземе. Но, докато минавахме край тези офиси, видях много хора да работят в тях.
ВЪПРОС: Чакай малко, Генерал Къртис ЛииМей лично дойде да те изведе, така ли ?
Д.Е. - Да. Ако прочетеш неговата автобиографична книга, наречена “Железният Орел” ще разбереш, че той беше бивш командир на SAC [Стратегическа Въздушна Команда]. Генерал Къртис ЛииМей: пенсиониран на 1 февруари, 1965; умрял на 3 октомври, 1990. ЛииМей беше петият шеф на персонала на Американските Въздушни Сили. В края на книгата са показани неговите родители. Те живееха в Маунт Върнан, Охайо. И аз живеех там, когато построих своите първи ракети с термоядрен синтез. Сложиха ме на корицата на местния вестник.
ВЪПРОС: Как стана това ?
Д.Е. - Защото майка ми, Еванджелин Едеър, се грижеше за неговите родители.
Ето защо ЛииМей ме познаваше лично. И когато нашият местен конгресмен започна да финансира моята втора ракета, “Маунт Върнан Нюз” научиха за тази история. Тази ракета беше най-бързото превозно средство, построявано някога на Земята.
ВЪПРОС: Тук, на снимката, втората ракета ли е ?
Д.Е. - Да; имаше всякакъв вид вестникарски истории напечатани за мен, които съм запазил. Бях финансиран от конгресмена Джон Ашбрук. Той беше председател на комитета за Вътрешна Сигурност на Конгреса. Това е много силна позиция. Той беше също така и в Образователния комитет и в Комитета по труда и именно така финансира работата ми – чрез отдела по Образование. След това, когато се появиха Въздушните сили за да инспектират моята втора ракета, бяха тотално шашнати заради всички формули и прототипа, който бях изградил от боклуци. Знаеха, че съм напипал нещо, за това ме финансираха чрез NSF [Национална Научна Фондация].
ВЪПРОС: Не ми ли каза, че е имало две ракети?
Да. Имаше два такива прототипа. Този отиде на панаира на науката. Но има един, който никога не беше показан публично.
Построихме един двигател за пред местните хора, за да видят върху какво работим.
Но всъщност ние произвеждахме две ракети.
ВЪПРОС: Да се върнем на твоя експеримент в Зона 51 и на генерал Къртис ЛииМей.
Д.Е. - Двигателят с електромагнитен синтез, е много бърз. Няма нищо, което да се сравни с това. Двигателят с течно гориво и този с твърдо гориво са като някой модел с Т-образен двигател, в сравнение с Ламборджини. Това нещо излиташе толкова бързо. Минаваше от нула до 8,754 mph за около 4.6 секунди. Беше толкова бърз, че дори не можеше да го видиш.
ВЪПРОС: Толкова бързо тръгваше от статично положение ли ?
Д.Е. - Да. Просто не можеше дори да го видиш – това беше нещо като да се опитваш да наблюдаваш куршума, който напуска цевта.
ВЪПРОС: Това е невъзможно да се види с просто око.
Д.Е. - Да. Затова всеки на ракетната площадка си мислеше, че е избухнало. Изградих по-голямата част от него от Титан. Също така използвахме и инконел* и карбонит. В тази ракета бяхме включили всякакви от познатите материали, осигуряващи лекота и здравина.

Откъс от книгата "Тайните проекти"

А по "Дискавъри" и "Нешанъл", когато направиха филми за Зона 51, показваха някви съвсем други неща. :lol:

Иначе са "научни" канали. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 апр 2015 19:43

Начи е ясно как веселия старец успява да разнесе подаръците... :mrgreen:

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 01 апр 2015 20:24

Новата банка под егидата на Китай обхваща над 40 страни и се разглежда като конкурент на съществуващите световни институции

Този уикенд Русия, Холандия и Австралия обявиха, че ще се присъединят към ръководената от Китай Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB).

Членството в банката се превърна в нещо като тест за дипломатическото влияние на Китай и САЩ. Банката за развитие се смята за конкурент на съществуващите институции като Световната банка или Азиатската банка за развитие, пише Quartz.com.

Китай е изправен пред невъзможността да увеличи своето влияние в сега съществуващите институции – Пекин управлява само 6,47% от гласовете в Азиатската банка за развитие, 5,17% в Световната банка, и 3,81% в Международния валутен фонд. Затова Китай реши просто да изгради своя собствена алтернатива.
Банката има за цел да компенсира разликата във финансирането за нуждите на района от около 800 млрд. долара годишно за инвестициите в инфраструктура, показват данни на Азиатската банка за развитие. Очаква се AIBB да започне работа по-късно тази година.
Досега над 40 страни са се присъединили към AIIB, като крайният срок за присъединяване към основателите изтича на 31 март. Съединените щати и само един от основните им съюзници – Япония, остават извън този списък.

САЩ и други критици се съмняват дали водената от Пекин институция ще покрива международните стандарти за прозрачност и устойчивост на дълга, както и стандартите за защита на околната среда и социална защита, или просто ще се превърне в един от инструментите на китайската външна политика.

Миналата седмица финансовият министър на Япония заяви: „Освен ако Китай не изясни тези въпроси, които не са ясни на всички, Япония ще остане предпазлива”.

Но тъй като все повече държави се присъединяват към банката, толкова по-вероятно става AIIB да следва международните стандарти, отбелязват наблюдатели.
Ето всички страни, които са се присъединили или са подали заявление за членство в AIIB, освен Испания, която заяви в края на миналата седмица, че също ще кандидатства да бъде член, и Южна Корея.
https://i0.wp.com/rusofili.bg/wp-conten ... %D0%BB.png
Източник:http://www.investor.bg
Последна промяна от FLANKER на 01 апр 2015 20:39, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 01 апр 2015 20:26

fcb_bg написа:Начи е ясно как веселия старец успява да разнесе подаръците... :mrgreen:

Факт. С нахуйник на принципа на електромагнитен синтез....толкова бързо изненадва самотни дами, че те си мислят, че им е гръмнала пОтката! :)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
Image БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 01 апр 2015 23:56

В тази "Зона 51" какви ли не "чудеса" се творят и изпитват,но още си летят на "двутактови траба'нчета". :?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 02 апр 2015 11:20

Минаваше от нула до 8,754 mph за около 4.6 секунди

:shock: :shock: :shock: Това са около 14-15 000 км/ч или 4 км/с , т.е. около половината от първа космическа ... Това за 4 секунди - едва ли човек ще го издържи :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”