Мишел Платини няма да помага на България

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

СинТерор
Контакти:

Мишел Платини няма да помага на България

Мнениеот СинТерор » 13 ное 2008 04:41

Президентът на УЕФА Мишел Платини започна с чувство за хумор официалната си пресконференция за медиите в Гранд хотел "София". "Благодаря Ви на всички, доволен съм да бъда тук. През 1984-а година вкарах дузпа на това момче до мен (визирайки президента на БФС Борислав Михайлов), а сега сме един до друг. Целта на УЕФА е да помага на федерациите да се развиват, като отделя средства за инфраструктурата. Не искайте от мен да ви помагам да печелите мачове. Надявам се с реализирането на тази програма в България и изграждането на базата за националните отбори да израсне много талантливо поколение, като това от 1994-а година."

Относно съвместната кандидатура на България и Румъния Платини отговори, че двете страни трябва да предоставят инициативи, които задължително да бъдат подкрепени от двете правителства.

На въпрос за нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, французинът финтира медиите, като каза следното: "Не познавах добре Бербатов, но той явно е голям футболист."

Президентът на УЕФА отговори и на върпос за съвместната кандидатура на Полша и Украйна за Евро 2012, както и свързаните с това проблеми: "Два пъти дадохме възможност на организаторите да се справят със ситуацията. Те са наясно, че стадионите в двете столици (Варшава и Киев) трябва да бъдат готови навреме. Ако те не са, няма да има европейско първенство в тези страни. Ние сме зад тях, ще им помагаме до край, но нямаме резервен вариант."

Относно решението за увеличения брой участници на европейски първенства от 16 на 24, шефът на УЕФА каза: "Не вярвам качеството на турнира да се понижи по този начин. Това за 24-те участника бе желание на всички 53 федерации. Да не забравяме, че по този начин ще се развият още осем допълнителни федерации. Ще бъдат натоварени и повече стадионите, а не както е досега на един да има по три мача и първенството там да свършва."

На въпрос за залаганията и големите печалби в азиатски букмейкърски къщи и как би се преборил с тотомафията, Платини отговори: "Аз никога не съм казвал, че съм против залаганията. В УЕФА ще увеличим контрола върху тях чрез система за ранно предупреждаване, която вече съществува. На предстоящия конгрес ще предложа на националните федерации също да я използват. Не може да се вярва на футбола, ако има купуване на мачове. Борбата срещу корупцията е същата, която водим срещу расизма и допинга."

Във връзка с корупционния скандал в Полша, Платини бе запитан дали не се чувства заложник на страните от Източна Европа, които го избраха на конгреса: "Не всички източноевропейски страни гласуваха за мен. Ако има корупция на национално ниво, по-добре е с нея да се борят местните органи, а не президентът на УЕФА. Следствията на Полша и Украйна не успяха да докажат нищо."

Французинът бе попитан и за корупцията в България и по какъв начин може да ни помогне да спасим футбола: "Не мога да се бъркам в работата на БФС. Ще предложа нашата система за борба с корупцията и на българската федерация, разследваме около 25 мача в последните години, за които има съмнение, че има нещо нередно." Платини разкри, че сред тях има и един български мач, но на допълнителен въпрос той категорично отказа да назове кой е той.

Президентът на УЕФА бе запитан дали на предстоящия конгрес на БФС ще подкрепи Борислав Михайлов: "Ако мислех, че той и БФС не работи добре, със сигурност нямаше да ме видите днес тук."

Платини бе запитан и как ще бъдат контролирани средствата за изграждане на базата в НСА: "Решихме да отпуснем 2,5 млн. швейцарски франка за този технически център. Трябва да сте благодарни на УЕФА за това, защото това е грижа за децата."

Платини коментира и решението на УЕФА от 2010-а година финалът в Шампионската лига да се играе в събота, а не както бе досега в сряда: "Бях на финала в Атина и на стадиона не видях деца, а това е голямо събитие. Ако финалът е в събота, тогава можеш да заведеш и децата си на него. Обмисляме дори при предоставяне на определените квоти и билети за двата финалиста да има и билети на специални тарифи, които да бъдат за баща и дете", завърши президентът на УЕФА.

b_22640.jpg
(18.44 KиБ) Свален 971 пъти

СинТерор
Контакти:

Re: Мишел Платини няма да помага на България

Мнениеот СинТерор » 13 ное 2008 04:42

:arrow: :arrow: :arrow:

Потребителски аватар
Velbajd

Мнениеот Velbajd » 13 ное 2008 09:07

САМО ЦСКА!!!
СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ОТБОРА В НАШИТЕ СЪРЦА!
НАПРЕД ЧЕРВЕНИ ШАМПИОНИ!
И ПРЕДИ И СЕГА, ШАМПИОН Е ЦСКА!!!

gencho
Контакти:

Мнениеот gencho » 13 ное 2008 09:29

Пичове, нещо не разбирам - Лупи щеше да съди УЕФА заради лиценза, нали? А какво стана вчера Платини отбеляза, че лиценза е взет напълно според нормативните документи. Сега или аз нещо не разбирам добре или адвокатите на глупи, германски които имат много опит с тези неща, са измислици премислици. Дали някои цесекар може да ми обясни нещата?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2008 09:46

gencho написа:Пичове, нещо не разбирам - Лупи щеше да съди УЕФА заради лиценза, нали? А какво стана вчера Платини отбеляза, че лиценза е взет напълно според нормативните документи. Сега или аз нещо не разбирам добре или адвокатите на глупи, германски които имат много опит с тези неща, са измислици премислици. Дали някои цесекар може да ми обясни нещата?

Представителите на УЕФА, които придружават Мишел Платини охладиха желанието на част от българските медии за скандал, която да се свърже с отнетия лиценз на ЦСКА.

"Не само ЦСКА, а още три клуба бяха с отнет лиценз. Категорично не съм съгласен това да се определя като скандал.

Пич , никъде в изказването на Платини, не се споменава дали лиценза е отнет неправилно. Всички интерпретации са си журналистически измишльотини. Не е нормално, който и да е уважващ себе си ръководител, да пренебрегва такава институция, като съдът в Лозана и да дава някакви конкретни изявления по какъвто и да е повод. Просто човека казва, че няма скандал, а кой е крив и кой е прав ще се разбере след решението.

gencho
Контакти:

Мнениеот gencho » 13 ное 2008 10:19

msm написа:
gencho написа:Пичове, нещо не разбирам - Лупи щеше да съди УЕФА заради лиценза, нали? А какво стана вчера Платини отбеляза, че лиценза е взет напълно според нормативните документи. Сега или аз нещо не разбирам добре или адвокатите на глупи, германски които имат много опит с тези неща, са измислици премислици. Дали някои цесекар може да ми обясни нещата?

Представителите на УЕФА, които придружават Мишел Платини охладиха желанието на част от българските медии за скандал, която да се свърже с отнетия лиценз на ЦСКА.

"Не само ЦСКА, а още три клуба бяха с отнет лиценз. Категорично не съм съгласен това да се определя като скандал.

Пич , никъде в изказването на Платини, не се споменава дали лиценза е отнет неправилно. Всички интерпретации са си журналистически измишльотини. Не е нормално, който и да е уважващ себе си ръководител, да пренебрегва такава институция, като съдът в Лозана и да дава някакви конкретни изявления по какъвто и да е повод. Просто човека казва, че няма скандал, а кой е крив и кой е прав ще се разбере след решението.

Точно така, но пропускаш другата част от изказването. Понеже го гледах на живо ще ти кажа, че думите му бяха: "Нормативните документи са за всички и трябва да се спазват. Не може да искате да се бориме с корупцията в УЕФА а вие да заобикаляте сроковете." Според мен Платини е наясно с нещата. Другия маркер е:"Ако мислех, че той и БФС не работи добре, със сигурност нямаше да ме видите днес тук." Едиствено по това съдя.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2008 10:27

gencho написа:Точно така, но пропускаш другата част от изказването. Понеже го гледах на живо ще ти кажа, че думите му бяха: "Нормативните документи са за всички и трябва да се спазват. Не може да искате да се бориме с корупцията в УЕФА а вие да заобикаляте сроковете." Според мен Платини е наясно с нещата. Другия маркер е:"Ако мислех, че той и БФС не работи добре, със сигурност нямаше да ме видите днес тук." Едиствено по това съдя.

Не знам, но според мен това със заобикалянето на сроковете си е мнение още от лятото. А що се отнася до това, дали БФС работи добре, Платини въобще не знае за какво става дума, камо ли да е наясно с нещата. Но, ще почакаме и ще видим.

P.S.Интересно ми е как можеш да твърдиш, че една институция работи добре, след като срещу нея се водят 3-4 дела в момента, а и цялото вътрешно първенство е съдрано от корупция, скандали, уговорки и др.

sartorius
Контакти:

Мнениеот sartorius » 13 ное 2008 10:43

защо да не мисли, нали БФС облагодетелства отбора от Герена, всичко каквото прави го прави преди всичко заради интересите на един отбор и против всички останали.....Човека си му харесва това!

gencho
Контакти:

Мнениеот gencho » 13 ное 2008 12:44

Не знам, но според мен това със заобикалянето на сроковете си е мнение още от лятото. А що се отнася до това, дали БФС работи добре, Платини въобще не знае за какво става дума, камо ли да е наясно с нещата. Но, ще почакаме и ще видим.

P.S.Интересно ми е как можеш да твърдиш, че една институция работи добре, след като срещу нея се водят 3-4 дела в момента, а и цялото вътрешно първенство е съдрано от корупция, скандали, уговорки и др.

Определено е подготвен за такива въпроси и съм убеден че темата е добре обработена. Между другото, не той отговаряше на въпросите за лицензите, а само покрепи гръка, не си спомням името му. Относно институциите, ама хора всякъкви и могат да се водят дела от немай къде. Всеки идиот, нормале и не до там нормален човек може да заведе дело, нали това е демокрацията? Би ли ми казал колко от тези дела са спечелени?!?!?!
;)

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2008 18:31

gencho написа:Определено е подготвен за такива въпроси и съм убеден че темата е добре обработена. Между другото, не той отговаряше на въпросите за лицензите, а само покрепи гръка, не си спомням името му. Относно институциите, ама хора всякъкви и могат да се водят дела от немай къде. Всеки идиот, нормале и не до там нормален човек може да заведе дело, нали това е демокрацията? Би ли ми казал колко от тези дела са спечелени?!?!?!
;)

Виж сега, наистина всеки може да заведе дело за каквото и да е. Даже и делото за Г.Христов не е чак толкова сериозно, и каквото и да е решението няма да има някакви последици. Но, това дело е много специално. Нали разбираш, че след неговото решение ще падат глави. А незнам дали Томов, ако не е сигурен, че ще постигне нещо, ще си сложи сам главата в торбата. Може да лъже и маже наред, но и за това се иска акъл. А да се изправи срещу институцията БФС и цялата армейска общност, едва ли не си е направил сметка, какво ще му се случи.

Върни се в “Футбол - България”