Стивън Хокинг взриви научната общност с речта си
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Стивън Хокинг взриви научната общност с речта си
Това дали има Бог изобщо не е в сферата и компетенцията на науката да го доказва, както и материалният свят да се гледа през призмата на религията е неуместно и абсурдно. И в двата случая се стига до грешки и предразсъдъци. А това някакъв изперкал и склерозен масон да ми разтяга атеистичните си хуморески не е от вчера и който му се връзва си е за него си. Айнщайн е казал пък, че има Бог и съм склонен на него повече да вярвам, околкото на този изкуствено създаден псевдо-учен.
-
И аз като колегата по-горе се питам,а "бог" кой го е създал.Сигурно баща му и майка му,а са го отгледали баба му и дядо му.И стига сте навирали навсякъде този изопачен плагиат Библията.
Хора, това че някой учен твърди,че има Бог, то той не визира Бога от Библията или от друга свещена книга.
Истината е,че ако има Бог, той не е личност и брадат старец който гледа лошо и чака да направиш грешка за да гориш в ада.По- скоро ще е някакъв механизъм - т.е. той ще е е Вселената като цяло и всичките нейни закони.
Истината е,че ако има Бог, той не е личност и брадат старец който гледа лошо и чака да направиш грешка за да гориш в ада.По- скоро ще е някакъв механизъм - т.е. той ще е е Вселената като цяло и всичките нейни закони.
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Kris_men2000 написа:Spiro Spirov написа:Дори и вселената да е била създадена от интелигентен разум/творец/създател/както искаш го наречи, кой е казал, че той има нещо с концепцията "бог", която се проповядва от тукашните религиозни люде?
А кой е създал създателя за да създаде нас.А на създателя създателя кой го е създал и така нататък.Който ми отговори правилно на този въпрос го обявявам за създател.
Е.. ти па зададе вечния въпрос, на който чрез съвременната наука просто няма неоспорим отговор. Пък и да няма създател.. пак донякъде нещата стоят по същия начин (за произхода на Вселената и т.н.), колкото и да се пънат учените, че всичко по темата им е ясно.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Alexx написа:Хора, това че някой учен твърди,че има Бог, то той не визира Бога от Библията или от друга свещена книга.
Че защо трябва да му викат Бог тогава? Да го правят когато дадат дефиниция, според която Бог е механизъм, основен закон, който ръководи Вселената. И пътем да ми кажат аджеба а тоя механизъм какво го движи и определя как ще функционира. Дотук науката е кажи речи безпомощна да го обясни така да се каже аргументирано.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
-
- Контакти:
В търсене на господ не остана време да обърнем внимание на ближния.
Betchualeng Arnaikem написа:Alexx написа:Хора, това че някой учен твърди,че има Бог, то той не визира Бога от Библията или от друга свещена книга.
Че защо трябва да му викат Бог тогава? Да го правят когато дадат дефиниция, според която Бог е механизъм, основен закон, който ръководи Вселената. И пътем да ми кажат аджеба а тоя механизъм какво го движи и определя как ще функционира. Дотук науката е кажи речи безпомощна да го обясни така да се каже аргументирано.
Защото има религии които описват богът точно така. Такава е старата българска религия която наричаме тангризъм . Тя е била патеистична религия сиреч отъждествяват бога с природата и обожествява природата,а не Бог не е като човешка личност.