Добро утро, българи юнаци!
Да си кажа и аз мнението за мача- първо трябва да се отбележи, че и двата отбора играха според мен доста зле и на фона на останалите двубои, нашият мач беше много странен като развитие и игра и не мисля, че трябва да надуваме фанфарите все още, въпреки че някъде докъм 75 минута нашите играеха футбол, отбелязахме и красиви голчета и докато за нашия национален отбор това беше максимумът, италианците играеха много високомерно и скучно бих казал, защото цял мач изсипваха топката по един и същи начин. Дали бяха притеснени от факта, че за два дни изгубиха две важни фигури, които се представят на ниво почти всеки мач- Маркизио и Буфон и добре, че Джиджи го нямаше, защото той можеше да извади поне единия от нашите голове и сега да си говорим само за множеството грешки, които правехме в отбрана цял мач не знам, но пък във футбола няма да има голове и пропуски ако няма и грешки. Като изключим двата ни прекрасни гола според мен на Мицански особено си заслужаваше, но по-важният беше този на грешника и длъжника на националния отбор- Попето, що-годе бяхме доволни, макар и доста тъжни накрая. Казвам, че е длъжник, само защото един гол не може да измие срама, но е добро начало - Попе, ако ни класираш на европейско, ще ти простим, иначе не! Да ти напомня аз да си знаеш..
Най-високо бих оценил изявите на халфовете ни в този мач-всички, нападателя Мицански, който позатрудни италианската защита доста и Николай Бодуров, който ни извади хикса. Грехота е до третата минута Италия да има гол аванс след автогол и едно стопроцентово положение преди това в първата, автогол, който ни лиши и от победата реално, но пък е и грехота Чиро Имобиле да не уцели празната врата на един хвърлей място.

Да не говорим за Маноло Габиадини, който направи всичко възможно топката да не влезе. Нашите халфове играха прилично, само защото италианските бяха на базата си в Коверчано по това време, демек играта в средата беше плачевна и опитите на скуадра адзура да премята топката като при игра на народна топка, с едно хвърляне преодоляваха непрекъснато защитата ни, а оттам създаваха и ситуациите си, не дадоха нужния резултат. Да не говорим, че играта и на двата отбора не се получаваше и докато ние имахме нужда поне от желание и хъс, които да ни стоплят мъничко изтерзаните души, италианците показаха истинското си лице след като окапахме физически, но по-радващото е, че не и психически, за да не изпуснем и хикса.
Но гледайки този мач, гледайки и този на основния ни конкурент за третото място Норвегия, мисля, че България има с една идея по-добър отбор от скандинавците и до последно трябва да вярваме, че ще можем да се класираме!
Казах ви Иво Петев (бивш играч на Родопа См и стигнал до висините на селекционер на националния отбор) ще успее да ни зарадва, защото е голям човек и трябва да уважаваме такива хора, браво Петев, признавам, че имах очаквания за добро представяне с него начело, поне в първите ни един-два двубоя, а след това каквото сабя покаже. Истината е, че имаме футболисти някакви, но сравнено с останалите отбори от средна класа в света- нашите са по-слаби и трябва да работят всеки мач и да внимават като дават интервютата- сравнете интервютата взети от италианците и тези от нашите и по-специално това на Светльо Дяков, който има и трябва да има самочувствие, но да не прекалява с помпането пред камерите, защото си личи, че на нашите им липсва европейското поведение не само на терена, ами и пред камерите.
Българите сме си хора на крайностите и това си личи с пълна сила и в националния ни отбор- на моменти или прекаляваме със суперлативите, или ни потъват гемиите като загубим напълно.
Смятам също така, че този мач беше от първостепенно значение за всеки един футболист и българин, дадохме каквото можахме, но тъжното в цялата работа е и заради което не мигнах тази нощ, е, че не е достатъчно, за да кажем със сигурност, че ще играем на европейско и тепърва ни трябват победи.
Благодарим ти, Валери, игра, вкара, моето момче, и се връщаш в серия А!

Ако имаш един допир с топката, бих ти препоръчал да се върнеш в Серия С1 първо, после ще помислим и за Серия А!
Но докато резервите ни говорят глупости, националният ни отбор не го чака нищо добро и ще бъдат и критикувани. Не може след мача първите ти думи да са какво се е писало през седмицата по български и да подхванеш журналистите и да казваме, че сме си свършили работата. Точно там е и разликата- нито един италианец не говори какво се е писало през седмицата, кой контузен, кой наказан и т.н., а наш Стъни всеки мач му е виновна миналата седмица. Когато започнем да се държим европейски, така както се държаха Салваторе Сиригу, Антонио Конте и най-важното Ивайло Петев, тогава ще почнем и да побеждаваме и на терена!
Пожелавам на Ивайло да върне европейското мислене на националния ни отбор, а ние след това ще оценим изявите на всички подобаващо, не се и съмнявайте!
И българи юнаци, отивате и пълните трибуните вече, че не знам дали ме разбирате!

Петев и момчетата го заслужават!
П.П. Казах ви България не може да бие Италия, макар че се опита! За жалост и по-добри наши национали не са я били, не знам на какво се надявахме, че ще я бием сега!