Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот volf » 27 мар 2015 16:36

Tommi написа:
volf написа: Дружеството е ЮРИДИЧЕСКО лице драги!
Понятие като "самостоятелно лице" в законите и правото не фигурира!

Юридическото лице не е ли самостоятелно лице, драги? Аз като физическо лице не съм ли самостоятелно лице, ти като физическо лице не си ли самостоятелно лице, "ЦСКА" АД като юридическо лице не е ли самостоятелно лице?

Физическо лице е едно и такъв е "ЕТ" (едноличният търговец), Юридическо лице съвсем друго!
Какво от правна и търговска гледна точка означава "самостоятелно лице" знаеш само ти.
http://lex.bg/laws/ldoc/-14917630

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2015 16:45

volf написа: Всеки който получава дивидент, носи и отговорност за дружеството!
Няма как да държиш контролния пакет или да си с право на глас и да не поемаш ангажименти към плащанията.
Вие които сте с по 10 акции сте дали за тях 30 лева и това е вашата отговорност - платили сте си данъка, сега чакайте дивиденти! :oops:

За какво ти е този контролен пакет, ако ти трябва да издържаш дружеството? :lol: Идеята е ти да вложиш някакъв собствен капитал, а след това дружеството да работи за теб, не обратно. Даже може изобщо да не се намесваш в дейността на дружеството, а да си назначиш професионален мениджмънт, който да управлява срещу съответното възнаграждение, а ти само да си прибираш дивидента.
Разбира се, това е принципното положение, което няма нищо общо с българския футбол, а и не само българския. У нас издръжката за футболен клуб трябва да се разглежда като разходи за реклама, публичен имидж или нещо подобно.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 27 мар 2015 16:52

Tommi написа:
Няма как да държиш контролния пакет или да си с право на глас и да не поемаш ангажименти към плащанията.
Вие които сте с по 10 акции сте дали за тях 30 лева и това е вашата отговорност - платили сте си данъка, сега чакайте дивиденти! :oops:

За какво ти е този контролен пакет, ако ти трябва да издържаш дружеството? :lol: Идеята е ти да вложиш някакъв собствен капитал, а след това дружеството да работи за теб, не обратно. Даже може изобщо да не се намесваш в дейността на дружеството, а да си назначиш професионален мениджмънт, който да управлява срещу съответното възнаграждение, а ти само да си прибираш дивидента.
Разбира се, това е принципното положение, което няма нищо общо с българския футбол, а и не само българския. У нас издръжката за футболен клуб трябва да се разглежда като разходи за реклама, публичен имидж или нещо подобно.

Казах ти го преди, повтарям го отново - самата презумция за създаването на търговско дружество е то да ПЕЧЕЛИ, не да фалира и трупа дългове, както е ситуацията в ЦСКА.
ЦСКА съществува въпреки закона и над закона, така че примери за търговско дружество свързани с дейността в клуба са неуместни!
Може би ЦСКА е пример за патологията на дружествената смърт (ако ми позволиш да се изразя така), но нищо повече!
Последна промяна от volf на 27 мар 2015 16:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2015 16:53

volf написа:
Tommi написа:

Юридическото лице не е ли самостоятелно лице, драги? Аз като физическо лице не съм ли самостоятелно лице, ти като физическо лице не си ли самостоятелно лице, "ЦСКА" АД като юридическо лице не е ли самостоятелно лице?

Физическо лице е едно и такъв е "ЕТ" (едноличният търговец), Юридическо лице съвсем друго!
Какво от правна и търговска гледна точка означава "самостоятелно лице" знаеш само ти.

В Търговския закон малко трудно ще намериш тези неща. :mrgreen: Но си упорит де. :mrgreen: Физическите и юридическите лица са субекти на правото. Ти самостоятелно лице (физическо лице) ли си, носител на права и задължения, или не?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 27 мар 2015 16:58

Tommi написа:
volf написа:
Tommi написа:

В Търговския закон малко трудно ще намериш тези неща. :mrgreen: Но си упорит де. :mrgreen: Физическите и юридическите лица са субекти на правото. Ти самостоятелно лице (физическо лице) ли си, носител на права и задължения, или не?

Ами аз не срещнах никаква трудност - пише го още в член 1-ви, съвсем в началото - не е зле да опиташ и ти!
[offtopic]после ако имаш мотив пак може да поспорим[/offtopic]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2015 17:00

volf написа:
Tommi написа:

Казах ти го преди, повтарям го отново - самата презумция за създаването на търговско дружество е то да ПЕЧЕЛИ, не да фалира и трупа дългове, както е ситуацията в ЦСКА.
ЦСКА съществува въпреки закона и над закона, така че примери за търговско дружество свързани с дейността в клуба са неуместни!
Може би ЦСКА е пример за патологията на дружествената смърт (ако ми позволиш да се изразя така), но нищо повече!

Дълговете сами по себе си не са нищо лошо до определен момент. И също така дългът не означава непременно, че дружеството не може да работи на печалба. Затова и балансът на едно дружество се състои от актив и пасив, които са равни. А са равни, защото зад всеки актив стои някакъв източник, той (активът) не пада от небето.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2015 17:04

volf написа: Ами аз не срещнах никаква трудност - пише го още в член 1-ви, съвсем в началото - не е зле да опиташ и ти!

Пише какво е търговец, а не какво е физическо и юридическо лице. :roll: Но добре, ще тръгнем оттук, щом толкова си държиш на Търговския закон. :) Този търговец (юридическо лице) самостоятелен носител на права и задължения ли е или не?

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 27 мар 2015 17:20

Tommi написа:
volf написа: Ами аз не срещнах никаква !т - пише го още в член 1-ви, съвсем в началото - не е зле да опиташ и ти!

Пише какво е търговец, а не какво е физическо и юридическо лице. :roll: Но добре, ще тръгнем оттук, щом толкова си държиш на Търговския закон. :) Този търговец (юридическо лице) самостоятелен носител на права и задължения ли е или не?

Отказвам се да се боря — последното понятие което включи разби всичките ми аргументи!
Честито — печелиш!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 27 мар 2015 17:24

Tommi написа:
Кировец написа:Ма Томов ги плашел, щял да им изцоца милионите. Айде, стига приказки от 1001 нощ. Хора с пари, когато искат да инвестират в такива отбори винаги могат да разсрочат, да погасят напълно и т.н.

Свършиха си работата - сринаха ни в една важна година.

ЦСКА има фенове, които като видят, че се наливат пари се връщат и по стадионите, такива сме повечето българи. Чакаме някой да ни разбуди заспалите задници.

6 месеца бяхме лидер и чертаеха светло бъдеще, сега ми излизат със заучени фрази - ЦСКА бил във фалит от години. Ми тогава що си вреш носа въобще?
Тия са супер неадекватни.

Тая думичка, която съм я уголемил трябва да я смениш с друга (примерно помогнат, дарят), за да бъде правилно мнението. Ако дойде някой и каже "Ето ви тия 20 млн. лв., за да спасите клуба, на мен не ми трябват", тогава има надежда за вас. А ако искаш да инвестираш трябва да си направиш сметка за паричните потоци, които ще получиш в бъдеще, като добавиш и 20 млн. лв. със знак минус отпред. ;)

Това което съм мислел това съм написал. Не говоря за дарения. Говоря за сериозен собственик на ЦСКА. Ти си уголемявай каквото искаш. :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2015 17:30

Кировец написа:Това което съм мислел това съм написал. Не говоря за дарения. Говоря за сериозен собственик на ЦСКА. Ти си уголемявай каквото искаш. :lol:

Добре, чакай да дойде някой, който да инвестира и да търси възвръщаемост. :lol:

Върни се в “Архив”