Индиън Уелс | ЦВ. ПИРОНКОВА загуби от С. КАРАТАНЧЕВА

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бисер Шматков
Контакти:

Re: Индиън Уелс | ЦВ. ПИРОНКОВА загуби от С. КАРАТАНЧЕВА

Мнениеот Бисер Шматков » 22 мар 2015 19:04

@1982, тук съм съгласен с теб – на мен лично ми е тъжно, че Сесил и баща и продължават да твърдят, че преди шест години са били в безизходица (тоест Казахстан е била единствената спасителна сламка). Това ми е трудно да го проумея – наистина ли стандартът на живот в Казахстан е чак толкова по-висок от българския? Защо през 2008 г. (след изтичането на наказанието ѝ и завръщането ѝ на корта) Сесил беше с оптимистична нагласа (представяше се доста силно на различните турнири, а и мисля, че в Правец и бяха предоставили добри условия за подготовка), но после изведнъж се оказа, че финансови проблеми я притискат да взима отчаяни решения?

Дора Рангелова беше изтъкнала (в началото на 2009 г.), че от родната федерация са били готови да извадят сума близка до тази, предлагана от казахстанците...все пак не се разбира дали това е стояло на дневен ред преди самата смяна на националността (или се е било появило като реален вариант чак след дъжд качулка/след като вече се е била присъединила към чуждата федерация). Ясно е, че от българската страна също са оставяли събитията да ги изпреварват и не са реагирали съвсем адекватно.

Според мен го има и този момент, че прекаленото вторачване в недостатъците на политическата система в България дава тласък на хората да възприемат имиграцията и дори смяната на националността за нещо съвсем естествено и препоръчително. Сякаш покрай някои от протестите (не че не уважавам достойните хора, които се борят за по-добър живот) твърде често се свири по струната на песимизма – доста се натяква, че България не е „нормална” или „бяла” държава (каквото и да значи това).

Иначе това изказване на Сесил (май от преди 2009 г.) ми направи впечатление и непряко засяга темата за песимизма:

„Българите сме слаби. И сами не се подкрепяме. Никога няма да видиш французин или американец да натопи сънародник. А ние само се подмазваме на чужденците. То в самия ни парламент, на който баща ми беше член, е пълна пародия. Всеки гледа да си напълни джобовете. И дори в двора му да има катун, не му пука.”
България през розови очила!

http://www.youtube.com/watch?v=AuA3T9Mh2OE

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 мар 2015 01:33

Хайде, точно Съсел да не ми обяснява какви били българите, че от нейните уста излиза само фалш.

Жалко, че казахстанците я изритаха и й се наложи пак да си има работа с българите. Нея, ако питаш, с удоволствие щеше докрай да си бъде казахстанка.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 25 мар 2015 16:08

С риска да разпаля още хейта към втората ни ракета-възвръщенка, днес попаднах на едни прелюбопитни нейни снимки, на които не изглежда особено нещастна и "принудена от нуждата" в Казахстан :roll: Вие преценяйте сами:

[center]Изображение[/center][center]Тук е с Ярослава Шведова.[/center]

[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center][center]А тук е с Галка Воскобоева в мач за Фед Къп за Казахстан в Париж.[/center]

Между другото, и Шведова, и Воскобоева са от руските казахстанки, по рождение москвички ;)
Изображение Изображение

Върни се в “Тенис”