vaskonti написа:Който повярва Иисус ли ще бъде спасен и/или който повярва в Бог? Какво става с този, който просто вярва в Бог, но не се интересува от имена? Ще бъде осъден, но не се знае каква ще е присъдата?
Ами такива като вас я знаят присъдата, аз не се наемам да я коментирам. Но все пак:
"34. Тогава Царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.
35. Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36. гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37. Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38. И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39. И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40. А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили."( Мат 25:34-45)
Това е обещано от Иисус на хората, които са свършили добро дело. Без оглед дали са били самаряни, езичници или други. Нали не смяташ, че Господ ще се отрече от думата си и ще ги осъди тежко, дори и да не са вярвали в Него?