Какво става по пътищата ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Какво става по пътищата ???

Мнениеот Red_Pride » 30 мар 2015 19:48

Най-нагли си остават с регистрация СА.Днес в едно село при ограничение 50 един така тръгна да изпреварва че отсреща ако имаше нещо щеше да стане мазало.
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 30 мар 2015 19:53

Jorkorazporko написа:Проблемите са страшно много! Манталитет, избиване на комплекси, алкохол, наркотици, липса на инстинкт за самосъхранение, неизправност на колите и пътищата и много други! За мен радикално трябва да се промени всичко по западен пример, само в третия свят Русия е по - зле от България! Лошото е, че си зависи от нас, а аз вяра в българите много отдавна съм загубил! Докато витае усещането за беззаконие и безнаказаност винаги ще има примитивни, маргинални комплексари (тарикатчета), които ще демонстрират липсата си на съзнание по пътищата, просто защото това е норма в българското общество!

+1
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 30 мар 2015 20:02

Балкански Орел написа:Стига сте дрънкали глупости.В Германия всеки ден умират хора заради богашчета с лъскави коли, които карат с над 220.Като караш по техните аутобани всяка пета кола те изпреварва с над 170.

А най ме накефи мнението, че само тука псуваме ушев.Немците сякаш не шайзват постоянно като ги глобят :lol:

Говоря за Германия, защото тази полу-мюсолманска държава винаги ми я дават за пример.

Глупостите ги дрънкаш ти,лошото е че не се усещаш!Германия не е България!Нито като култура на шофиране и поведение на пътя.А и на техните аутобани ограничение на скоростта няма.Друг е въпроса с псуването на полицаите-те(полицаите)си вършат работата!
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

slavchoshumanov
Контакти:

Мнениеот slavchoshumanov » 30 мар 2015 20:11

По пътищата е ужас! Причините са комплексни и много.....
Огледало на родната ни действителност.... загинали и ранени за година са със сигурност са повече от местата с местни военни конфликти във всяка една точка на света, но и това го дъвчем от мнооого време и ефект няма. Всичко е в съзнанието ни, след това във всичко останало!

Потребителски аватар
visentii

Мнениеот visentii » 30 мар 2015 20:12

Никой не каза нищо за пешеходците...там каква анархия цари...продължават да се прескачат мантинели, да се пресича на 20 метра от "зебрата"(много сме мързеливи), майки с колички си бъбрят по телефоните, а децата им припкат на улицата...изобщо какви самоубийци има, лошото е че предизвикват и ПТП.

Red_Pride написа:Най-нагли си остават с регистрация СА.Днес в едно село при ограничение 50 един така тръгна да изпреварва че отсреща ако имаше нещо щеше да стане мазало.

Може и да съдиш по себе си, знам ли?
Регистрацията не прави човека....Най-нагли са хората без акъл.

samatoranaga
Контакти:

Мнениеот samatoranaga » 30 мар 2015 20:22

Jorkorazporko написа:само в третия свят Русия е по - зле от България!

В Русия карането няма нищо общо с твоето и за разлика от тук там всяка кола има камера и като се направиш на тарикат другия отзад може да предаде записа и да ти сътавят акт свят да ти се завие. Ако бяхме като в Русия нямаше да е така. Там тарикатчетата не се измъкват, защото застрахователите първо гледат записа и шкембелия полицай не може да те измъкне.

SobieskiVanilla
Контакти:

Мнениеот SobieskiVanilla » 30 мар 2015 20:31

Питаш какво става по пътищата?
В държава, в която може да се качиш пил зад волана и да стискаш палци да не те спрат? А ако те спрат да дадеш някой лев?
В държава, в която можеш с години да трупаш актове за шофиране без книжка?
В държава, в която ако не платиш на инструктора и/или изпитващия може да те скъсат на изпит дори без да си се качил в колата?
В държава, в която контролните органи се появяват не превантивно, а след ПТП?
В държава, в която пиян шофьор убива двама, но защото е син/брат/баща/близък на прокурор - получава условна присъда?
В държава, в която плащаш на пункта за ГТП за да минеш без данък - данък 20 лева, даваш на момчето в пункта 40?!?!
В държава, в която пускаш за движение път без маркировка и разрешение за ползване, за да блеснеш в очите на тъпия електорат?
В държава, в която един от най-развитите сектори в бизнеса е търговията със стари коли - трошки на по 10-15 години от Западна Европа?
Държава, в която плащаш пътен данък, но голяма част от средствата се крадат, вместо да се влагат в пътища (имам впредвид - уж се влагат, но краденето е страшно; поне 3 схеми за мащабно крадене зная, и съм сигнализирал, но няма разследване от страна на контролните органи, щото и те пощипват от паричките);
В държава, в която има 627 километра магистрали, от които около 100 км. от 01.04.2015 г. са с ограничение в скоростта до 90 км/ч заради неравности и лоша настилка?
В държава, в която по пътища (дори не споменавам малките улички по села, градчета и крайни квартали) има дупки в дупките?
В държава, в която ако си руса мацка в кола или караш скъп автомобил и говориш по телефона полицаите само ти махват с ръка, но ако караш стара корсичка (или голфче, или 206-а, все тая) чуваш "и к'во ше праим се'а"?
В държава, в която при задръстване на кръстовище двама катаджии седят отстрани и се хилят на случващото се. И като им направиш забележка ти казват да се махаш?
За тази "държава" ли питаш? Не ми се ще да продължавам, и без това е трагично...

Апропо - не намесвайте стария спор за регистрациите. Не забравяйте, че много народ от Х, У, В, ВР, РК, Т и т.н. дойде в С/СА/СВ. Но си довлече културата, в т.ч. и на шофиране. Няма как да си взел книжка в град с един светофар (неработещ), и да се престрояваш правилно на платно с трамвайна линия. Ама СА като пише - СА виновни... Аз със СА (софиянец цял живот, вече 33 години) шофирах наскоро в РВ - на кръгово с мое предимство местен тъпанар щеше да ме отнесе. Добре, че имам навик и на път с предимство да намалям и да се оглеждам...

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 30 мар 2015 20:32

Балкански Орел написа:На всякъе стават катастрофи, каква е тази тема...

навсякъде :lol:
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 30 мар 2015 20:34

visentii написа:
Долно уйно написа:Какво става по пътищата не зная, но пък едва ли има друга държава, в която се хулят контролните органи, когато си вършат работата.

Едва ли има друга държава, в която контролните органи са пропити с корупция и те гледат нахално, когато пропускат джипа и спират ладата...

Не си прав,джиповете не ги пропускат,защото предполагат,че са платежоспособни.

s.s..
Контакти:

Мнениеот s.s.. » 30 мар 2015 20:35

Преди 10 минути минах по единия от двата основни булеварда на ж.к. Тракия гр. Пловдив, имаше 3 зверски катастрофи ама наистина зверски положението става нетърпимо . За две седфмици ме блъснаха лично мен 3 пъти пази Боже леко. Трябва да се въведат драконовски мерки със зверски глоби по пътищата иначе оправяне няма.

Върни се в “Свободна зона”