Какво става по пътищата ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Какво става по пътищата ???

Мнениеот Синьо сърце » 30 мар 2015 20:40

Четох някъде, че след смяната на времето( лятно часово), се повишавали ПТП с 10-20%. Инак е безнадеждна ситуацията-слаби водачи, слабо подготвени, незнаене на правилник, слаб контрол на автомобила, зле поддържани автомобили-лоши пътища, ми то не остана нещо да е наред? :(
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
N3-BUL
Контакти:

Мнениеот N3-BUL » 30 мар 2015 20:45

Аз само да споделя какво се случва ежедневно.... от младост през ВИК посока горубляне на Т образното кръстовище със самоковско шосе всяка сутрин задръстването е огромно, от ляво е насрещното, после следва тротоар......по него карат с 80 да избегнат задръстването и се бутат пред всички ама като някой от самоковско прави десен завой посока младост как се насмитат....смях. Само се чудя защо там никога няма полиция... и по добре че сутрин ларам на поне три вотки и два джоинта. :)

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 30 мар 2015 20:51

samatoranaga написа:
Jorkorazporko написа:само в третия свят Русия е по - зле от България!

В Русия карането няма нищо общо с твоето и за разлика от тук там всяка кола има камера и като се направиш на тарикат другия отзад може да предаде записа и да ти сътавят акт свят да ти се завие. Ако бяхме като в Русия нямаше да е така. Там тарикатчетата не се измъкват, защото застрахователите първо гледат записа и шкембелия полицай не може да те измъкне.

Благодарение на въпросните камери всеки може да види за какво става въпрос в Русия! Там е доста по - зле от България! Доказателствата са в Ютуб, може да се насладиш на стотици трагикоични клипчета от Русия с невъобразими катастрофи и идиотски изпълнения, за каквито и най - смелите български джигити могат само да си мечтаят :mrgreen: :lol:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 30 мар 2015 21:07

s.s.. написа:Преди 10 минути минах по единия от двата основни булеварда на ж.к. Тракия гр. Пловдив, имаше 3 зверски катастрофи ама наистина зверски положението става нетърпимо . За две седфмици ме блъснаха лично мен 3 пъти пази Боже леко. Трябва да се въведат драконовски мерки със зверски глоби по пътищата иначе оправяне няма.

Къде бе майна, аз пообиколих половин тракия по това време и нямаше дори следи от катастрофи. :? А за 2 седмици да те блъснат 3 пъти, нещо не ти е наред работата. Мен са ме блъскали 3 пъти за 20 години... Аз съм блъскал (по моя вина) 2 пъти за 20 години. И цел живот съм карал кочини, не некви суперколи. Обаче имам едно правило- бързай бавно... не само за шофирането. Са и на мене трафика ми лази по нервите ама... там както и да бързаш, ще спестиш 5- 10 минути максимум. И не смятам, че съм някакъв извънземен шофер обаче, като ги видя с телефончето на ухото правещи странни маневри и ми идва да сляза, и да им завра телефона в дупето! А тва с телефона е масово явление.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 30 мар 2015 21:11

КАТ са си виновни, но по е стряскащо, че хич не им пука!
Незнам защо се хващате на въдицата с "младите шофьори"! Това даже е дискриминационно, освен че е манипулативна глупост!
Чрез тази глупост всъщност се разводнява истинския проблем, а той е качеството на инструктурите и работоспособноста на КАТ!
От инструктурите зависи да вкарат в главите на "младия шофьор", какво всъщност е шофирането, а от КАТ да следят СТРИКТНО за спазването на правилата!
И тъй като в нашата родина КАТ си затварят очите и си отварят джобовете, а инструктурите са нехайни за теоретичната подготвеност на водача, а в не малки случаи и за практичната, то се получават към 1000 убити годишно по пътищата, че и покрай пътищата(пейки, тротоари и спирки)!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 30 мар 2015 21:12

Балкански Орел написа:Стига сте дрънкали глупости.В Германия всеки ден умират хора заради богашчета с лъскави коли, които карат с над 220.Като караш по техните аутобани всяка пета кола те изпреварва с над 170.

А най ме накефи мнението, че само тука псуваме ушев.Немците сякаш не шайзват постоянно като ги глобят :lol:

Говоря за Германия, защото тази полу-мюсолманска държава винаги ми я дават за пример.

В Германия има места по магистралите където понякога няма ограничения и може да караш с 350 ако искаш! Но тези участъци са къси и ограничението се определя според атмосферните условия и трафика! В Повечето случай е 120 км/ч! Също в Германия камерите са много повече, има цивилни коли с камери, глобите са жестоки и немците като цяло са много по - дисциплинирани от нас! Излишно е да говорим, че колите в Германия за да се регистрират трябва да имат изкаран ТЮВ, което означава, че трябва да са изрядни! В България 60% от колите не биха взели немски ТЮВ!

Говоря за Германия, защото тази полу-мюсолманска държава винаги ми я дават за пример.

Ако Германия е полу - мюсюлманска държава, тогава каква държава е Русия където има 23 милиона мюсюлмани от 143 общо население, което прави 16, 17 % ??!! в Германия мюсюлманите са в пъти по - малко около 4.3 милиона - което прави около 5% от общото население (81 милиона) :mrgreen: Русофилите не спирате да се излагате и да разсмивате форума с лъжите си :mrgreen: :lol:

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 30 мар 2015 21:20

viali69 написа:Самоунищожаваме се ! Факт !

Както във всяка седмица правя 600 км София - Стара Загора - Пловдив - Панагюрище. Имам някои въпроси. Ние не се самоизбиваме. Просто на пътя са допуснати убийци. А пътищата се убийсвени.

Например защо не се контролира скоростта на тежките превозни средства, които разбиват пътищата и инфраструктората под тях. Ами един 60 тонен четириосен самосвал с 80 кв в час по новото околоврсътно разбива всичко под него. Той нанася щети за милиони. Същото важи и за магистралата. И за цистерните разбили стария път Стара Загора - Пловдив. Някой опитвал и е да изпревари прицеп или автобус с големите колела при лошо време?

Защо трябваше да се откриват ненужните 100 км от магистрала Тракия (поне ненужни през 11 месеца в годината), а де не се ремонтират например 100 км около Плавдив и Пазарджик? Кратерите за огромни.

Има и друго. Подивелите водачи на скъпи лимузини и джипове, които не могат да търпят обикновени возила, сяка водачите са им подчинени в службата, да бъдат пред тях. Някоий писа за богаташчетата в Германия. Само че аз като си дакарвах колата от Германия 2500 км на нито едно задръстване, магистрала , първокласен път не ми присветнаха, не ме притиснаха да се изместя от бързата лента, като се знае какви коли се карат там от важните хора. Присвяткането започна някъде в Унгария. А тук всеки мутроподобен пътен дебил смята че си му длъжен, че трябва да го тантуркаш и да му даваш път.

Такива хора си е отгледал нашия КАТV

Потребителски аватар
N3-BUL
Контакти:

Мнениеот N3-BUL » 30 мар 2015 21:44

Jorkorazporko написа:
Балкански Орел написа:Стига сте дрънкали глупости.В Германия всеки ден умират хора заради богашчета с лъскави коли, които карат с над 220.Като караш по техните аутобани всяка пета кола те изпреварва с над 170.

А най ме накефи мнението, че само тука псуваме ушев.Немците сякаш не шайзват постоянно като ги глобят :lol:

В Германия има места по магистралите където понякога няма ограничения и може да караш с 350 ако искаш! Но тези участъци са къси и ограничението се определя според атмосферните условия и трафика! В Повечето случай е 120 км/ч! Също в Германия камерите са много повече, има цивилни коли с камери, глобите са жестоки и немците като цяло са много по - дисциплинирани от нас! Излишно е да говорим, че колите в Германия за да се регистрират трябва да имат изкаран ТЮВ, което означава, че трябва да са изрядни! В България 60% от колите не биха взели немски ТЮВ!

Ако Германия е полу - мюсюлманска държава, тогава каква държава е Русия където има 23 милиона мюсюлмани от 143 общо население, което прави 16, 17 % ??!! в Германия мюсюлманите са в пъти по - малко около 4.3 милиона - което прави около 5% от общото население (81 милиона) :mrgreen: Русофилите не спирате да се излагате и да разсмивате форума с лъжите си :mrgreen: :lol:

ТЮФ се изкарва малко по лесно от преглед в БГ.... специално за камиони говоря но нвярвам при автомобилите да е по различно

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 30 мар 2015 21:53

N3-BUL написа:
Jorkorazporko написа:

ТЮФ се изкарва малко по лесно от преглед в БГ.... специално за камиони говоря но нвярвам при автомобилите да е по различно

Еми аз ди докарах Субаруто Имрпеза 2009, 2.0 Дизел с пресен технически преглед, и ми се наложи да платя 2000 Евро за да ми го доуправят за да изкарам TÜV :mrgreen:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 30 мар 2015 21:56

тва па къв треа си та да си купиш субару... :roll:
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”