Ако бяхме единни и не плащахме винетки, пътни и каквито и да било данъци, не би имало дупки по пътя.
Докато има зомбита и полирани мозъчета, ще има и герберо-депесарски тарикати.
Дупки на пътя
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Дупки на пътя
Levskifan1914 написа:То въпросът е друг купуваме винетки, плащат се пътни данъци и накрая само кръпки издържащи няколко месеца както е и до блока ми. Тук не става въпрос за това дали има пари или не, а че се използват нискокачествени материали за да има по-често надути поръчки и да се взимат най-високите суми все едно не е кръпка а висококачествен път. В чужбина като ходя в държави с по-малко население от нашето няма дупки. Въпросът тук е там как има пари и как няма кръпки, а целия път е цял?
Интересно е да се запитаме защо герб бързаха да режат толкова лентички с построени от европари чрез фирми на ДПС нискокачествени пътища като немогат да се справят с нормални дупки? Защо продължават да лъжат, че няма пари - няма за нас като прости смекти показват, че има и то доста - колите са повече от населението все пак :D От мутра дошла с купен вот не чакай нищо хубаво
Всъщност пътния данък е общински, а не национален.
Прихода от винетки е символичен - около 220 млн. лева. Горе-долу толкова са и разходите по поддръжка на националната пътна мрежа - ремонт, снегопочистване и т.н.
В белите държави пътната система е наред защото основната част от акциза върху горивата отива за инфраструктурата. В България приходите от това перо (за 2014) са "скромните" 2,4 МИЛИАРДА лева. Дори само половината да отиват за пътища, то заедно с винетките се получава около 1,5 МИЛИАРДА лева - напълно достатъчно за качествена поддръжка на пътната система.
Обаче реално парите от акциза се ползва за други сфери - основно за социални помощи и огромния трап НОИ.
- Montreal_Akademik
- Контакти:
Jorkorazporko написа:fcb_bg написа:pomiqr257 написа:Може да съдиш този, който стопанисва пътя.
Глуспости. Трябва да се започне от разстрел на 50 депутата. Показно , по тв.
Предлагам да започнем от ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА и АБВ! Цялата власт на РБ и да мрат русофилите и всички продажни рубладжий, да живее САЩ и ЕС![]()
![]()
Само тогава ще имаме пътища като в ЕС и САЩ, докато сме руска провинция ще има дупки! Путин хойлоо
Защо мислиш, че в Америка пътищата са много по добри.
Wine is fine, but whiskey's quicker
Suicide is slow with liqueur
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrows
Suicide is slow with liqueur
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrows
Jorkorazporko написа:fcb_bg написа:pomiqr257 написа:Може да съдиш този, който стопанисва пътя.
Предлагам да започнем от ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА и АБВ! Цялата власт на РБ и да мрат русофилите и всички продажни рубладжий, да живее САЩ и ЕС![]()
![]()
Само тогава ще имаме пътища като в ЕС и САЩ, докато сме руска провинция ще има дупки! Путин хойлоо
Подкрепям мнението ти, колега!

- Jorkorazporko
Montreal_Akademik написа:Jorkorazporko написа:fcb_bg написа:pomiqr257 написа:Може да съдиш този, който стопанисва пътя.
![]()
Защо мислиш, че в Америка пътищата са много по добри.
Защото са много по умни, богати и добри от руснаците, и са им пълната противоположност, а в Русия пътищата са ужасни с малко изключения

Оплаквате се за всичко, но сте си виновни сами. Ако си бяхте изградили гражданско общество никой нямаше да посмее да краде или да строи пътища, които в нормалния свят дори нямат категория. Имахте 25 години на разположение! Достатъчно време. Защо не си извоювахте това право? Защото сте покорна рая и сбирщина от кланичен добитък. През 1990 имаше следния проблем с автобусите - изведнъж шофьорите на градския транспорт, решили че е понятието демокрация е вид варена наденица, започнаха масово да не спират по спирките на маршрута, а където и когато им скимне. И всички мълчаха и мучаха, но толкова. Години по-късно говорих с поляк, който ми разказа как имали същия проблем по същото време. И ми разказа също така, как го решили в Полша - един хубав ден пътниците в такъв автобус изхвърлили водача на тротоара и така го пребили показно, че оттогава автобусите в Полша станали по-точни от метрото в Ню Йорк. А вие скъпи българчета, какво направихте? Най-малкото можете да се махнете от това мръсно и тъмно ъгълче на вселената носещо името Булгаристан. Аз го направих преди 18 години и не съм поглеждал назад. Щастлив? Абсолютно! Сега от време на време се прибирам да видя родителите си и си решавам проблема със всички на пътя (и не само) по следния начин - американски номер отзад на бронята, застраховка от Северна Америка и 3 книжки от 3 различни държави (да, легални са) за избор на малоумния милиционер, ако реши да ме спре. Винетка? А не, в моя свят държавата създава условия и тогава събира данъци. Знам, че това малцина могат да си го позволят и че не е решение, но съм се отказал отдавна да тъся добро или логика по тези географски ширини..
- Jorkorazporko
diplomat написа:Jorkorazporko написа:fcb_bg написа:pomiqr257 написа:Може да съдиш този, който стопанисва пътя.
![]()
И аз подкрепям твоето, колега! Да набием здрав прът в проруските дирници

Jorkorazporko написа:diplomat написа:Jorkorazporko написа:fcb_bg написа:pomiqr257 написа:Може да съдиш този, който стопанисва пътя.
![]()
И аз подкрепям твоето, колега! Да набием здрав прът в проруските дирници![]()
![]()
Тъй кат гледам май ще си набиете двамата по един прът в дупките(за да е долу-горе по темата поста) и толкова...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- trokadero_
- Контакти:
Всяка година се плащат Гражданска отговорност , данъци и винетки - ако тези пари не се крадяха досега България щеше да свети и всяко село с хубав път .
А каквото се прави се прави с некачествени материали и след 2 месеца дупки ..
А каквото се прави се прави с некачествени материали и след 2 месеца дупки ..
fcb_bg написа:Тъй кат гледам май ще си набиете двамата по един прът в дупките(за да е долу-горе по темата поста) и толкова...
Кой те пита па тебе, бе, моше?