Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 мар 2015 15:51

Cicero написа:Бълария е толкова малка и бедна, че няма нужда да се бута сред големите. Пълен неутралитет и максимално добри отношения с големите. (САЩ, ЕС, БРИКС)

Не съм съгласен, че България е бедна.
Има кинти, но не се разходват правилно.
Или по-точно, много се краде в тая Държава.

Преди няколко години бяха излезли едни данни за 10 годишен период на Здравната каса.
Сумата, с което е разполагала въпросната за този период, беше смразяваща.
Беше нещо от рода на 37 млрд. лева.

А в тоя период, болестите са се увеличили, болните, също, а пари за лекарства, няма.
Та ние сме 7 млн. половината да са болни и да имат нужда от лекарства и здравни пътеки, като се разпредели сумата, излиза нещо невероятно.
Тоест, всеки нуждаещ се, да е оздравял 5 пъти, или да е осигурен с лекарства за следващите 10 години.

Това е невероятно... Някои страни могат само да си мечтаят за 37 млрд. лева за здраве, но тук не ни стигат.
Ето за какво крадене иде реч ...
Нямало пари в България, има, ама ......................
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 10 мар 2015 15:55

Cicero написа:
v.r.s. написа:Аз също съм живял през времето на Народна Република България и съм наясно с живота тогава и живота сега. И в двата периода има добри и лоши неща. През времето до 1989 година живота беше по-спокоен, това е факт, но също така факт са и глупостите, като забрана на определена музика, забрана на носене на дълги коси, брада, определени дрехи, ходене в църква, кръщаване на деца, като дори имаше кръщаване в детската градина от определени партийни функционери, които им даваха удостоверения и някакви глупости като затворени пликове с поръчения да се отворят на определена възраст и вътре комунистически поръчения. Също така имаше дефицит на стоки, всеки е чувал изречението- "изчезна като червеният пипер", не зная защо но тази стока в един период и то не малък, беше най-дефицитна. Същото беше с боба, лещата и много други хранителни стоки и напитки, като от напитките кока колата почти не се намираше. Чакаше се с години за да ти дойде ред да си купиш кола, да си прекараш телефон, също така трудно беше да си намериш и купиш цветен телевизор, за което си трябваха големи връзки. За да получиш повишение трябваше задължително да си член на Партията, гледаше се какви са били предците си и ако има в родата някой, който е бил притежател на фабрика, лежал по лагерите или е обявен за враг на народа, това клеймо се прехвърляше и на наследниците. За това също има виц, че имало двама братя, единият бил партизанин, а другият бил някакъв чиновник през царско време, този който бил партизанин не могъл да расте в кариерата, а брат му успявал. И когато питали вторият защо се получава така, той отговорил, че той расте в кариерата, защото в неговото досие пишело, че брат му е партизанин и верен човек на Партията, а в досието на другия, че брат му е бил чиновник преди 9-ти и заради това той е неблагонадежден. Но най-лошото тогава беше, че не се поощряваше личностната инициативност, а напротив потискаше се. Може да си много умен и да си в състояние да направиш иновации, но се сблъскваш с номенклатурата и спънки отвсякъде. Имаше само две телевизии, които работеха, едната около 8, другата около 5 часа на ден. Помня режима на тока, който беше 2 часа има, два часа няма и то при положение, че имаме АЕЦ Козлодуй. Да не говорим за излизане в чужбина, дори в соц. страните беше трудно, а в Западна Европа беше абсурд.
Сегашното време също има много негативни неща, но също така има и много позитивни, поне няма дефицитни стоки и всеки може да отиде където си иска.

Прав си за всичко! Като цяло мога да обобщя изброените от теб факти в две основни направления: партиини принципи и планова икономика. Нито едното, нито другото проработиха и не бяха коригирани навреме! Това са неща неоспорими и никой не иска да се връща към тях! Обаче и сегашното положение е също толкова лошо, колкото и тогава. Да, стоки има, даже има презадоволяване, но пари няма. Всичко което може да си купиш е на кредит. Жилище, кола, телевизор, телефон - всичко се взима с кредит, който ще връщаме "някога си". Същевременно помниш, че макар и да нямаше достатъчно жилища, огромен недостиг на коли и се чакаше по 24 часа на опашка за телевизор, хората имаха пари. 90% от българите, живеят в жилищата построени и закупени по време на комунизма. Това еднозначно показва основния недостатък на сегашната икономика - харченето на пари, които не са твой, което неминуемо ще доведе до срив. Това трябва да се разбере максимално бързо от всички и да се предприеме политика, отдалечаваща бедна България от потъващия Колумб! Бълария е толкова малка и бедна, че няма нужда да се бута сред големите. Пълен неутралитет и максимално добри отношения с големите. (САЩ, ЕС, БРИКС)

Така е, сега за разлика от тогава наистина покупателната способност на населението е по-ниска, най-вече за по-голяма част от пенсионерите и работещите на минимална работна заплата. За другите отново нещата са доста условни, тъй като стандарта на живот не е като преди. Сега почти всеки има телефон, за който плаща сметки, телевизор с кабелна, Булсат или някой друг оператор, на който също плаща такса, интернет, кола и други неща, каквито преди или нямаше или ги притежаваха много по-малък брой от хората. Заведенията са пълни с подрастващи и ученици, нещо, което също преди го нямаше. И ако парите за тези неща ги съберем, ще се получи една сума, която не е малка и с която може да се преживее спокойно. Мисля, че ако по времето на комунизма ги имаше тези неща, които ги има сега, то и тогава парите нямаше да стигат. Да не говорим, че и тогава техниката освен, че беше дефицитна, беше и много скъпа. Телевизор Велико Търново струваше от 950 до 1050 лева, а черно-бял телевизор около 400-500 лева, което на масовата заплата от около 140-150 лева си беше много. Много са относителни нещата и трудно може да се сравняват двата периода и да се даде обективна оценка.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 10 мар 2015 16:01

THE G.A.M.E написа:
Cicero написа:Бълария е толкова малка и бедна, че няма нужда да се бута сред големите. Пълен неутралитет и максимално добри отношения с големите. (САЩ, ЕС, БРИКС)

Не съм съгласен, че България е бедна.
Има кинти, но не се разходват правилно.
Или по-точно, много се краде в тая Държава.

Бедни сме, майна, бедни. Да, краде се на поразия, но ако се престане с краденето, няма да станем Кувейт или Швейцария. Просто ще станем една нормална държава, която може да се самоиздържа. Това имам предвид под малка и бедна. Нямаме (за сега) какво да предложим на света, което да ни направи богати. След 100 години, ако все още съществува България, ще има един много ценен и неподозиран към момента ресрс, но до тогава освен евтини жени друго какво имаме? Селско стопанство - имат го всички. Туризъм - имат го всички. Лека промишленост - стига де, Китай, Индия, Бразилия. Тежка промищленост - няма ресурс. Военна промишленост - кой ще ни пусне до големите пари. ИТ сектор - само като аутсорс на големи корпорации. Единстеното което може да се използва към момента (изключвайки да ни оплождат жените) е да се развие био производство и билки. Но нали сме от голямото добрутро, кой ще се върне на село, да сади еко домати или да бере лайка?!?
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 мар 2015 16:35

Player написа:
GOLEADOR написа:Хора,мислете малко и не се поддавайте на манипулацията на медиите!Сатанизира се Русия за да може народа да приеме лесно санкциите които Европа и САЩ наложиха на Русия.Какво се цели с тези санкции - да се омаломощи икономиката на Русия и тя да рухне.Така обеднялото население ще излезе на Червения площад и ще свали Путин.И тук идва въпроса кой ще дойде на негово място!ако съдим от Майдана и Арабската пролет - крайните националисти!Какво правим тогава?Ако сега само се шегуваме с вероятността за война в Европа,то с идването на крайните националисти на власт в Русия тази война е неизбежна.И за какво ги ручахме жабетата тогава?Никой не печели от свалянето на Путин.Нито Европа,Русия или коя да е съседна на нас страна.За това е добре санкциите (и от двете страни) да паднат колкото се може по-бързо!

Значи излиза че Путин трябва да остане за да не дойде нещо по лошо на негово място. Тогава ще кажа да не махаме Бойко никога поради същата причина или да си остане САЩ полицай номер 1 на планетата за да не го замени нещо по зло. Но като гледам Аляска каква е като американска и каква е била като руска си мисля че ако цялата Русия стане част от САЩ ще е много по-добре и за хората там и за света. Айде оборете ме ако можете за това.

Какво те интересува Русия?Гледай интересите на България!От омраза към Русия така и не си разбрал за какво става дума в поста ми.И това е резултат от манипулациите в медиите.Точно заради това призовах съфорумците да мислят,но при теб нещата не се получават.Жалко за което. :shock:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 мар 2015 16:46

Player написа:
GOLEADOR написа:Хора,мислете малко и не се поддавайте на манипулацията на медиите!Сатанизира се Русия за да може народа да приеме лесно санкциите които Европа и САЩ наложиха на Русия.Какво се цели с тези санкции - да се омаломощи икономиката на Русия и тя да рухне.Така обеднялото население ще излезе на Червения площад и ще свали Путин.И тук идва въпроса кой ще дойде на негово място!ако съдим от Майдана и Арабската пролет - крайните националисти!Какво правим тогава?Ако сега само се шегуваме с вероятността за война в Европа,то с идването на крайните националисти на власт в Русия тази война е неизбежна.И за какво ги ручахме жабетата тогава?Никой не печели от свалянето на Путин.Нито Европа,Русия или коя да е съседна на нас страна.За това е добре санкциите (и от двете страни) да паднат колкото се може по-бързо!

Значи излиза че Путин трябва да остане за да не дойде нещо по лошо на негово място. Тогава ще кажа да не махаме Бойко никога поради същата причина или да си остане САЩ полицай номер 1 на планетата за да не го замени нещо по зло. Но като гледам Аляска каква е като американска и каква е била като руска си мисля че ако цялата Русия стане част от САЩ ще е много по-добре и за хората там и за света. Айде оборете ме ако можете за това.

Какво му е на Сибир, бе :?: Якутск е на 200 км от Северния полярен кръг, има над 200 000 население, имат си летище, а зимата е -50 :lol: :lol: Разликата е далече по-мекия климат в Аляска заради морето ;) Вярно е, че има хардлайнери сред русофилите тука, ама такива като тебе да ни убеждават, че едва ли не в Русия е като на Марс с доводи "на мен ли ще вярваш, или на очите си" са не по-малко за осъждане ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 10 мар 2015 16:53

EС са толкова добре, че и Австрия тръгва по стълбичката надолу, следвайки Гърция 8-) Италия, Португалия и Испания и те са на пангара 8-) Иначе пък форумните икономически експерти, както и тези по платените еврейски медии, се скъсаха да ни обясняват как санкциите към Русия няма да се отразят на ЕС по никакъв начин ;) А сега хванете тая рецесия, хванете това обезценено евро, хванете този паритет, пък чакайте когато икономиките на развитите европейски държави са зле, нашата да процъфтява ;) Такова дръвче ни чака, че не е истина, но важното е да се приглася на чипсовете и да се налагат нови и нови санкции на Русия 8-) Ама май ще стане така, че докато чакаме Русия да клекне, то цяла Европа ще фалира :lol:
Image

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 10 мар 2015 17:06

Да си дойдем на думата 8-)

Американски политолог: Технологията за държавни преврати на САЩ няма да сработи в Русия

Вашингтон обучаваше младите украинци от сърцето на протеста как да правят масова мобилизация

В Русия обърнаха навреме внимание на дейността на открито спонсорираните от Вашингтон НПО, чиято истинска цел е създаването на деструктивна политическа обстановка в набелязани държави, смята американският политолог Даниъл Макадамс, който е изпълнителен директор на института „Рон Пол”.

Той обаче твърди, че технологиите за „създаване на почва за държавни преврати”, която бе изпробвана в Близкия Изток и в Украйна, няма да сработи в Русия.

Според политолога заявленията за отсъствието на намеса от страна на Вашингтон в събитията от украинската политическа криза нямат основания, тъй като формирането на новия млад киевски елит (както и на онези, които в крайна сметка съставиха ядрото на правителството, и на онези, които се занимаваха пряко с организирането на протеста, предшестващ свалянето на тогавашния президент Янукович) се извършваше с прякото участие на американските неправителствени организации и куратори на киевските протести от Белия дом.

Макадамс смята, че в ролята на един от тези куратори е била Виктория Нуланд, която заема влиятелния пост на помощник на държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия.

„Американските НПО се занимаваха с подготовката на авангарда на протеста в лицето на млад космополитен елит, който обучаваха на техниките за правене на държавни преврати.

През 2014 г. имаше няколко работни сесии в Ню Йорк, където украинците бяха учени как да извършват целенасочена работа с механизмите на масовата мобилизация и по-конкретно със социалните мрежи. Впоследствие точно тези хора бяха в сърцето на протеста в Украйна.

Американците може и да не разбират това, но в действителност не е лесно да изведеш хиляди хора на улицата, в САЩ например това би се случило изключително рядко”, смята американският експерт.

Според Макадамс хитрият ход на руското правителство се състои в това, че в Русия обърнаха навреме внимание на дейността на открито спонсорираните от Вашингтон неправителствени организации. Такава политика е рационална за всяка държава, която се грижи за собствения си суверенитет.

„В САЩ няма да видите спонсорирана, да речем от Иран, и работеща под прикритието на защитата на правата на човека организация, чиято истинска цел е свалянето на американското правителство.

Нейните служители веднага ще бъдат арестувани”, заявява в заключение експертът.
Image

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 мар 2015 08:34

проф. д-р Томов написа:EС са толкова добре, че и Австрия тръгва по стълбичката надолу, следвайки Гърция 8-) Италия, Португалия и Испания и те са на пангара 8-) Иначе пък форумните икономически експерти, както и тези по платените еврейски медии, се скъсаха да ни обясняват как санкциите към Русия няма да се отразят на ЕС по никакъв начин ;) А сега хванете тая рецесия, хванете това обезценено евро, хванете този паритет, пък чакайте когато икономиките на развитите европейски държави са зле, нашата да процъфтява ;) Такова дръвче ни чака, че не е истина, но важното е да се приглася на чипсовете и да се налагат нови и нови санкции на Русия 8-) Ама май ще стане така, че докато чакаме Русия да клекне, то цяла Европа ще фалира :lol:

Общо-взето, проблема не е само в ЕС.
Май отново се задава глобална криза и накрая пак ще са доволни само "Янките" от това. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 11 мар 2015 13:50

Видяхте ли видеото от Русия как се рита малко дете от треньора? Нещо да има да кажете русофилчета, след като вадите какви ли не индивидуални случаи от запада за до го очерните, сега мълчите като п...и нали. Ето какви идиоти са руснаците, аз като ви казвам че са курви, боклуци или и двете вие се правите на ударени. Руснака знае само да бие и да трепе всичко което му се изпречи. Насилие и пак насилие и това е цялата им история и култура и към свои и към чужди.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 11 мар 2015 13:51

Player написа:Видяхте ли видеото от Русия как се рита малко дете от треньора? Нещо да има да кажете русофилчета, след като вадите какви ли не индивидуални случаи от запада за до го очерните, сега мълчите като п...и нали. Ето какви идиоти са руснаците, аз като ви казвам че са курви, боклуци или и двете вие се правите на ударени. Руснака знае само да бие и да трепе всичко което му се изпречи. Насилие и пак насилие и това е цялата им история и култура и към свои и към чужди.

Всяка нация си има боклуци, аз лично въобще на харесвам руснаците, но да се правят заключения от няколко такива идиоти.

Върни се в “Свободна зона”