Какво става по пътищата ???
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво става по пътищата ???
Докато има такива които си купуват книжките така ще е. Миналата седмица си карам аз по път с предимство и на 10 метра пред мен отстрани изскочи един балък с некво ръждясало БМВ от 90-та, ама с ксенонки и лети джанти. Имаше СТОП там, ама той понеже бърза и реши да мине на късмет. Колко по-голям трябва да го направят тоя знак, че да се види? Редовно засичат когато се престрояват, не поглеждат в огледалата, дават мигач и веднага завиват. Сигурно си мислят, че да дадеш мигач ти дава някакви допълните привилегии
. Смотаняци колкото искаш, дано да не попадаме на такива. А тия които сядат зад волана след като са употребили алкохол, наркотици и пр. въобще няма да ги коментирам. Инструктора ми преди време ми каза нещо много умно, че ако не подходиш с уважение към автомобила и останалите участници в движението, той(автомобила) се превръща от средство за транспорт в оръжие.

- Captain Stottlemeyer
Jorkorazporko написа:Проблемите са страшно много! Манталитет, избиване на комплекси, алкохол, наркотици, липса на инстинкт за самосъхранение, неизправност на колите и пътищата и много други! За мен радикално трябва да се промени всичко по западен пример, само в третия свят Русия е по - зле от България! Лошото е, че си зависи от нас, а аз вяра в българите много отдавна съм загубил! Докато витае усещането за беззаконие и безнаказаност винаги ще има примитивни, маргинални комплексари (тарикатчета), които ще демонстрират липсата си на съзнание по пътищата, просто защото това е норма в българското общество!
+1

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Долно уйно
- Контакти:
Какво става по пътищата не зная, но пък едва ли има друга държава, в която се хулят контролните органи, когато си вършат работата.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan
- trokadero_
- Контакти:
Положението наистина е трагично . Най-вече по младите хора се отдават на големи скорости и се убиват .
Хора разберете го - шофирането е удоволствие , а не състезаване и високи скорости ..
Хора разберете го - шофирането е удоволствие , а не състезаване и високи скорости ..
Каквото става вече 50 г. по пътищата 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
- Балкански Орел
- Контакти:
Стига сте дрънкали глупости.В Германия всеки ден умират хора заради богашчета с лъскави коли, които карат с над 220.Като караш по техните аутобани всяка пета кола те изпреварва с над 170.
А най ме накефи мнението, че само тука псуваме ушев.Немците сякаш не шайзват постоянно като ги глобят
Говоря за Германия, защото тази полу-мюсолманска държава винаги ми я дават за пример.
А най ме накефи мнението, че само тука псуваме ушев.Немците сякаш не шайзват постоянно като ги глобят

Говоря за Германия, защото тази полу-мюсолманска държава винаги ми я дават за пример.
[center]Levski & Lazio[/center]
На моменти и мен ме е страх да шофирам. 

[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
защо написа:Има и един друг момент, като тръгне някой идиот да кара с 20-30, особено ако зад него е някой нервак, почва да се опитва да го изпревари на най-идиотски места, без видимост, или просто да рискува, с надеждата,че ще успее да се шмугне в платното си, преди насрещният да го е отнесъл. Трябва да има и минимална скорост и за неспаването и да са по-серозни наказанята, такъв провокира повече опасни стуации.
Вярно е, че и това го има, но абсолютно всеки път ми се случва като си карам на ръба на разрешената скорост някой да ми се лепне за гъза и да напира да изпреварва. Правили са го дори автобуси и тирове, а мнозина изпреварват и когато има цяла колона и изпреварват по няколко коли, а дали ще могат да се приберат в платното си не мислят.
Долно уйно написа:Какво става по пътищата не зная, но пък едва ли има друга държава, в която се хулят контролните органи, когато си вършат работата.
Едва ли има друга държава, в която контролните органи са пропити с корупция и те гледат нахално, когато пропускат джипа и спират ладата...
-
- Контакти:
Поне 80% от катастрофите са причинени от 2 категории шофьори:
- млади шофьори със стаж до 3 години каращи мощни автомобили над 150 к.с. от типа на БМВ и Ауди и т.н. - Превенция - забрана на млади шофьори да притежават и управляват автомобили с мощност над 100 к.с. Забрана на младите шофьори да управляват МПС нощем. Ограничение на скоростта на младите шофьори до 110 км/ч по магистрали и до 80 км/ч по извънградските пътища. Задължителен стикер "млад шофьор". Преглед на всеки 3 месеца на базата данни на младите шофьори - като при по-сериозни нарушения на пътя и причинени дори и леки ПТП-та да им се отнемат незабавно книжките за срок от поне 1 година и наново да карат курса. Освен това - пълна забрана на младите шофьори да управляват МПС-а през зимния сезон от 01.12 до 01.03 - на мене ми е писнало на оназ работа да гледам как закъсват, как боксуват, как излитат от тежките настилки понякога с ПТП-та и тежки последици.
- стари шофьори над 65 г. със стари бараки от типа на ВАЗ 2101 и т.н. - задължителен технически преглед на всеки 3 месеца на всички автомобили над 20 г. Задължителени медицински и физически изследвания на всички шофьори над 65 г. на всеки 6 месеца. Забрана стари шофьори да управляват МПС-та през тъмната част на денонощието и в зимния сезон. Задължителен стикер - възрастен водач! Отнемане на книжката завинаги при допуснати нарушения на пътя от по-сериозен характер и предизвикани ПТП-та. Пълна забрана за шофьори над 75 г. да управляват МПС-та, книжките на всички навършващи 75 да се отнемат от КАТ с постановление.
Освен това - корекция на скоростта по магистралните и скоростни пътища. В тези дупки и бабуни сега е съответно 140 и 120 км/ч....в една Унгария е 110 км/ч, в Полша също е 110 км/ч. Максимум 120 км/ч по новите отсечки на магистралите, не повече от 110 км/ч по старите участъчи, не повече от 100 км/ч по скоростните пътища. За превишена скорост с 10 км/ч - 100 лв глоба, 20 км/ч - поне 250 лв., над 20 км/ч - 500 лв глоба и без книжка 3 до 6 месеца. Над 50 км/ч - поне 1000 лв. глоба и без книжка 1 година. За повторни нарушения - отнемане завинаги на книжките и по 4-5 000 лева глоби.
Да видим тогава какатастрофи ще има ли

- млади шофьори със стаж до 3 години каращи мощни автомобили над 150 к.с. от типа на БМВ и Ауди и т.н. - Превенция - забрана на млади шофьори да притежават и управляват автомобили с мощност над 100 к.с. Забрана на младите шофьори да управляват МПС нощем. Ограничение на скоростта на младите шофьори до 110 км/ч по магистрали и до 80 км/ч по извънградските пътища. Задължителен стикер "млад шофьор". Преглед на всеки 3 месеца на базата данни на младите шофьори - като при по-сериозни нарушения на пътя и причинени дори и леки ПТП-та да им се отнемат незабавно книжките за срок от поне 1 година и наново да карат курса. Освен това - пълна забрана на младите шофьори да управляват МПС-а през зимния сезон от 01.12 до 01.03 - на мене ми е писнало на оназ работа да гледам как закъсват, как боксуват, как излитат от тежките настилки понякога с ПТП-та и тежки последици.
- стари шофьори над 65 г. със стари бараки от типа на ВАЗ 2101 и т.н. - задължителен технически преглед на всеки 3 месеца на всички автомобили над 20 г. Задължителени медицински и физически изследвания на всички шофьори над 65 г. на всеки 6 месеца. Забрана стари шофьори да управляват МПС-та през тъмната част на денонощието и в зимния сезон. Задължителен стикер - възрастен водач! Отнемане на книжката завинаги при допуснати нарушения на пътя от по-сериозен характер и предизвикани ПТП-та. Пълна забрана за шофьори над 75 г. да управляват МПС-та, книжките на всички навършващи 75 да се отнемат от КАТ с постановление.
Освен това - корекция на скоростта по магистралните и скоростни пътища. В тези дупки и бабуни сега е съответно 140 и 120 км/ч....в една Унгария е 110 км/ч, в Полша също е 110 км/ч. Максимум 120 км/ч по новите отсечки на магистралите, не повече от 110 км/ч по старите участъчи, не повече от 100 км/ч по скоростните пътища. За превишена скорост с 10 км/ч - 100 лв глоба, 20 км/ч - поне 250 лв., над 20 км/ч - 500 лв глоба и без книжка 3 до 6 месеца. Над 50 км/ч - поне 1000 лв. глоба и без книжка 1 година. За повторни нарушения - отнемане завинаги на книжките и по 4-5 000 лева глоби.
Да видим тогава какатастрофи ще има ли

"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.