Tommi написа:Приятел, не правиш разлика между номинална стойност и справедлива цена, както вече ти написах.

Номиналът си е номинал и не се променя. Ако купиш 30 млн. акции за 300 000 лв., пак ще имаш 30 млн. акции с номинал 1 лв. всяка. Ако си купиш 15 млн. акции с номинал 1 лв. по цена 1 стотинка за акция, ти ще имаш 50% от капитала (грубо), а не 4,89% (всъщност е 0,49%, но си объркал сметките).
Реалната/справедливата/теоретичната стойност на акция е съвсем друго нещо и си има методи за определянето ѝ.
Аз също коментирам цената на акциите, а не друго.
А, тука вече се разминаваме. Аз приказвам за числото, което е написано на самата акция, т. нар. номинал. Защото това число е и стойността, т.е. цената на акцията.
А нашето разминаване идва от факта, че гледаме от различен ъгъл. А съм приел, че Батков не иска да продава "Левски", защото не това е целта на мероприятието. Ако не се лъжа, целта беше да се помогне на клуба. Придобиването на собственост е бонус, а не основно упражнение тук. Иначе, ако очакваме възвращаемост, разбира се че 1 лев за акция е много.
Ако някой иска да закупи контролния пакет акции от ""ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ" АД" или поне част от него, е свободен да отиде при Батков и да преговаря за по-добра покупко-продажна цена. Която пак не може със сигурност да се каже, че ще е справедлива, тъй като при добре проведени преговори (и/или други работи

) може да се договори и твърде ниска цена.
П.П. Извинявам се за математиката, разбира се че е 0,49% явно пръстът ми е натиснал една нула повече при превръщането в проценти и съм го преписал механично.