Запитване до фитнес маниаците

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Re: Запитване до фитнес маниаците

Мнениеот bobo_13 » 21 мар 2015 12:29

komentator написа:
Наясно съм, че всичко зависи и от гена. За диетолога ще се опитам да намеря такъв, макар че нямам много доверие на такива специалисти особено в България - гледат да ти вземат парите и не ги интересува друго. Преди време питах един инструктур от фитнеса, в който ходя за хранителен режим, той ми каза - рано ти е и така вече 2 месеца не постигам желан резултат. Иначе не съм много съгласен, че не може да имаш мускулна маса без химия и да изглеждаш як. В крайна сметка като ми писне от храна и добавки, възможно е да опитам с някаква химия, но ме е страх честно казано, аз за това и спрях цигарите, някой като ми внуши нещо и не мога да го преодолея след това чисто психологически :mrgreen:

И аз бях скептичен, но сестра ми прати племенника ми на такъв, защото беше на 16 г и 95 кг. Не мърда от компа. Диетологът му направи меню за отслабване....нищо, което не знаеха преди.....без мазнини, сладко и т.н. И след близо 5-6 месеца вече беше минус 25 кг. Най-важното е да не се яде вечер след 21.00ч. тогава се казчват килограмите, защото няма натоварване в късните часове(ако не хофиш на дискотека де и си някакъ мега танцьор) :)
Е, за теб няма да ти прави режим за отслабване, а за качване или намаляване на мазнините. Те се махат най-трудно
Интериорни врати - Врати хармоника

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 мар 2015 12:30

komentator написа:Наясно съм, че всичко зависи и от гена. За диетолога ще се опитам да намеря такъв, макар че нямам много доверие на такива специалисти особено в България - гледат да ти вземат парите и не ги интересува друго. Преди време питах един инструктур от фитнеса, в който ходя за хранителен режим, той ми каза - рано ти е и така вече 2 месеца не постигам желан резултат.

:О Бягай надалеч от този "специалист"!

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 21 мар 2015 12:46

Като цяло трябва да ядеш често през 2-3 часа и на всяко ядене да имаш много белтъчини(пиле, риба, яйца, соя). Имай предвиди, че е препоръчително около 3 г на живо тегло да приема даден организъм. т.е. ако си 70 кг, не повече от 210 г белтъчини на ден. Другото, което е важно, че от животинския протеин само около 1/3 се усвоява от организма. Яж много леща, боб....ако обичап соя(тя е с най-много белтък от растителните). Ако обичаш фъстъчено масло....само, че там има и мазнини. Спри газирано, сладко.
Прясното мляко не е препоръчително, защото още в ранна дретска възраст(до5-6 г) организма спира да преработва прясното мляко(не прозивежда вече бактерията, която го разгражда) и дефакто няма файда от него. Минава през организма като течно, но остава само мазнините от него. Нищо полезно не остава.
Има и т.нар. гейнъри(протеин на прах).....там вече както си прецениш. Това е алтернатива. Нои там трябва да се внимава.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 21 мар 2015 13:03

За да качиш чиста мускулна маса без хапчета и спринцовки се изисква много време (години). ;)

Потребителски аватар
TSHABALALA
Контакти:

Мнениеот TSHABALALA » 21 мар 2015 13:04

С химия, само добавки или без нищо, фундаменталните неща за добър резултат винаги са едни и същи - постоянство и другото е, че трябва да знаеш какво, кога, защо и как да го правиш. Разликата е в това, че с препарати или добавки нещата стават по-бърз, по-изразено и в по-голям обем. Колкото повече, толкова повече, то е ясно

komentator

Мнениеот komentator » 21 мар 2015 13:17

bobo_13 написа:Като цяло трябва да ядеш често през 2-3 часа и на всяко ядене да имаш много белтъчини(пиле, риба, яйца, соя). Имай предвиди, че е препоръчително около 3 г на живо тегло да приема даден организъм. т.е. ако си 70 кг, не повече от 210 г белтъчини на ден. Другото, което е важно, че от животинския протеин само около 1/3 се усвоява от организма. Яж много леща, боб....ако обичап соя(тя е с най-много белтък от растителните). Ако обичаш фъстъчено масло....само, че там има и мазнини. Спри газирано, сладко.
Прясното мляко не е препоръчително, защото още в ранна дретска възраст(до5-6 г) организма спира да преработва прясното мляко(не прозивежда вече бактерията, която го разгражда) и дефакто няма файда от него. Минава през организма като течно, но остава само мазнините от него. Нищо полезно не остава.
Има и т.нар. гейнъри(протеин на прах).....там вече както си прецениш. Това е алтернатива. Нои там трябва да се внимава.

Как да разбера в какво количество от месото има точно 210 кг белтъчини или от друга храна :?

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 мар 2015 13:23

komentator написа:
bobo_13 написа:Като цяло трябва да ядеш често през 2-3 часа и на всяко ядене да имаш много белтъчини(пиле, риба, яйца, соя). Имай предвиди, че е препоръчително около 3 г на живо тегло да приема даден организъм. т.е. ако си 70 кг, не повече от 210 г белтъчини на ден. Другото, което е важно, че от животинския протеин само около 1/3 се усвоява от организма. Яж много леща, боб....ако обичап соя(тя е с най-много белтък от растителните). Ако обичаш фъстъчено масло....само, че там има и мазнини. Спри газирано, сладко.

Как да разбера в какво количество от месото има точно 210 кг белтъчини или от друга храна :?

грама не кг :) Пиши в гугъл "калориметрична таблица".

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 мар 2015 13:24

Сигурно ще ти потрябва и електронна везна...

komentator

Мнениеот komentator » 21 мар 2015 13:35

impaler написа:Сигурно ще ти потрябва и електронна везна...

Toва да е проблема, ще си купя. Аз си мисля, че като изям един дюнер и съм готов :mrgreen: Много трябва да се чете явно и да потърся специалист е най-добре. Един въпрос, преди тренировка картофи или след тренировка е по-добре?

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 21 мар 2015 14:16

Колега,за мен по-хубаво от бягането,плуването ,лицевите опори ,набирането на висилка ,кофичките и рационалното хранене- няма.
П.П.Естествено,че понякога може да си позволиш и т.нар.калорийна бомба 8-) Все пак сме хора ;)
Последна промяна от FLANKER на 21 мар 2015 14:17, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”