Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот valheru » 09 мар 2015 12:26

fcb_bg написа:
vaskonti написа:Кое точно са изцоцали на Русия? Кое е това, което западняците са взели от Русия и не са си платили като коректни търговски партньори?

Всичко за което се сетиш допреди Путин да поеме властта и постепенно да увеличи износните мита. Я ся кажи как мислиш западни компании зеха дялове в руски фирми?
Чакам само да видя дали е верно инфото, че Русия си е изкупила на тънкалак част от тия дялове.

Вярно е. Но май количествата изкупени акции е трябвало да бъде по-голямо, но и сега е едно добро начало.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 09 мар 2015 12:58

boabbb написа:
vaskonti написа:
HoUs4oOL написа:
vaskonti написа:Нещо каза ли?
Либия си беше изцяло под руско влияние! Факт! През целия период на плен на медиците ни, Путин беше на власт в Русия - факт! Става въпрос за 8 години! Случая се следеше от цял свят - факт! Пак питам - защо Путин не се намеси, след като можеше да реши нещата за 5 минути? Защото интересът му изискваше да не се меси - не е ли вярно?

Путин с нищо не е длъжен на България.
Не може да водиш прозападна политика и да чакаш от Русия да ти помага.
Можеш да си сигурен, че ако България не бе тръгнала против Русия, Путин щеше да направи каквото се изисква от него. ;)

Така е, не е длъжен. Както не е длъжна и френската президенша. Въобще, чудя се още колко години щяха да прекарат там хората ни ако ни бяха оставили сами да се оправяме?
България не е тръгвала срещу Русия по онова време. Ако изобщо може да се говори за такова нещо, България е срещу Русия от 2-3 години насам.

Френската прзидентша :lol: :lol: :lol: Е, толкова ли не помниш, та не се сещаш защо ги пуснаха нашите сестри :?: Нещо дългче им опростихме, нещо няколко десетки милиона долара ... Като почнете да говорите глупости, не се спирате :x

Къса им е паметта, Боянчо :!: Или поне така им отърва. Май забравиха каква хубава оръжейна сделка си спретнаха Либия и Франция! Май забравиха и как Кадафито спонсорираше предизборната кампания на мъжа на президентшата 8-)
[rimg]http://forexforum.bg/download/file.php?id=21106[/rimg]

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 мар 2015 13:33

THE G.A.M.E написа:
1982 написа:Не си прав, имат и спечелени битки, и войни.

E, сещам се за Кримската война, ама там печелят с яката подкрепа на ингилизите.

После през ПСВ удържат Галиполският полуостров, именно срещу ингилизите... И общо-взето, това са им "големите" успехи след средновековието.

Като цяло съм чувал оценки на "Янките", че не струват.
А те са имали стотици учения с тях ...

Ами, например, пропускаш гръцко-турската война след края на ПСВ - 1919-1922.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 мар 2015 14:28

проф. д-р Томов написа:
boabbb написа:
vaskonti написа:
HoUs4oOL написа:
vaskonti написа:Нещо каза ли?
Либия си беше изцяло под руско влияние! Факт! През целия период на плен на медиците ни, Путин беше на власт в Русия - факт! Става въпрос за 8 години! Случая се следеше от цял свят - факт! Пак питам - защо Путин не се намеси, след като можеше да реши нещата за 5 минути? Защото интересът му изискваше да не се меси - не е ли вярно?

Путин с нищо не е длъжен на България.
Не може да водиш прозападна политика и да чакаш от Русия да ти помага.
Можеш да си сигурен, че ако България не бе тръгнала против Русия, Путин щеше да направи каквото се изисква от него. ;)

Така е, не е длъжен. Както не е длъжна и френската президенша. Въобще, чудя се още колко години щяха да прекарат там хората ни ако ни бяха оставили сами да се оправяме?
България не е тръгвала срещу Русия по онова време. Ако изобщо може да се говори за такова нещо, България е срещу Русия от 2-3 години насам.

Френската прзидентша :lol: :lol: :lol: Е, толкова ли не помниш, та не се сещаш защо ги пуснаха нашите сестри :?: Нещо дългче им опростихме, нещо няколко десетки милиона долара ... Като почнете да говорите глупости, не се спирате :x

Къса им е паметта, Боянчо :!: Или поне така им отърва. Май забравиха каква хубава оръжейна сделка си спретнаха Либия и Франция! Май забравиха и как Кадафито спонсорираше предизборната кампания на мъжа на президентшата 8-)

Питам защо нашия пръв приятел и другар Путин не удари едно рамо?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 09 мар 2015 14:31

Вильнюс в панике: 82% жителей Литвы верят «российской пропаганде»! :mrgreen:

Бай дъ уей, на днешния ден е роден Юрий Алексеевич Гагарин! Вечна му памет. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 09 мар 2015 14:38

vaskonti написа:Питам защо нашия пръв приятел и другар Путин не удари едно рамо?

1. Защото не сме го помолили! Няма как политик от трета страна, да взима отношение по въпроси, касаещи други две държави без да е упълномощен от нито едната държава ;)
2. Защо да ни удря рамо? Нали тогава бяхме избрали про-НАТОвска и анти-руска реторика и говорене, за да се харесаме и да ни вземат в НАТО ;)
3. Ако не си запознат, при такива ситуации си има дипломатически канали за въздействие на определени хора по определен начин. Това че нашите са избрали да въздействат и оказват натиск на Кадафи, чрез ЕС и НАТО си техен проблем, а не на Путин!!! Или по-точно казано, наш проблем и най-вече проблем на мед. сестрите ни! 8 години ходене по мъките!!! Това е от европейските ни партньори ;) А вие си ги възхвалявайте, колкото си искате ;) В крайна сметка, добре че беше оръжейната сделка, а не президентшата ;)

П.П. Сега ти ми обясни, поради какви причини да ни удря каквото и да е рамо, след като му бихме шута и тръгнахме да ставаме НАТОвци 8-)

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 мар 2015 14:47

Vasconti, чудя ти се, как ти се занимава всеки ден да спориш с няколкото руски трола, с по 4-5 профила само тук, това са уникално облъчени същества, няма никакъв смисъл, те си знаят само едно и също - Русия е велика, винаги невинна и най-могъща, САЩ и евреите са виновни за всичко лошо по света, освен това умират от страх от великата Русия, понеже тя е най-напредналата.

Просто е безумно.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 мар 2015 14:52

1982 написа:Vasconti, чудя ти се, как ти се занимава всеки ден да спориш с няколкото руски трола, с по 4-5 профила само тук, това са уникално облъчени същества, няма никакъв смисъл, те си знаят само едно и също - Русия е велика, винаги невинна и най-могъща, САЩ и евреите са виновни за всичко лошо по света, освен това умират от страх от великата Русия, понеже тя е най-напредналата.

Просто е безумно.

Безумно е, да :!: Факт е, че темата е "Политика-Свят" , също факт е, че твоите богове от USA донесоха "мир" на много места - Афганистан, Ирак, Либия, Сирия ... Колко хора трябва да умрат, за да се усетите НЕтроловете :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 мар 2015 14:55

Кои мои богове, бе, да виждаш да съм се окичил със снимки на Обама ?? Да виждаш да пускам всеки ден теми в тоя форум за великия САЩ и злата Русия ??

Съжалявам, това поклонничество е нечий друг патент, аз на никого не се кланям.

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 09 мар 2015 15:09

1982 написа:Кои мои богове, бе, да виждаш да съм се окичил със снимки на Обама ?? Да виждаш да пускам всеки ден теми в тоя форум за великия САЩ и злата Русия ??

Съжалявам, това поклонничество е нечий друг патент, аз на никого не се кланям.

Само дето за един убит евреин, веднага обвиняваш руският президент, без даже и да се замислиш малко ;)

Върни се в “Свободна зона”